Börsipäev 20. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuuendat päeva järjest on S&P avanenud tippude juures ning sulgunud päeva põhjade lähedal, mis teeb kaotuseks kokku 4%. Suurimaks kannatajaks oli eile finantssektor, reageerides uudistele, et FED kavatseb pankade jaoks sätestada karmimad kapitalinõuded. Kaasa ei aidanud muidugi Mario Draghi, kelle sõnul on Euroopa seismas silmitsi kõrge määramatusega, kuid olukorra parandamiseks kapitaliturgudel antakse endast parim. Finantsid odavnesid üle 2,3% eesotsas Bank of Americaga, mille aktsia jõudis alla 5 dollari piiri - esimest korda alates 2009.a märtsist.

    Eurotsooni rahandusministrid nõustusid eile väljastama IMFile 150 miljardit eurot, et viimane saaks raha suunata hädas olevatele Euroopa riikidele, mis oli kerge pettumus, kuna esialgselt räägiti 200 miljardist eurost. Paljude teiste Euroopa Liidu riikide panus jäi lahtiseks, sealhulgas ka Suurbritannia oma, kes lubas laenatava summa avaldada järgmise aasta alguses. Paralleelselt pidanuks eurotsooni rahandusministrid jõudma kokkuleppele ka ESMi tulejõu suurendamises üle 500 miljardi euro, ent juba tuttavalt puudus seal progress.

    Käive on aga iga päevaga muutumas aina õhemaks, kui investorid ja kauplejad teevad selle aastaga juba vaikselt lõpparvet ning suunduvad nautima pikemaid pühasid. Rev Shark, kes ootab juba mõnda aega turgudel põrget, pakub et kokku kuivav käive võib olla just see, mida pullid positiivsema turusentimendi tekitamiseks vajavad.

    Tänasest makrost võiks tähelepanu all olla Saksamaa IFO indeksid kell 11.00 (detsember) ning USA poolel novembris alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv (kell 15.30).

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,4% jagu kõrgemal, Euroopa on aga avanemas kerges miinuses.
  • nõnda jaotub see 150 miljardi euro suuruse laenu andmise kohustus eurotsooni riikide vahel....suuremad abivajajad (Kreeka, Portugal, Iirimaa) osalema ei pea, küll aga peab üle 23 miljardi euro andma Itaalia, keda loetakse ise potentsiaalsete abivajajate sekka.

    Austria - 6.13
    Belgium - 9.99
    Cyprus - 0.48
    Finland - 3.76
    France - 31.40
    Germany - 41.50
    Italy - 23.48
    Luxembourg - 2.06
    Malta - 0.26
    Netherlands - 13.61
    Slovak Republic - 1.56
    Slovenia - 0.91
    Spain - 14.86
  • Rootsi keskpank astub Norra keskpanga jälgedes ning alandab intressimäära 2% pealt 1,75% peale, mis oli ka oodatud samm. Keskpank tõdeb, et ekspordipartnerite majandusväljavaated on halvenenud ning Rootsi enda majandus aeglustumas, mistõttu tõmmati intressimääraootusi allapoole.
  • Viimaste kuudega on Kreeka selle aasta eelarvedefitsiidi revideerimistega jõutud 7,6% pealt 8,5%-le, mille järel hakkasid liikuma jutud, et tegelik defitsiit võib olla veidi üle 9%. Nüüd aga selgub, et riigil on raskusi puudujäägi alla 10% hoidmisega. kui augu lappimiseks on täiendavate meetmetena välja kuulutatud maksutagastuste ning muude kohustuslike maksete lõpetamine ettevõtetele, pensionäridele, palgatöölistele. Link
  • Saksamaa IFO ärikliima indeks tõusis eelmise kuu 106,6 pealt 107,2 punktini vs oodatud 106,0 punkti. Hetkeolukorra indeks jäi püsima 116,7 punkti peale (oodati 116,0) ja ootuste indeks tõusis 97,3 pealt 98,4 punktini vs oodatud 97,0.
  • Erko Rebane
    Viimaste kuudega on Kreeka selle aasta eelarvedefitsiidi revideerimistega jõutud 7,6% pealt 8,5%-le, mille järel hakkasid liikuma jutud, et tegelik defitsiit võib olla veidi üle 9%. Nüüd aga selgub, et riigil on raskusi puudujäägi alla 10% hoidmisega. kui augu lappimiseks on täiendavate meetmetena välja kuulutatud maksutagastuste ning muude kohustuslike makstege lõpetamine ettevõtetele, pensionäridele, palgatöölistele. Link

    See, et Kreeka defitsiit ületab kavandatu, oli selge enne Troika tulekut ja sellest räägiti juba detsembri esimestel päevadel. Mis teeb asja veel masendavaks on see, et residentide maksukoormus on maksimaalse võimaliku peal ja Troika ei näinud võimalust makse tõsta või uusi makse rakendada. Seda rääkis Troika igal pressikonverentsil. Venizelos oli pühalikult rahvale lubanud, et nad kärbivad riigisektori kulusid ja ei sellega katavad puudujäägi. Kui riigikohustuste peatamine ongi Venizelose arvates riigipoolsete kulutuste kärpimine - ma tõsiselt ei välistaks, et see nii ongi - siis olgu Olümpose elanikud oma alamatele armulised.

    Selles valguses parlamendiliikmetele 2011 aasta eest endale aastapreemiate maksmine on enam kui küüniline. Nad küll vabandasid välja, et kõiges 1/3 mida eelnevalt saadi ning eelarves olid summad ettenähtud, aga see on ju sisuliselt abipaketi rahad olematu töö eest.

    Kuna Kreeka tööhõive minister ei saanud oma tööga hakkama ja rahandusministeerium ei suutnud esimse lainega lubatud 20 000 riigiteenistujat tööreservi saata - esialgse 12 000 asemel saadeti reaalselt 2000 inimest vanuse järgi ja 8000 kes niigi läksid pensionile - siis Troika oli maruvihane ja nad lahkusid Ateenast varem, jättes kolmanda kohtumise rahandusministriga ära.

    Masendav, aga Euroopa halvim rahandusminister ei ole mitte ainult tiitlit väärt, vaid ta suudab omas klassis lüüa kõiki teisi antud koha pretendente. Ja Venizelos on isik, kes oli PASOK liidri kohale tugev konkurent GPap kanditauurile. GPap Venizelose kõrval kõlab kui väga tark otsus!
  • Oma tradsitsioonilise aastalõpuennustusega on välja tulnud ka biotehnoloogiasektori guru Adam Feuerstein.

    Muu hulgas ütleb ta, et tõenäoliselt üks neist firmadest : SGEN, CELG, BMRN, AMAG, ONXX või MNTA ostetakse aasta lõpuks ära. Feuerstein usub ka, et VRTX saab oma heaksiidu ravimiametilt kätte ja Kalydecost saab kombineerituna teiste VRTX-i ravimitega äärmiselt efektiivne tsüstilise fibroosi ravim ja 2012. aastal lükkab ravimiamet teist korda tagasi nii ARNA kui ka VVUS rasvumisvastased ravimid.
    Siin näeb ka Feuersteini ennustusi 2011. aastaks.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: RHT -8.4%, GIS -3.7%, IIVI -3.1%, (light volume).

    Other news: TRGT -21.6% and AZN -1% (Targacept and AstraZeneca report top-line results from second Phase 3 Study of TC-5214), GFA -3.8% (discloses it approved the Second Issuance of Commercial Papers), T -0.9% (ends bid to add network capacity through T-Mobile USA purchase; AT&T will recognize a pretax accounting charge of $4 bln in Q4 2011).
  • November Housing Starts 685K vs 627K Briefing.com consensus; Prior revised to 627K from 628K
    November Building Permits 681K vs 633K Briefing.com consensus; Prior revised to 644K from 653K
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: NAV +7.4% (light volume), JEF +5.9%, CVS +3.8% (ticking higher, also increases dividend 30%, initiated with an Outperform at Macquarie).

    Financial related names showing strength: ING +4.9%, BBVA +3.4%, DB +3.2%, MS +3.1%, BAC +2.8%, UBS +1.9%, C +1.5%, GS +1.5%.

    Select metals/mining stocks trading higher: RIO +3%, BBL +3%, SLW +3%, MT +2.7%, SLV +1.8%, HMY +1.8%, GDX +1.8%, GLD +0.7%.

    Select oil/gas related names showing strength: WFT +2.2%, TOT +1.9%, RIG +1.9%, BP +1%, RDS.A +0.8%.

    A few tower related names lifting on T/DTEGY news: FTWR +27.3%, AMT +1.9%, SBAC +1.8%, CCI +1.1%.

    Other news: CSIQ +22.6% (Canadian Solar and TransCanada announce sales agreement for 86MW Solar PV Project portfolio in Ontario), PGNX +12% (light volume, Salix Pharma and Progenics reports 'positive' highly statistically significant results of Oral Methylnaltrexone for Phase 3 Trial), S +6.9% and CLWR +5.9% (lifting on T/DTEGY news, also Sprint issued statement on decision by AT&T and Deutsche Telekom to end bid to acquire T-Mobile USA), IMGN +5.4% (announces Antibody-Drug Conjugate Collaboration With Eli Lilly (LLY); LLY will pay an upfront fee of $20 million), CHTR +4.3% (names Thomas Rutledge as President and CEO), NOK +4.2% (still checking for anything specific), SNY +0.9% (Genzyme unit reports top-line results for TENERE study of oral teriflunomide in relapsing multiple sclerosis), YUM +0.7% (Cramer makes positive comments on MadMoney).

    Analyst comments: KLAC +2.5% (upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan), URBN +2.1% (ticking higher, added to Top Picks list at FBR Capital), FFIV +1.4% (upgraded to Outperform at Oppenheimer).
  • A Matter of Style
    By James "Rev Shark" DePorre
    Dec 20, 2011 | 8:49 AM

    "In matters of grave importance, style, not sincerity, is the vital thing." --Oscan Wilde

    One of the most basic dilemmas of trading is deciding to what degree you stick with a trend versus to what degree to anticipate reversals. There are very strong proponents for both schools, and a this market tends to highlight the differences in thinking.

    The pure momentum approach is probably best illustrated by Investor's Business Daily. The strategy is to honor the trend above all else and not worry about reversals until there are signs that one has actually occurred. When the market is in a downtrend, stay out of the way and don't try to anticipate the ultimate lows.

    The core assumption at the heart of momentum trading is that trends tend to persist and will often last much longer than most people might think. If you honor the trend until it actually fails, you are likely to be in better shape than those who constantly try to guess when turning points might occur.

    The anticipatory approach to trading, in which market players try to catch turning points, is well illustrated by Doug Kass. Proponents of this approach attempt to be heavily invested just as the market trend turns. If they time it right, the gains can be quite substantial as reversals themselves can often be quite substantial and very energetic.

    The essence of both trading approaches is accurate timing. It is impossible to consistently time market turns with any great precision so both approaches attempt to employ methodologies that address the difficulty of accurate timing. The thinking of momentum players is it's better to stick with the price action and let the market determine when you enter and exit. You will always be late and will suffer losses at turning points, but you are more likely to capture most of the market's move.

    In the anticipatory approach to trading you average into the prevailing trend and then, hopefully, will be heavily invested just as the market turns. You are going to suffer some losses by being too early, but if your timing is reasonably good, you will more than make up for it by catching big market turns.

    Neither market approach is inherently superior. The best approach depends on the individual trader's ability to implement a strategy. A good anticipatory trader will likely beat a poor momentum trader, and vice versa. The important thing is to use an approach that works best for you.

    I tend to be much more of a momentum trader because I have found that I do better when I react to changing market conditions, rather than try to predict them. Typically, I can do very well by trading the meat of a move, so it doesn't much matter if I catch exact turning points. I'll always be underinvested at the lows and I'll likely suffer some losses at the top, but the gains in the middle make up for it.

    I bring up the issue of style today because we have a classic situation of conflict between momentum and anticipation. We are clearly trending strongly to the downside, but there are many reasons to think that some sort of reverse is coming soon. Do you aggressively stick with the trend, even though things are somewhat stretched to the downside, or do you anticipate a reversal? The folks who have been anticipating a reversal for a while have been chopped up and suffered substantial losses, but sooner or later they will be right.

    I'm dealing with this by taking the middle ground. I'm respecting the fact that we have substantial downside momentum, but I'm not riding any meaningful shorts. I'm not going to anticipate a market turn but am ready to react to one should we finally see some strength.

    What is most important in a market like this is that you be clear about your style and have some sort of methodology to ensure that losses don't grow out of hand. This market is overdue for some sort of bounce, but if your timing is off the losses can be quite painful. Just make sure you have a plan and that you stay disciplined implementing it.

    We are seeing another gap-up open for the market this morning, but that has not been a good sign. Six days in a row we have opened strong and closed weak, so there is going to be a very strong inclination to sell into the gap up. If the bulls can hold the lows and make new intraday highs, we might finally see some upside, but the bulls carry a big burden of proof.
  • Market Internals remain overwhelmingly bullish nearing midday: NYSE TRIN 0.29, NASDAQ TRIN 0.41, NYSE A/D now +2306, NASDAQ A/D now +1617
  • House has votes to reject Senate Tax Plan, as expected
  • Mis siis nende võlakirjadega lahti on - hinnad kukuvad väga järsult?
  • Headlines crossing that EU Summit called for January 30
  • AGM
    Mis siis nende võlakirjadega lahti on - hinnad kukuvad väga järsult?


    Risto kirjutas:
    Esiteks andis turgudele positiivse tõuke Hispaania tänane võlakirjaoksjon, kus müüdi 5,64 miljardi euro eest lühiajalisi võlakirju. 3-kuuliste võlakirjade tulusus langes eelmise oksjoni 5,11% pealt 1,735% peale ja 6-kuuliste oma langes 5,227% pealt 2,435% peale. Nõudlus Hispaania võla järele oli seejuures äärmiselt kõrge – kokku tahtsid investorid osta võlakirju 18 miljardi euro eest – mis on tõenäoliselt tingitud homme käivituvast Euroopa Keskpanga uuest likviidsusprogrammist, millega pakutakse eurotsooni kommertspankadele piiramatus koguses 3-aastase tähtajaga võlga. Lisaks on EL tõotanud IMFi jaoks saada kokku 200 miljardi euro suurune laenupakett, mis leiab kasutust mõne võlakriisist räsitud riigi abistamisel.
  • http://www.reuters.com/article/2011/12/20/us-rim-amazon-idUSTRE7BJ26S20111220
  • Lugu, millele krookuse pandnud link viitab on üsna huvitava sisuga, sest üllatuslikult selgus, et Amazon on suvel pidanud vaikselt plaani RIMM ära osta. Kuid läbirääkimised ametliku hinnapakkumiseni ei jõudnud ja RIMM-i juhtkond otsustas ikkagi ise oma probleemidega hakkama saada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon