Börsipäev 10. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast vaikset arenemist sai võlakriisi saaga eile uue hoo sisse. Itaalia võlakirjade tulusused tegid eile väga korraliku hüppe üles: 10-aastase võlakirja tulusus tõusis 7,483% peale ja 5-aastase tulusus 7,71% peale, mis on kummagi puhul uued euroaja rekordid. Lisaks Itaalia võlakriisi küsimusele on riik nüüd ka juba korralikus poliitilises kriisis.

    Angela Merkel tunnistas keerulise olukorra tõsidust ja tõi välja, et vajatakse kiireid struktuurseid reforme, hoiatades veel omalt poolt, et ülejäänud maailm ei kavatse pikemalt oodata. Reformide all pidas Merkel silmas Euroopa suuremat poliitilist ja majanduslikku integreerumist. Tema enda sõnade kohaselt tähendavad need "rohkem Euroopat, mitte vähem". Lõpuks sattus ka euro ise tugeva müügisurve alla, langedes eile USA dollari vastu koguni 2,15%. Euro on täna hommikul langenud veelgi ja saavutanud uue enam kui nelja nädala põhja $1,3510 tasemel.

    Tänastest sündmustest väärib tähelepanu Itaalia võlakirja oksjon, kus loodetakse müüa 5 miljardi euro väärtuses võlga. 7% võlakirja tulususe piir on teatavasti tase, mida peetakse jätkusuutmatuks ja kus riik võib kohustustega toimetulemiseks küsida välist abi.

    Äsja avaldati Saksamaa oktoobrikuu lõplik tarbijahinnaindeks, mis näitas aastasel baasil vastavalt ootustele 2,5% tõusu. Tähelepanu väärib ka täna avaldatav Euroopa Keskpanga novembrikuu raport (kell 11) ja Euroopa Komisjoni majanduskasvu väljavaadete raport (kell 12). Kell 14 teeb oma intressimäära otsuse teatavaks Inglismaa keskpank, mis jätab intressimäära tõenäoliselt muutmata 0,5% peale ja stiimulprogrammi mahu 275 miljardi GBP peale. USA sessioonil avaldatakse kell 15.30 septembrikuu kaubandusbilanss ja töötuabiraha taotluste näidud. Kell 21 ilmub ka oktoobrikuu eelarveraport.

    Aasia aktsiaturud olid täna väga tugeva surve all ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel kuni 2,5% miinuspoolel. USA indeksite futuurid on kauplemas kuni 0,58% punases.
  • Risto, loe viimane rida uuesti läbi!
  • Turgudele on survet lisamas ka Kreeka olukord, kus ilmnes, et plaanitavale vahevalitsusele ei olegi uut juhti niivõrd kerge leida. Peamiseks kandidaadiks peetud endine Euroopa Keskpanga asepresident Papademos nõudis, et mõlemad suurparteid - sotsialistid ja konservatiivid - kirjutaksid alla ELi poolt nõutavatele tingimustele 130 miljardi euro suuruse abipaketi saamiseks. Pikemalt Kreeka hetkeolukorrast Reutersi artiklist.
  • Torso
    Risto, loe viimane rida uuesti läbi!

    Tegin väikese muudatuse. Tänud tähelepanu juhtimise eest!
  • Prantsusmaa suuruselt kolmanda panga Credit Agricole SA (ACA) kasum langes III kvartalis 65% tänu Kreeka võlakirjadele. Bloombergi vahendusel:
    Net income fell to 258 million euros ($350 million) from 742 million euros a year earlier, the bank, based near Paris, said in a statement today. That missed the 552 million-euro average estimate of eight analysts surveyed by Bloomberg. The company booked a 905 million-euro pretax writedown on Greek sovereign debt in the period.

    Credit Agricole, while absorbing losses from its Greek consumer-banking unit, faces more collateral damage in Italy, where austerity measures and spiraling refinancing costs threaten economic growth in the bank’s second-largest market after France. The company, along with BNP Paribas (BNP) SA, is among the biggest foreign holders of the country’s sovereign debt.

    Concern about French banks’ debt holdings in Europe’s troubled countries -- Greece, Portugal, Ireland, Spain and Italy -- has weighed on their stocks. Credit Agricole has fallen 47 percent this year in Paris trading, reducing its market value to 12.5 billion euros. BNP Paribas, France’s largest bank, has dropped 36 percent in 2011, while Societe Generale SA, the second biggest, has slid 55 percent.
  • Ka Prantsusmaa riskipreemia on tegemas uusi tippe (10a Bund vs OAT)
  • Nagu Risto mainis, siis Itaalia üritab täna järjekordse oksjoniga investorite riskiisu testida. Allolevalt graafikult on näha, et 5mld on üsna köömes summa sellest, mida tuleb järgnevate kuude jooksul tagasi maksta/refinantseerida. Esimese kvartali lõpuks teeb summa kokku 171 miljardit eurot.....3x enam kui Kreeka, Portugali ja Iirimaa lunastamiskohustused kokku.
  • Itaalia 10-aastase võlakirja tulusus on viimase tunni jooksul kenasti alla tulnud:



    Lisaks avaldati just Itaalia septembrikuu tööstustoodangu näidud: -4,8% vs oodatud -3,0% (M/M) ja aastasel baasil -2,7% vs oodatud +1,1%.
  • Itaalia 1a võlakirja intressiks kujunes tänasel oksjonil 6,087%, mis on kõrgeim tase alates 1997.a septembrist (3,57% 2011.a oktoobris). Bid to cover 1,99x vs 1,88x oktoobris.
  • Hiina oktoobri kaubandusbilanss kasvas kuuga 14,5 miljardi pealt 17 miljardile dollarile, mis oli vähem võrreldes konsensuse oodatud 25,7 miljardiga. Ühest küljest tingis selle oodatust nõrgem ekspordikasv ja teisalt kiirem impordikasv. Üks huvitav kommentaar Marketwatchi vahendusel...

    Daiwa’s Lai said the real surprise in Thursday’s data was weaker shipments to countries considered little affected by Europe’s sovereign-debt crisis, including weaker demand from manufacturing powerhouses in Northeast Asia and commodity-focused economies such as Canada.
  • Hiina eksport jääb tabeli järgi ennustusvea piiridesse, küll aga on import oodatust suurem. Mitmete uudiste põhjal tundub, et Hiina tarbimine pole (veel) tuure maha võtnud.
  • Inglismaa keskpank üllatusi see kuu ei valmista, jättes nii intressimäära kui ka stiimulprogrammi mahu muutmata, vastavalt 0,5% ja 275 miljardi GBP peale. GBPUSD +0,15% ja kaupleb 1,5935 juures.
  • Eile avaldatud IAEA Iraani tuumaprogrammi raporti puhul on toimunud järgmised sündmused ja stsenaariumid.

    -- Täna lekkis meediasse, et Israel kavandab anda sõjalise löögi Iraani tuumarajatistele jõulude paiku või hiljemalt uue aasta alguses.
    -- kaks nädalat tagasi tegid Israeli õhujõudude lennukid kaugmaalendude treeninguid NATO Sardiinia baasi, mille kaugus on võrdne Israeli ka sihtmärkide vahemaaga.
    -- kui Iisrael peaks andma õhulöögi, toimuks lend üle Iraagi territooriumi, kuna seal pole õhutõrjerelvastust.
    -- Ameerika on selle aasta alguses müünud Israelile 55 punkripurustamiseks mõeldud pomme.
    -- Israeli ametnikud räägivad Lääne liidritele, et sõjalise jõu kasutamine on "viimane mõjutusvahend", mis diplomaatide žargoonis on Israeli puhul muutunud sõjalise jõu kasutamise kinnituseks.
    -- USA ja UK analoogsed plaanid ei ole seotud Israeli omadega ning praegu on juudiriigi liidrid (peaminister + kaitseminister) kõige triggerhäppi tegelasede maailmas.
    -- Diplomaadid üritavad, IAEA raportit kasutades, veenda Venemaad ja Hiinat nõustuma Iraani sanktsioonide karmistamisega, mitte kasutada vetoõigust.
    -- Väga reaalne on võimalus, et Israeli sõjalise rünnaku oht ja hirmutamine on Israeli gambiit muutma Venemaa ja Hiina suhtumist Iraani tuumaküsimuses.

    Huvitavad jõulud tulemas.
  • Reuters.com reporting that former ECB Vice-President Papademos to head new Greek coalition government, according to President's office
  • Ma ei tea, mina ei suuda Iisrealile väga pahaks panna seda, et nad Iraani tuumaobjekte veidi laiali tahaks pillutada. Rahvuslikud huvid.
  • Iraak ei saanud nendega hakkama üle mitme aasta. Israel saab ja ühe õhurünnakuga? Elame näeme. Iraan on väga arvestatav sõjaline jõud regioonis.

    Mõned päevad tagasi fondihaldurid soovisid silver bullets, võib need kavandatavad ka hõbedaseks värvida. :-)
  • winger, vaata, mida juudid kunagi Iraagi tuumaprogrammiga tegid...
  • jah, kui tuumaprogramm pole kosher siis peab ettevaatlik olema
  • Jälgige suurriikide mitmepalgelist moraali: minul tohib olla, aga sinul mitte! Ja kui sul õnnestub endale hankida, siis ma annan sulle tappa! Jutt on siis tuumarelvadest.

    Ok, teiste riikide koha pealt on eesmärk mõistetav (ametlik põhjendus: maailma s(p)äästmine). Aga Iisrael? Ta pole ju ise siiamaani tunnistanud, et tal see väärt mängukann on (kuigi kõik seda teavad). Küll aga ähvardab teisi.
  • Initial Claims 390K vs 400K Briefing.com consensus; Prior revised to 400K from 397K
    Continuing Claims falls to 3.615 mln from 3.683 mln
    September Trade Balance -$43.1 bln vs -$45.9 bln Briefing.com consensus; Prior revised to -$44.9 bln from -$45.6 bln
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: FTK +9.2%, XIN +6.3%, CSCO +6%, ENS +4.3%, CJES +4.1%, SI +3.6%, AEG +3.1%, MPEL +2.8%, CGA +2.5%, .

    Select financial related names showing strength: DB +5.2%, ING +4.8%, CS +4.3%, BCS +3.5%, LYG +3.5%, UBS +2.8%, BAC +1.9%.

    Other news: SNTA +6.5% (reports results show Ganetespib sensitizes rectal cancer cells to Chemoradiotherapy), NOK +3.6% (still checking), SNY +1.7% (report positive preliminary Phase 2 program results for anti-PCSK9 antibody in hypercholesterolemia), HOS +0.3% (aprices 7 mln shares of common stock at $30 per share).

    Analyst comments: ENS +4.3% (upgraded to Buy from Neutral at Mizuho) VRTX +2.6% (upgraded to Equal Weight from Underweight at Morgan Stanley).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: GMCR -33.6%, PEGA -16.7%, OPNT -9.6%, KLIC -7.1%.

    Analyst comments: PKY -4.3% (downgraded to at ), LII -2.6% (downgraded to Neutral from Buy at Suntrust).
  • Let's Get Our Heads Out of the Sand
    By James "Rev Shark" DePorre
    Nov 10, 2011 | 9:00 AM

    "Any idiot can face a crisis, it is this day-to-day living that wears you out."
    --Anton Chekhov

    A spike in Italian bond yields Wednesday caused concern that the European debt crisis was advancing to the next stage. Market players, who became more bullish as the Greece crisis wound down, were caught by surprise, and that resulted in panic selling as stocks were dumped across the board.

    This morning, a strong Italian bond auction has yields back under 7% and there is talk that a replacement for Prime Minister Silvio Berlusconi is ready to move into place. That is helping to produce yet another Europe-is-saved bounce but we have to wonder how long this one is going to stick.

    One reason I maintained a sanguine attitude about Wednesday's selling was that these Europe-is-saved rallies have come like clockwork. In fact, almost any bad news is simply a setup for an immediate rebound as talk starts about what the solutions to the problems might be. There is always a meeting, an election or some sort of change that is happening soon that will fix the problem.

    What is particularly frustrating for the bears is that there isn't any real progress solving the core problems in Europe. Everyone still believes that a Greek default is inevitable and that the sovereign debt problems will continue to spread. But the bulls celebrate every Band-Aid that is applied and are happy to put the real problems on the back burner as stocks jump back up in celebration of another short-term solution.

    The inclination to ignore the real issues in Europe is a clear indication that there are plenty of underinvested bulls who want to rack up performance before the year ends. The huge rally in October caught folks by surprise and many missed the bulk of the move. They are now anxious to buy pullbacks and, hopefully, ride things back up for some gains.

    It is a wall of worry. As we saw yesterday, there are very good reasons to be worried about Europe. But when we jump up quickly like we have this morning, those on the sidelines worry that they will miss out on the upside, so they do a little buying, which causes a rally and draws in more folks worried about being left behind. Nothing is more frustrating for bears and underinvested bulls than a market that continues to rise in the face of obvious negatives.

    I believe market players will continue to embrace any good news despite the many obvious negatives that plague the market. That should give technical support, but there's still the risk of moves like yesterday's when actual bad news hits.

    It will make for a choppy environment, but the seasonality at the end of the year should be more favorable for individual stock picking. One of the biggest frustrations of the market recently is the high correlation between stocks, which move in lockstep to the news headlines. Buying "good" individual stocks has provided little protection on days like Wednesday. It has been my thesis that this might change as the year winds down, but we are still so sensitive to Europe that it has been very hard to be aggressive with individual stock picking.

    We have a decent bounce brewing, but all eyes will continue to be on Europe. I'll be focusing on my shopping list, but the volatility is going to force me to move incrementally
  • Koos "hädavajadusega" Iraani tuumavõimekus hävitada praalivad agressiivsed juudad avalikult oma tuumavõimekusega. Pigem peaks Iraan siin ennetavat lööki kaaluma
  • On ütlematagi selge, et Iisrael teeb kõik endast oleneva, et Iraan tuumarelva ei saaks, aga on samamoodi ütlematagi selge, et ükskõik, mida Iisrael ka teeb, ei ole nende võimuses Iraani tuumaambitsioone ohjeldada. Seega jääb pigem küsimus, mis saab siis kui Iraanil ühel hetkel nuke olemas on. Mina arvan, et mitte midagi ei saa. Samamoodi nagu eksisteerivad pommiga põlisvaenlased India ja Pakistan, saavad eksisteerima ka Iisrael ja Iraan (eriti post-Ahmadinejad Iraan). Omamoodi tuleb see Lähis-Ida olukorrale isegi kasuks, kuna kui on teada, et vajadusel on riigil kasutada must kohver punase nupuga, ei kiirusta keegi selle riigiga täiemahulist konflikti arendama. Töötab mõlemat pidi.
  • Ligi protsendisest plussist on SPY nüüdseks kuulujuttude peale nulli vajunud

    Market talk that the French sovereign may be changed to watch negative
  • Nädala viimasel kauplemispäeval on US võlakirjaturg kinni.

    U.S. Treasury market will be closed tomorrow in observance of Veterans Day
  • Insider Trading: Fidelity discloses new 10%+ positions in 13G filings

    Among the notable positions Fidelity reported: MSTR (10.274%), PLOW (10.334%), WMGI (10.706%), ENTG (10.695%), TXRH (11.129%), AVY (10.777%), RFMD (13.000%), AMRS (10.884%), and SKX (11.516%).
  • Research In Motion: Hearing Pacific Crest out positive on RIMM
  • Seeing headlines that some Dodd-Frank rules could be delayed
  • October Treasury Budget -$98.5 bln vs -$105.0 bln Briefing.com consensus; Prior -$140 bln
  • DougTheBulletproofKass:Gun to my head we are up at least two percent today, making back hal f of yesterdays loss..
  • Research In Motion: CNBC reports that Omega Advisor's Leon Cooperman buys 1.4 mln shares of RIMM
  • Molycorp prelim $0.67 vs $0.68 Capital IQ Consensus Estimate; revs $138.1 mln vs $152.12 mln Capital IQ Consensus Estimate

    Reports Q3 (Sep) earnings of $0.67 per share, excluding non-recurring items, $0.01 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.68; revenues rose 1524.7% year/year to $138.1 mln vs the $152.12 mln consensus. Molycorp's "Project Phoenix" modernization and expansion plan at its flagship Mountain Pass, California rare earth facility has been accelerated, with the co now expecting to achieve its Phase 1 production run rate of 19,050 metric tons per year by Sept 30, 2012, three months earlier than originally planned. The co's Board of Directors authorized an additional investment of $114 million to fund the acceleration, which includes contingency funds. The acceleration of Project Phoenix Phase 1 will increase the Company's estimated 2012 production by ~3,500 metric tons of Rare Earth Oxide equivalent, to between 8,000 and 10,000 metric tons. The project acceleration will also advance mechanical completion of Project Phoenix Phase 2 by six months, allowing the co the capability of producing at an annual rate of 40,000 metric tons per year as early as mid-2013, if customer demand warrants. Q3 gross margin increased to a record 63%, up from 57% in Q2 2011.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon