Börsipäev 17. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA oli eile avanemas tavalise müügisurve saatel ning valmis päeva teises pooles taas korralikku plussi ronima kuniks turgusid raputasid järjekordsed negatiivsed kommentaarid ning S&P 500 lõpetas ligi -1,7%lise kaotusega. Seekord siis pöörasid turuosaliste tähelepanu uuesti Euroopa probleemidele Moody’s ja Fitch. Esimene langetas 10 Saksamaa panga reitinguid ning teine hoiatas, et kui võlakriisi levikut ei suudeta kontrolli alla saada, võivad sellel olla üsna arvestatavad tagajärjed ka USA pankadele. Sestap oli suurimaks kaotajaks finantssektor, kui Morgan Stanley odavnes -8%, Goldman -4,2% ja Citi -4,1%.

    Poliitilisel tandril vannutati eile Itaalia peaministri ja rahandusministrina ametisse Mario Monti, kes peaks enne homset usaldushääletust mõlemas parlamendikojas avalikustama täna oma majandusprogrammi. Kreeka peaminister Papademos võitis eile usaldushääletuse ning rahandusminister peaks edastama kabinetile heakskiitmiseks 2012 eelarve, enne kui see parlamenti arutlusele läheb.

    Võlakirjaturgude stressi arvesse võttes saavad täna üsna oluliseks kujunema Hispaania ja Prantsusmaa oksjonid. Esimese eesmärgiks on müüa maksimaalselt kuni 4 miljardi euro väärtuses 10a võlakirju ning Prantsusmaa plaanib testida investorite riskiisu 7 miljardi euro ulatuses 2-5 aastaste võlakirjadega ning 1,2 miljardi väärtuses 10a võlakirjadega. Makrost võiks huvipakkuvam olla Suurbritannia oktoobri jaemüüginumbrid (kell 11.30), USA möödunud nädala esmaste töötuabiraha taotluste suurusjärk, oktoobris alustatud elamuehituste arv kell 15.30 ja Philadelphia Fedi novembri küsitlus kell 17.00.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,5% kõrgemal, Euroopa on aga avanemas üle protsendi jagu madalamal.
  • Huvitav intervjuu Kyle Bassiga, kus ta räägib subprime laenude ja Euroopa riigi defaulti peale peanustamise tagamaadest ning põhjustest, miks Jaapani majandusmudel võib järgmisena kokku kukkuda. Link
  • BI vahendusel võib tutvuda comScore poolt läbi viidud uuringuga, mis viidi läbi kaardistamaks Euroopa internetiturgu. Uuringute tulemusel selgus, et käesoleva aasta septembri seisuga oli Euroopas üle 373 miljoni internetikasutaja. Keskmiselt veetis iga kasutaja kuus 26,4 tundi internetis, külastades ligi kolme tuhandet veebilehte.
    Internetikasutajaid on arvuliselt kõige rohkem Venemaal (üle 50ne miljoni), tema kannul kohe ka Saksamaa ning kolmandale kohale jäi Prantsusmaa. Sealjuures britid (35,6 tundi kuus) veedavad kõige rohkem aega netis ja austerlased vähim (14,1 tundi kuus).
  • ECB üritab järelturul Hispaania võlga ostes ka esmasel turul sellega bechmarki allapoole tuua, kuid tänane oksjon näitab, et investorid ei võta vedu. Hispaania üritas müüa 4 miljardi väärtuses võlga, kuid suudeti müüa 3,5mld EUR, kui keskmiseks yieldiks kujunes 6,975% vs turu praegune yield 6,686%. Bid to cover oli 1,54x vs 1,76x oktoobri keskel.
  • Mitte ükski keskpank ei suuda mitte ühegi instrumendi interventsiooni lõputult edukalt pidada.

    Kõik kes usuvad et suurem, karmim, tugevam, kõikehõlmavam ... keskpanga interventsioon hoiaks mingi instrumendi lõputult stabiilsena on pehmelt öeldes hägused.
  • Ka Prantsusmaa yieldid ronivad kõrgemale Huvitav, et 2022 võlakirja oksjon oli samuti plaanides aga selle tulemust ei ole

    French BTAN auction for EUR 0.950bln, 2.00% Sep'13, bid/cover 3.872 vs. Prev. 2.05 (yield 1.85% vs. Prev. 1.310%)
    French BTAN auction for EUR 1.069bln, 2.00% Jul'15, bid/cover 2.403 vs. Prev. 1.97 (yield 2.44% vs. Prev. 1.960%)
    French BTAN auction for EUR 1.625bln, 2.25% Feb'16, bid/cover 2.031 vs. Prev. 2.03 (yield 2.71% vs. Prev. 2.940%)
    French BTAN auction for EUR 3.332bln, 2.50% Jul'16, bid/cover 1.678 vs. Prev. 3.63 (yield 2.82% vs. Prev. 2.310%)
  • mis juhtus,et turud vabalangusesse läksid ise ei leia uudist
  • Average Joe, pani orderi üles enne tööle minekut
  • Teatavasti sai eile lahenduse Rambus (RMBS) ja Micron Techology (MU) ning Hynixi seitse aastat kestnud kohtusaaga, mis päädis kohtuotsusega viimaste kasuks.
    Kui paari sõnaga taustast rääkida, siis kaebas 2004. aastal Rambus MU ja Hynix Semiconductori kohtusse, süüdistades neid vandenõus ja omavahelises koostöös plaaniga RMBS-i tooted (RDRAM) turult välja tõrjuda ja ühe vahendina kasutati ka hinnasõda. Firma väitis, et seetõttu on neile tekitatud vähemalt $ 4,3 miljardi ulatuses kahjui ja California seaduste järgi antud kahjunõue automaatselt kolmekordistuks.

    Nagu eelnevalt öeldud jõudis eile kohtuprotsess lõpule ja RMBS jäi selles kaotaja pooleks.
    Peale kohtuotsuse teatavaks tegemist kaotas RMBS aktsia üle 60% oma väärtusest ja MU aktsia tõusis üle 20%.
    Täna on mitmed analüütikud ka omapoolsete kommentaaridega väljas.

    Credit Suisse ütleb täna,et kohtuotsus vähendas MU jaoks olulisel määral riske.

    Bottom Line. Jury’s verdict says no price fixing and MU pays no penalty. Verdict removes significant overhang and the outcome is better than our scenario analysis of $0.75bn to $1.50bn – significantly better than worse case of$13.5bn. While RMBS could appeal and there are still some post- trial motions, we could not imagine a more favorable jurisdiction for RMBS than the one which just ruled against them. Upside to MU shares is significant with current book value of$8.50 implying a floor valuation of $7.

    Upside valuation if you view MU as the same old company is $11 – note that at least once in every CY for the last 10 years MU has traded at 1.3x P/B. More importantly, if you start to accurately view the structural changes at the company - diversification of memory exposure, capital lighter strategy, moreconsistent FCF - we see upside to $15-$20.
    While DRAM continues to languish - NAND helps more than DRAM hurts. Reiterate Outperform, Raise TP to $12 (from $10).


    Vaatamata sellle, et RMBS võib otsuse edasi kaevata ei usu analüütikud, et see kohtu arvamust muudaks. Credit Suisse arvates tõi positiivne lahend MU aktsia jaoks märkmisväärse potentsiaali ning kui võtta arvesse ka firmas aset leidnud strukturaalsed muutused, siis näevad analüütikud tulevikus aktsiale isegi $ 15-20 hinnataset.
    Credit Suisse kinnitab oma Osta reitingut ja tõstab hinnasihi $ 10 pealt $ 12 peale.

    Goldman Sachs, kellel on aktsiale Hoia reiting koos $ 6,50 hinnasihiga, ütleb, et positiivne kohtuotsus välistab firma jaoks halvima stsenaariumi. Analüütikud usuvad, et investorite huvi aktsia vastu kasvab, sest olukord on investeerimiseks nüüd piisavalt stabiliseerunud ning tõenäoliselt kaupleb aktsia lähipäevadel ülespoole. Siiski jäävad nad pikemas perspektiivis konservatiivseks, kuna usuvad, et ületootmise mõjud DRAM turul kestavad kuni järgmise aasta suveni.

    We believe Micron’s stock will trade up over the course of the coming days as investors gain more comfort that Micron’s legal situation has stabilized. More importantly, we believe one of the largest event risks around the stock has been removed – namely, the need for Micron to potentially raise additional capital to post a bond against a much larger judgment. Despite the near-term upside to our price target of $6.50, we remain Neutral on the stock on a fundamental basis as we believe
    oversupply in the DRAM market is likely to persist through 1H2012 – which is likely to extend Micron’s losses under industry supply is cut.


    Kuna eile MU aktsia juba tõusis üle 20%, siis tuleb täna antud kommetaaridesse suhtuva teatava ettevaatlikusega. Võttes arvesse, et aktsia on ebakindluse käes vaevelnud juba väga pikka aega, siis võib kohtuotsusest tulenev kergendus säilitada investorite huvi veel ka lähipäevil.

    Eelturul kaupleb aktsia $ 6,80 kandis, 1,% plusspoolel.

  • hinvest1, midagi peab juhtuma hakkama. Vaata millist indeksit tahad, kõigil jooksevad tehnilises pildis kanalid kokku ning käive kuivab. Mingis suunas peab turg järsu liikumise tegema. Ise usun, et toimub konsolideerumine enne üles liikumist.
  • Lisaks veel Nelli jutule:
    Micron upgraded to Outperform from Perform at Oppenheimer
    Oppenheimer upgraded Micron (MU) with an $8 price target citing the lifting of the Rambus (RMBS) lawsuit overhang. Opco notes that few decisions are overturned in appeal.
    Micron upgraded to Buy from Hold at MKM Partners
    Rambus downgraded to Neutral from Overweight at JP Morgan
  • Too sad for commentary, but here is some math: total US debt has increased by 41.5%, or $4.4 trillion, from $10,626,877,048,913 on January 20, to $15,033,607,255,920, under Obama as president.

    Mehitatud lend Marsile, sõltuvalt kuidas lennuks tagasi kütust kavatsetakse tekitada - toota Marsi atmosfäärist või võtta Maalt kaasa - on hinnanguliselt $30bn - $450bn. Kuna lennu võimalikus võib olla alles 30-45 aasta pärast, siis võiks ka raha ajaväärtuse juurde arvutada. Ja ka siis sõida sinna kui Võru-Valga bussiliiniga selliste astronoomiliste võlasummade juures.
  • Hakkabki see superkomitee jama pihta, kuid ega keegi vist tõsimeeli ei loodagi, et sealt mingi lahendus tuleb. Enne presidendivalimisi ei tule sealt mingit kompromissi ning pigem mängitakse kaardile, et mõlemad parteid jäävad oma vaadetele kindlaks ja las siis valija otsustab, milline on õige tee.
  • winger, kui ma lükkan jalgratturile hoo sisse, kas sõit on siis tema või minu teene?
    Obama on Bushi sundkäikude (nt sõjad) küüsis, väga küüniline on laenu suurendamist ainult Obama arvele panna.
  • October Housing Starts 628K vs 604K Briefing.com consensus ; Prior revised to 630K from 658K
    October Building Permits 653K vs 603K Briefing.com consensus; Prior revised to 589K from 594K
    Initial Jobless Claims 388K vs 398K Briefing.com consensus; Prior revised to 393K from 390K
    Continuing Claims falls to 3.608 mln from 3.665 mln

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: PERY -17% (light volume), YOKU -16%, NTAP -8.4% (also downgraded to Neutral at Collins Stewart), SHLD -3.7% (light volume), AMAT -3.5%, LTD -2.3% (light volume), PETM -0.7%.

    Select financial related names showing weakness: LYG -4.8%, BCS -1.5%, HBC -1.3%, IRE -1.3%.

    Metals/mining stocks are under pressure: SSRI -3.1%, HL -1.7%, SLV -1.6%, MT -1.3%, GDX -1.3%, BBL -1.2%, FCX -1.2%, RIO -1%, GLD -0.7%, BHP -0.5%.

    Other news: PEIX -5.8% (modestly lower following yesterday's afternoon weakness), FRO -3.2% (still checking for anything specific), FIO -1.2% (files S-1/A which discloses ~8.84 mln share common stock offering; 3 mln shares are being offered by the co and the remaining ~5.84 mln share s are being offered by selling shareholders), EMC -1.2% (ticking lower with NTAP).

    Analyst comments: DGIT -5% (light volume, downgraded to Underweight from Neutral at Piper Jaffray), MRVL -2.6% (downgraded to Underperform from Market Perform at JMP Securities), EV -2.3% (downgraded to Neutral from Buy at Sterne Agee), STT -1.6% (ticking lower, downgraded to Neutral from Buy at SunTrust), WNR -1.3% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ZOLL +9.4% (also announces $50 mln share repurchase program), PLCE +9.4%, QIHU +6.8%, HOTT +6.4% (light volume), MGAM +4.6% (light volume), NTES +3.4%.

    Other news: MLNK +6.3% (to review strategic alternatives to enhance stockholder value), SLXP +6.2% (reports FDA advisory committee supports proposed clinical trial of XIFAXAN), RMBS +5.2% (following yesterday's 11 point drop following jury verdict), MOS +3% (agreed to repurchase 21.3 mln shares from the Margaret A. Cargill Trusts for approximately $1.2 bln), HFC +2.3% (declared a special cash dividend in the amount of $0.50 per share), DNDN +2.3% (continued strength following yesterday's intraday climb), DNKN +2.2% (announces pricing of secondary offering), HS +1% (filed last night proxy statement for special stockholder mtg related to merger), LNKD +0.8% (prices 8.75 mln shares of common stock at $71.00 per share in follow on offering), CI +0.5% (priced a 15.2 mln share common stock offering at $42.75/share), MU +0.4% (following yesterday's 23%+ jump following jury verdict, upgraded to Outperform at Oppenheimer).
  • Jahe, ma kommenteerisin ainult defitsiidi suurus, mitte selle teket ja tagamaad. See on lihtsalt sedavõrd ulmeline summa. Samas, ma ei tea, mis on selle summa sisuline pool. Võibolla ongi NASA arvutatud $450bn edasi-tagasi koos kütusekogusega sinna-tagasi.
  • Kui superkomitee kärbetele Kongressis toetust ei saa, hakatakse järgmisest aastast vähendama pro rata alusel kõiki eelarveridu võrdselt, s.h. kaitse- ja sotsiaalkulud.
  • November Philadelphia Fed 3.6 vs 7.5 Briefing.com consensus; October 8.7
  • CME Group (CME) aktsia on käimasoleval nädalal langanud ca 9%. Goldmani väidete kohaselt ei teavitanud ettevõte MF Globali olukorrast CFTC-d piisavalt kiirelt. Nimelt olevat CME avastanud mitmeid ebatavalisi ülekandeid MF Globali broker-dealer üksusest ning ca $900 miljonilise puudujäägi ettevõtte klientide kontodel päevi enne sellest teatamist. Goldmani analüütikute hinnangul võib ettevõtet ees oodata võrdlemisi suur rahaline karistus.

  • Jefferies Group (JEF) aktsia ja Itaalia 10-aastase võlakirja graafik on üha enam meenutamas MF Globali ja Itaalia 10-aastase võlakirja graafikut. Aasta algusest saati on JEF aktsia langenud ca 63%.

    MF Global ja Itaalia 10-aastane võlakiri



    Jefferies Group ja Itaalia 10-aastane võlakiri

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon