Börsipäev 9. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esimene osa selle nädala kahest olulisemast etteastest on nüüd möödas ning eilse turgude reaktsioon põhjal võib öelda, et Mario Draghi kommentaarid polnud väga meeltmööda. EKP langetas intressimäära, pikendas laenutähtaegasid, alandas kohustusliku reservimäära ning alandas tagatisnõudeid, kuid võrdlemisi karmisõnaliselt oldi vastu Euroopa riikide võlakirjade kokkuostu suurendamisele ja IMF-le raha laenamisele. Veelgi enam, Draghi sattus vastuollu oma eelmise nädala lubadusega ulatada abikäsi kui Euroopa riigid jõuavad piisavate fiskaalsete kokkulepeteni. Draghi sõnul oleks nii agressiivsem valitsuste rahastamine kui IMF-le laenu andmine vastuolus Euroopa Liidu aluslepetega.

    Mäletatavasti nimetas S&P 15 eurotsooni reitingu võimaliku alandamise üheks tingimuseks EKP otsuse ning kui viimase ootused ühtisid turu omaga, siis on üks põhjus reitingute langetamiseks olemas.

    Teine oluline vaatus saab siis olema täna, mille eel liiguvad meedias juba pealkirjad, et tippkohtumine on läbi kukkunud, kuna aluslepingutele ei saada 27 riigi allkirja. Nimelt ei olnud Saksamaa ja Prantsusmaa nõus järgi andma Suurbritannia mööndustele ning sarnaselt on eitava vastuse andnud ka Ungari (Rootsi ja Tšehhi veel lahtised). Küll aga nõustusid 23 riiki sõlmima fiskaalse kokkuleppe ning ühtlasi abistama vajadusel Euroopa riike läbi IMFi 200 miljardi euro suuruse laenu. Jätkuvalt on aga selgusetu ESMi saatus. Van Rompuy ettepanek oli anda sellele panga litsents, kutsuda ellu 2012 suvel ning lasta sel tegutseda paralleelselt EFSFiga, ent sellele on Saksamaa vastu.

    Kokkuvõttes näeme enda ees üle Euroopalist kasinusprogrammi, mis survestab regiooni järgnevate aastate majanduslikku väljavaadet ning teisest küljest jätab endiselt õhku rippuma perifeeriariikide kõrgete võlakoormate finantseerimise riski, kui üksnes järgmise aasta esimeses kvartalis tuleb kõigest Itaalial ja Hispaanial kokku lunastada 170 miljardi euro ulatuses võlakirju (koos intressiga). Reaalmajandusele lisab survet veel pangandussektori vajadus rullida üle mitme saja miljardi ulatuses võlga (kogu aasta peale peaks summa olema kusagil 700 miljardit eurot).
  • Euroopa vanker tundub olema täpselt samasugune, kui seal sajanditevanuses valmis kirjeldatud, kui haug, vähk ja miskisugune lind kõik üritasid sama vankrit vedada, kuid kõik erisuundades. Ja nii see EU vanker juba pikemat aega sama koha peal seisabki. EU on juba alusdokumentide tasemel programmeeritud üheks suureks jututoaks, kus raskete otsuste tegemine peaaegu välistatud.
  • Vahepeal oli pilt võlakirjaturgudel oluliselt paranenud, kuid viimasel paaril päeval on perifeeriariikide yieldid tagasi ülespoole liikuma hakanud. Täna on samuti jätkatud gapiga kõrgemal.

    Itaalia 10a võlakirja tulusus

    Hispaania 10a võlakirja tulusus
  • Moody’s langetas kolme suurima Prantsumaa panga pikaajalisi reitinguid. BNP Paribas ja Credit Agricole reiting alandati Aa3 peale ning Societe Generale reiting langetati A1 peale. Samuti säilitati negatiivne väljavaade.
  • Moodys esineb ikka nõrgalt. Oleks ikka pidanud korraga 30-40ne panga reitingut langetama!
  • TNT
    Moodys esineb ikka nõrgalt. Oleks ikka pidanud korraga 30-40ne panga reitingut langetama!


    Jah, ei ole neil ikka seda globaalset haaret nagu S&P-l, "big picture" on täiesti puudu...
  • Kas nüüd on siis turud meelt muutnud ja leidnud, et EL kokkulepe on ikkagi hea, et USA futuurid roheliseks on läinud ja ka Euroopa kaotusi tagasi tegemas?
  • Natuke datat ka Hiinast:

    Novmebrikuu tööstustoodang kasvas võrreldes aastatagusega 12.4% vs analüütikute ootused 12.5%-12.8%.Oktoobris oli sama näitaja 13.2%. Investeeringud põhivarasse kasvasid perioodil jaanuar-november 24.5% vs oodatud 24.7%. Jaemüük tõusis hoolimata väiksematest kulutustest autoostudele novembris yoy 17.3% vs oktoobri 17.2% suurune näitaja. Bank of America analüütiku Ting Lu sõnul on jaemüük tugev, eriti kui arvestada inflatsiooni vähenemist novembris oktoobrikuu 5.5% pealt 4.2% peale.

    Sõiduautode müügi kasv näitas aeglustuvat kasvu, kuid seda eelkõige kõrge võrdlusbaasi tõttu. Sõiduautode müük kasvas novembris 0.3%, küündides 1.34 miljoni ühikuni. Tegu on 10% suurema näitajaga kui oktoobris. Käesoleval aastal on müüdud 13.1 miljonit sõidukit, mida on 5.3% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Kogu autodemüük on alates aasta algusest kasvanud 2.6%.
  • Hiina datat on veidi keeruline ikka hoomata. Kuus müüakse sama palju sõidukeid, kui meil peanuppe üldse kokku siin.
  • RTRS -GERMANY’S MERKEL SAYS VERY SATISFIED AT AGREEMENT AT EURO SUMMIT, SAYS NOT A LOUSY COMPROMISE

    RTRS -MERKEL SAYS VERY SATISFIED WITH SUMMIT DECISIONS, WORLD WILL SEE EU HAS LEARNED FROM MISTAKES

    Kõlab kui halb nali, aga see pole üldse nali.
    Isiklikult kangastus silme ette GPap - äravahetamiseni sarnane retoorika. Pole ime, et nad nii kaua Kreeka kriisi lahendasid.
  • S&P 500 nimekirjas tehti eile õhtul mõned muudatused:

    AGL Resources (AGL) will replace Nicor Inc. (GAS) in the S&P 500 index;
    BWA to replace AKS in the S&P 500;
    PRGO and DLTR will replace MWW and WFR in the S&P 500 index
  • Paistab, et turg ei suuda välja mõelda, mida sellest EU asjast nüüd siis arvata. Hea justkui, et pikemas perspektiivis ehk natuke parem eelarvedistsipliin, aga samas ECB raha turgu ei pritsi.
  • väidetavalt on Hiina keskpank loomas 300 mld USD suurust FX investeerimisfondi, millest osa keskendub USA-le ja teine Euroopale
  • EUR/USD on Hiina uudisele teinud korraliku põrke ja USA futuurid samuti jõudnud 1% plussi. Varasemalt on Hiina ametnike kommentaaridest jäänud mulje, et enne investeeringute tegemist lastakse kõigepealt eurooplastel endal oma probleemide lahendamisega tegeleda. Kui aga antud uudis tõele vastab, siis näib, et enne EU tippkohtumise lõplike tulemuste selgumist tuntakse juba hirmu, et kooruv lahendus ei pruugi olla see, mida paljud lootsid ning turgudele on vaja julgustust pakkuda.
  • Business Insideris võib lugeda intervjuud tuntud analüüsifirmaja Citron juhi Andrew Leftiga. Citron keskendub peamiselt Hiina firmadele, mille puhul on alust arvata, et tegemist on pettusega. Nende viimaseks leiuks on Qihoo 360 (QIHU).
    Intervjuus räägib Left nii Citronist,kuidas skeemidele jälile saadakse, millest nad oma töös lähtuvad ning ka sellest, et Citron tegele ainult aktsiate lühikeseks müügiga vaid on leidnud ka häid investeerimisvõimalusi Hiinas.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: FLOW +27.7%, QTWW +14%, TITN +9.3% (light volume), COO +6.8%, PLL +3.8%, SWHC +3%, ESL +0.8% (also upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo).

    M&A news: BCSI +45.7% (to be acquired by an investor group in a transaction valued at ~$1.3 bln or $25.81/share).

    Select financial related names showing strength: BCS +8%, LYG +6.5%, RBS +6.5%, ING +5.7%, DB +5.1%, UBS +4.5%, MS +2.9%, BAC +2%, C +1.6%.

    Select metals/mining stocks trading higher: MT +4.9%, SVM +4.7%, AG +3.3%, RIO +1.6%, BHP +1.4%, SLV +1.1%, GDX +1.1%, GLD +0.5%.

    Select oil/gas related names showing strength: SDRL +2.9%, BP +2.7%, RDS.A +2.3%, TOT +2%.

    Other news: AGL +3.9% (will replace Nicor in the S&P 500 index), PRGO +1.7% and DLTR +1.5% (PRGO and DLTR will replace MWW and WFR in the S&P 500 index), RIG +1.6% (DoJ wants court to deny RIG protections against civil penalties related to Gulf oil spill, according to reports), BWA +1.4% (BWA to replace AKS in the S&P 500), MCD +0.9% (Cramer makes positive comments on MadMoney).

    Analyst comments: ALU +3.8% (upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein), WFR +1.4% (upgraded to Buy at Collins Stewart), YUM +1.2% (upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein).
  • DD kärpis oma 2012. aasta kasumiprognoose
    DuPont $DD Cuts FY12 EPS Outlook from $3.97-$4.05 to $3.87-$3.95, vs. cons. $4.04

    Aktsia kaupleb eelturul $ 43,77 juures, ligi 6% miinuspoolel.
  • Uute teadete kohaselt võib Suurbritannia olla ainus EL riik, kes ei soovi EL aluslepingute muudatustest osa võtta.

    All European Union countries with the exception of the U.K. are likely to participate in a new intergovernmental fiscal agreement that would seek to establish stricter fiscal rules among member states.

    In a revised statement, European Union leaders said that nine countries-- Bulgaria, the Czech Republic, Denmark, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania and Sweden--indicated the possibility of taking part in this process after consulting their parliaments where appropriate.

    However, Hungary left open the possibility of bringing the intergovernmental deal to parliament.

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ALTR -5.2%, TXN -4.7%, DD -4.3%, LSCC -2.9%, CMTL -1.4%.

    Other news: CTIC -11.6% (enters into agreement with institutional investors purchase $20 mln of preferred stock and warrants), SGY -4.5% (announced that the partnership drilling the Lighthouse Bayou prospect in southwestern Louisiana has decided to temporarily suspend drilling operations), PCYC -3.7% (entered into a worldwide collaboration with Janssen Biotech, one of the Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson; downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), STJ -2.3% (under pressure following FDA vote against CardioMEMS implantable heart device), MTW -0.7% (announced that due to recently identified supplier delivery issues with certain hydraulic components, the shipment of some crane products will be delayed into the first quarter of 2012).

    Analyst comments: ALU 3.8% (upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein), WFR 1.4% (upgraded to Buy at Collins Stewart), YUM 1.2% (upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein).
  • @BBCNormanS Chris Davies Lib Dem MEP -"David Cameron has today relegated Britain to the second division of Europe"
    Cameron saab omade käest täiega - meedia, poliitikud. Mõned ka toetavad, kuid väga vähesed.
  • veidi makrot ka tänasesse päeva.....kell 16.55 avalikustatakse veel Michigani tarbijakindlustunde detsembri indeks.

    October Trade Balance -$43.5 bln vs -$44.0 bln Briefing.com consensus

  • winger
    @BBCNormanS Chris Davies Lib Dem MEP -"David Cameron has today relegated Britain to the second division of Europe"
    Cameron saab omade käest täiega - meedia, poliitikud. Mõned ka toetavad, kuid väga vähesed.


    See oligi üks arusaamatu soolo. Inimesena võin ju aru saada - suur ja võimas "good old England" on jäänud Euroopas marginaalseks tegelaseks ja kõrvaltvaatajaks ning eks Cameron tahtis ka kõva häält teha ja "mees" olla. Tulemus tuli aga välja nii nagu tuli...
  • UK-s lihtsalt on võimu Brüsselisse andmise barjäär palju kõrgem, kes neid enam valib kui nad veel EL-le järeleandmisi teevad? Vasakpoolsed, tsentristid ja BBC kiunuvad, aga toorid vbl tagasid endale pika võimulpüsimise...
    Deputy Prime Minister Nick Clegg - whose Liberal Democrat party is much more pro-European than their coalition colleagues - said he "regretted" that a deal involving all 27 members could not be reached.
    But he added: "The demands Britain made for safeguards, on which the coalition government was united, were modest and reasonable. They were safeguards for the single market, not just the UK.
    "There were no demands of repatriation of powers from the EU to Britain and no demands for a unilateral carve-out of UK financial services."
  • opex
    UK-s lihtsalt on võimu Brüsselisse andmise barjäär palju kõrgem, kes neid enam valib kui nad veel EL-le järeleandmisi teevad? Vasakpoolsed, tsentristid ja BBC kiunuvad, aga toorid vbl tagasid endale pika võimulpüsimise...
    Deputy Prime Minister Nick Clegg - whose Liberal Democrat party is much more pro-European than their coalition colleagues - said he "regretted" that a deal involving all 27 members could not be reached.
    But he added: "The demands Britain made for safeguards, on which the coalition government was united, were modest and reasonable. They were safeguards for the single market, not just the UK.
    "There were no demands of repatriation of powers from the EU to Britain and no demands for a unilateral carve-out of UK financial services."


    Võimalik, et eesmärgid olidiki üllad, kuid välja mängiti need kehvasti - jalgu trampides saavutatakse harva midagi.
  • Europe Is Saved! Again!
    By James "Rev Shark" DePorre
    Dec 09, 2011 | 8:55 AM EST

    "All this reminds one of the autumn of 2008." --Deutsche Bank CEO Josef Ackerman

    After the weak action and ugly close Thursday, we probably shouldn't be surprised that we have another "Europe is saved!" bounce this morning. The pattern of this market has been that after a bout of worry that Europe is going to fall apart, we have some sort of announcement that a fix is being developed. The cure is never implemented and a host of new problems arise, but the doubt and skepticism about solutions set the stage for another spike on the next announced solution.

    This pattern has played out dozens of times lately and the reason is that very few folks have confidence that the problems in Europe are going to be cleaned up soon. Many believe it is just a matter of time before the European Union falls apart.

    For now, the long-range health of Europe isn't our major concern. All we need to know is that pattern of quick spikes on announced news is alive and well. The problem is that these spikes don't typically last long and we have to see how fast this one fades, but you can be sure another solution will be forthcoming as soon as things start to look dangerous again.

    As far as "Europe is saved" rallies, the action this morning isn't very impressive. We are well off the early highs and the skeptics are already tearing into the latest "solution."

    I've been anticipating a "sell the news" reaction to European news, but that occurred quite aggressively yesterday when we had some bad news rather than good news from the European Central Bank. We are seeing more "sell the news" this morning, but now that the main European news is out, I'm looking for the market to shift away from the intense focus on the headlines. If we can ignore Europe for a little while, it is a great time for individual stock-picking action. Market players need end-of-year relative performance, and if they start chasing some beta in individual stocks rather than playing leveraged index exchange-traded funds it would make for a very nice change of pace.

    I continue to feel that market players are not particularly well positioned for upside and that is going to help the bullish cause. The recent rally was not embraced with the usual bullish euphoria you'd expect to see when we have a move of that magnitude, and the moaning and complaining about the poor technical action has been quite loud. The hot money momentum players have had very little to do and they are hungry to go to work.

    We'll see how well we hold this early gap, but more "sell the news" action wouldn't surprise me. The good news is that the technical pattern for some end-of-year strength continues to develop. It's just a matter of putting cash to work
  • @AGM
    Jah, ainuke asi mida ta oleks saanud öelda seal oleks olnud "mina ei saa midagi otsustada, peame korraldama rahvahääletuse sellises küsimuses". Selle rahvahääletuse vastus oleks tõenäoliselt "ei" ja lõpptulemus sama.
  • NC on üles leidnud ühe väiksema analüüsimaja müü reitingu SHLD-le, asja teeb huvitavaks target ->$6.
    http://notablecalls.blogspot.com/2011/12/sears-holdings-nyseshld-worth-6.html
  • Morgan Stanley on Business Insideris avaldanud oma ootused toorainete osas 2012. aastal ja siin mõned väljavõtted:

    Oil supplies are expected to recover in 2012 with production from the North Sea and West Africa having stabilized and production picking up in Libya. However, demand is slowing, and prices are expected to fall in the first half of 2012. In their bear case, Morgan Stanley analysts expect prices to fall to $75.00 / barrel, and rise to $115.00 / barrel in their bull case.

    Gold is expected to be in high demand as investors seek safe havens. Prices should also be supported in the expected low or negative real interest rate environment.

    The decline in retail sales across developed markets has seen demand for cotton go down. Chinese purchases are expected slow significantly in March and U.S. export demand is declining. Furthermore, the absence of a solution to Europe's debt crisis will also put pressure on prices.
  • Universal Display spikes roughly $0.70, hearing strength attributed to positive comments at tier 1 firm
  • Focus Media: Hearing Muddy Waters out cautious on FMCN
  • American Axle: Hearing renewed takeover chatter
    Green Mtn Coffee: Hearing William Blair out positive on GMCR
  • Moody's has placed the long-term ratings of The Bank of New York Mellon, senior debt at Aa2 and its subsidiaries, including its lead bank, The Bank of New York Mellon (BFSR at B+, Deposits at Aaa) on review for downgrade
  • Kui viimasel ajal on reedene action kandud üldiselt ühisnimetajat "risk off" ning üle nädalavahetuse pole julgetud positsioone lahti jätta, siis täna on turg küll siiani vastupidise tonaalsusega olnud.
  • AlariÜ
    NC on üles leidnud ühe väiksema analüüsimaja müü reitingu SHLD-le, asja teeb huvitavaks target ->$6.
    http://notablecalls.blogspot.com/2011/12/sears-holdings-nyseshld-worth-6.html


    Reiting ise ka: http://www.2shared.com/document/SLtlJBR4/shld.html
  • Täna siin foorumis õhtul kõik kahtlaselt vaikne. Kas kõigil käed-jalad tööd täis, et oma shortidest välja saada :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon