Börsipäev 6. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Suurim tähelepanu pälvib täna USA detsembrikuu tööjõuraport. Eile avaldatud ADP (+325K) oli konsensuse ootusest ligi kaks korda parem ning nõnda kõrget näitu võis viimati kohata 2006.a juunis. Sellele vaatamata peegeldas eilne turureaktsioon siiski kerget ettevaatlikust tänase numbri suhtes, kuna ADP kipub olema suhteliselt volatiilne ning kohati mitte kõige paremini kajastama tegelikku töökohtade loomise ja kaotamise statistikat. Isegi kui minna ajas tagasi 2006.a juunisse, mil viimati nõnda kõrget ADP-d nägime, siis samal kuul loodi erasektoris tegelikult kõigest 90K uut töökohta. Ka viimastel kuudel on olnud perioode, kus ADP küsitlus on ülehinnanud kui ka alahinnanud nonfarm payrolls'i, mis peaks tekitama palju küsimärke selle usaldusväärsuses suhtes.

    Tänaseks numbriks ootab konsensus 150K (erasektoris 170K), mis tähendaks kasvu 30K võrreldes novembriga. Kuna möödunud kuude jooksul on aset leidnud väga palju tagantjärgi kõrgemale korrigeerimisi, siis Deutsche pakub, et tegelik number võib olla lõpuks 200K lähedal. Töötuse määraks oodatakse 8,7%, mis on 0,1 protsendipunkti võrra kõrgem novembri 8,6%st. Kuna varasemalt on ajaloos olnud 17 sarnast olukorda alates 1948. aastast, kus töötuse määr langeb ühe kuuga 0,4 protsendipunkti võrra nii nagu juhtus novembris ning sellele järgnenud kuul kaheksal juhul jätkas tööpuudus langust keskmiselt 0,3 protsendipunkti võrra, siis ei ole välistatud ka edasine langus detsembris või vähemalt samal tasemel püsimine.

  • Üldine töötuse määr püsis eurotsoonis novembris 10,3% peal, mis vastas ühtlasi ka ootustele. Keerulisemaks muutub aga iga kuuga seis just noorte (alla 25a) jaoks, kelle seas töötuse määr jätkas kasvamist novembris 21,7% peale oktoobri 21,4%lt.
  • Ka tarbijakulutuste poolel tõmmatakse eurotsoonis koomale, kui novembri jaemüük alanes aastataguse perioodiga võrreldes -2,5%, kiirenedes oktoobri -0,7%ga võrreldes, mida ühtlasi korrigeeriti madalamale (varem -0,4%). Konsensus ootas oluliselt väiksemat langust (-0,9%).
  • Erko Rebane
    Keerulisemaks muutub aga iga kuuga seis just noorte (alla 25a) jaoks, kelle seas töötuse määr jätkas kasvamist novembris 21,7% peale oktoobri 21,4%lt.


    Ärge hoidke üleval abstraktsust! Tekitatud võltskindlus hägustab reaalsuse vaatlemist ja pikendab ebaadekvaatsuse happes piinlemise aega.



    Tuum on tugev!! Vaadake Saksamaad ja vaadake neid ülejäänud asjandusi. Siin on mingi oluliselt fundamentaalsema probleemiga tegu. Mingi põhimõtteline erinevus mis ühed riigid teistest riikidest eraldab. Kogu Eurotsooni noorte tööpuuduse vaatlemise ja suure numbri üle imestamine jätab tähelepanuta selle, et nõrkust on edukalt suudetud läbi ajaloo ka teatud riikides vältida. Minu küsimus on "miks?". See ei saa olla mingi juhuslik casual nüanss, vaid siin peab olema taga mingi väga selge ja reaalne põhjus. Kui tegemist oleks casual põhjusega, siis mean reversion oleks ammu toimunud ja Saksamaa noored oleks samuti stabiilselt ca 25% ulatuses töötud. Aga nad ei ole. Nende töötus on single digit %. Kusjuures aineolek on stabiilne!

    Saksamaa üks erinevusi teiste riikidega muuhulgas on äärmiselt pinev tähelepanu kutsehariduse kvaliteedile. Eesti väga aeglaselt liigub kutsehariduse kaasjastamisega õiges suunas, aga Saksamaa mudel on kindlasti üks sellistest mudelitest mis paistab olevat jätkusuutlik, mõistlik ja seetõttu ka Eestile eeskujuks sobiv.

    PIIGS riikides peab vastupanuliikumine ikka väga võimas olema kui dekaadide ja dekaadide ja dekaadide ja dekaadide jooksul ei suuda riigid mingit korrektsiooni mõistlikkuse poole läbi viia.
  • Asi selles, abiraha. Noor elab vanemate juures, saab oma töötu abiraha ja poogen, elu nagu lill. Kuulab ja surfab oma föönidega. Kui kuus keskmisest 2x kõrgemat palka ei maksta, siis nägemist.
    Kui need tüübid jalad kõhu alt välja võtaks ja näeks, et poldi keeramise eest makstakse ka palka ja sealt saab hakata trepist üles astuma, siis see protsent ka väheneb.
  • Miks peaks ? On ju soe ja surfata mõnus.
  • Eurosport näitab laivis Kaia Kanepi poolfinaalmängu, hoiame pöialt!
  • Peaks seetõttu, et tegelikult neile ei meeldi see situatsioon ka neile endile mitte. See on liiga suur üldistus kui ütleme, et PIIGS noored on tööta kuna nad valivad töötu elu. Noored pärivad selle mida vanemad on pärandanud. Praegusel hetkel nt Hispaania puhul on "pärandiks" ülimalt jäikade reeglitega tööturg kus inimese vallandamine on peaaegu, et võimatu. Nii juhtubki, et noored on ainult mingid hooajatöölised ja kaua mõistlikust hõivest eemal. Siin jälle küsimus, et "miks?". Kui on juba tuvastatud asjaolu, et jäik tööturg ei too riigile head, siis kes ometi on Hispaanias need inimesed kes tuima kalanäoga jutlustavad kuidas me peame jäikust säilitama, sest see on hea! WTF!?!? See on puhtakujuline PIIGS stiilis ebaadekvaatsus mida õnneks kunagise Hansaliidu aladel nii kaugelearenenud moel ei kohta.

    Saksamaa kohta: The Economist: The jobless young. Left behind.

    "In Germany, seen by many as a model in this regard, a quarter of employers provide formal apprenticeship schemes and nearly two-thirds of schoolchildren undertake apprenticeships. Students in vocational schools spend around three days a week as part-time salaried apprentices of companies for two to four years. The cost is shared by the company and the government, and it is common for apprenticeships to turn into jobs at the end of the training. The youth-unemployment rate in Germany, at 9.5%, is one of the lowest in the EU. Apprentice-style approaches practised in the Netherlands and Austria have had similar results.

    Germany’s export-driven economy, with its army of specialised manufacturers, may be particularly suited to the apprenticeship model. It is not obvious how easily it could be imported into more service-oriented economies. America, for example, lacks the institutions—strong unions, compliant management and a hands-on government—that have made the German model so successful. Such programmes would also have to overcome cultural obstacles. Bill Clinton’s school-to-work initiative, a nod to the apprenticeship system, was derided as second-rate education. Even in the skilled trades where apprenticeships have caught on, the model has suffered because of the collapse of the construction industry. Britain, though, seems willing to give it a whirl. Last year 257,000 positions were created."

    Üks selge erinevus võrreldes ülejäänud süsteemidega on otsene orienteeritus tööturu vajadustele. (Kutse)õpeasutused ei väljuta tuimalt iga aasta Juunis järjekordse portsu sooje kehasid, vaid kogu õpe käib nii et õpilane on konkreetsele firmale kasulik. Ei õpetata tühja, vaid ainult seda mida erasektor äriks reaalselt vajab.
  • Saksamaa tööstustellimused vähenesid novembris 4.8%, analüütikud ootasid languseks palju väiksemat numbrit ehk 1.8%. Kodumaised tellimused näitasid 1.1% suurust kahanemist ning välismaalaste tellimuste langus oli 7.8%, mis on märk sellest, et naabrite nõrkus on edasi kandumas ka kodumaisesse majandusse.
  • The Indignant - mõiste mille nördinud ja heitunud noored on oma tüütu olukorra nimetamiseks võtnud
    Los Indignados - Hispaania
    Aganaktismenoi - Kreeka

    Tegelikult nad pole ka ise rahul oma olukorraga, aga lahendust millegipärast ei tule. Millegipärast on nii, et PIIGS riikides kestab ebaadekvaatsuse episood dekaade. Episood muutub permanentseks situatsiooniks.
  • Üks teema, mis on üsna huvitav, on USA väikeinvestorite sentimenti iganädalaselt uuriv indeks. Ka RevShark viitas oma eilses postituses, et AAII küsitluse järgi tõusis aktsiate järgmise kuue tõusu uskuvate investorite osakaal 8,3 protsendipunkti 48,9%le ning karude osakaal jälle vähenes 13,7 protsendipunkti 17,2% peale, mis on teiseks madalaim näitaja viimase kuue aasta jooksul. Osad jälgivad seda indeksit pingsamalt ning nende jaoks tähendab kõrge bulishness võimalikku eelseisvat korrektsioon, teised aga põhjendavad oma vähest usku indeksisse sellega, et küsitlus põhineb kõigest 200-300 investori vastusel ning ajalooliselt on indeks ka palju mööda pannud.



    Aga meenutades veidi Rev Sharki eilset kommentaari: "While it is worrisome to see complacency, it is important to keep in mind that the sentiment polls are not accurate timing devices. Just look at what happened after the very low level of bears in December of last year. The market continued to run until Feb. 18, 2011 before a correction finally kicked in. If you shorted based on the low level of bearishness in December, you were killed. Sentiment is just one consideration among many to consider when looking at market direction."
  • Ja tulemus sündis uuesti - Kanepi on finaalis.
  • Kusjuures Schiavone, kes on tuntud tugeva võitlejahingega, alistus Kanepile vaid 56 minutiga!! Võidunumbrid 6-3; 6-0. Võimas!
  • IMF peaks 25 või 26 jaanuar värskendama oma globaalse majanduse 2012.a väljavaadet ning kõigi eelduste kohaselt tuuakse praegust 4%-list kasvuootust allapoole. Viimane raport pärineb septembrist ning toona kärbiti prognoosi 0,5 protsendipunkti võrra. Via Businessweek

    The Washington based-fund will publish revised forecasts on Jan. 24 or 25 that is “consistent with reality,” Lagarde told reporters in South Africa’s capital, Pretoria, during a two-day visit to the country.
  • NFP 200,000 - tundub, et midagi seal USA-s kriisiga võitlemisel ikka paremini tehakse, kui Euroopas. Siin teine strateegia ja ainult häda ja viletsus.
  • December Average Hourly Earnings +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus
    December Unemployment Rate 8.5% vs 8.7% Briefing.com consensus; Prior 8.6%
    December Nonfarm Private Payrolls 212K vs 170K Briefing.com consensus
    December Nonfarm Payrolls 200K vs 150K Briefing.com consensus; Prior revised to 100K from 120K
  • Keybanc alustab täna Universal Display Corporation (PANL) katmist Osta reitingu ja $ 45 hinnasihiga.

    Organic light emitting diodes (OLEDs), with their unique energy efficiency and cost characteristics, have the potential to displace traditional display and lighting technologies over the next decade. In our opinion, no company is better levered to this development than Universal Display Corporation (PANL-NASDAQ). PANL is a leading materials supplier with a robust patent portfolio. This, in conjunction with tight customer relationships and substantial operating leverage, should drive explosive earnings growth for PANL over the next several years. We are initiating coverage with a BUY rating. We see 5x more upside potential vs. downside risk over the next 12-18 months and believe improving investor sentiment will drive shares higher in the near term.

    Analüütikud näevad firma potentsiaali eelkõige OLED (organic light emitting diode) ehnoloogia ehk orgaaniline valgusdiood, milles kiirgavaks elektroluminestsentseks kihiks on orgaaniline ühend, mis kiirgab valgust elektri toimel. Analüütikute hinnangul vahetab OLED järgmise kümne aasta jooksul välja tradistioonilise valgustehnoloogia ja sellest arengust võidab enim just PANL.

    We expect OLED adoption to soar over the next several years. This growth will initially be driven by the adoption of OLEDs in handsets, followed by notebooks, TVs and general lighting. We believe the OLED market will grow from $4 billion in 2011 to $13 billion in 2015, as triple-digit annual volume growth is partially offset by aggressive cost (and
    average selling price) declines. Our forecasts assume an OLED TV adoption rate of 3% in 2015.


    Kasv tuleb analüütikute arvates telefonidest, notebook`s, televiisorites ja usuvad, et OLED turg kasvab 2015. aastaks $ 4 miljardi pealt $ 13 miljardi peale.

    We believe PANL shares will remain extremely volatile given the numerous uncertainties surrounding the pace of OLED adoption and the strength of PANL’s patent portfolio. While there are risks to our assumptions, we believe these are more than offset by the significant upside potential. In our scenario analysis, we see 5x more upside potential than downside risk over the next 12-18 months. Key assumptions to our bull case scenario (potential share price of $123) include: 1) OLED revenue increases to $14 billion in 2013E (roughly in line with the leading display consultant’s forecast); 2) PANL is able to commercialize blue emitter and host sales; and 3) PANL trades at 30x CY13 earnings.

    Vaatamata suurele potentsiaalile antud sektoris, jäävad PANL aktsiad ilmselt vägagi volatiilseks, sest ebakindlus OLED tehnoloogia kasutuselevõtu ja PANL patendiportfelli tugevuse ümber jääb kestma. Teisalt usuvad analüütikud, et antud hetkel on riski/kasumi suhe viimase kasuks ning võita on rohkem kui kaotada.
    Veelgi enam, analüütikud usuvad, et kui asjaolud kujunevad oodatust paremaks võiks PANL aktsia maksta isegi $ 123.

    Kuigi tegemist pole reitingumuutusega, siis tõenäoliselt jääb täna Keybanci $ 123-ne bull-case hinnasiht siiski turuosalistele silma. Aktsiasse on ka kogunenud arvestatav kogus lühikeseksmüüjaid (33%), mis võib ostuhuvi tekkimise korral lühikeseksmüüjates paanika tekitada. PANL on tuntud suhteliselt hea liikujana ja Keybanci positiivne nägemus on juba eelturul ka ostuhuvi tekitanud, sest aktsia kaupleb 5% plusspoolel. Ootaks avanemiseni.


  • AGM, keskpanga mandaat on erinev, seega ka tulemus.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: RFMD -18.4% (also downgraded to Perform at Oppenheimer following warning as China and macro hit home), IART -9.8%, GPN -5.2% (also downgraded to Neutral from Buy at SunTrust), FDO -2.9%, RT -2.3%.

    A few RFMD peers are seeing early weakness following co's guidance: SWKS -3%, TQNT -3%.

    Other news: DRRX -41.5% (announces top-line data from BESST (POSIDUR U.S. Pivotal Phase III Trial); did not reach statistical significance), VICL -11.2% (intends to offer and sell shares of its common stock in underwritten public offering), ENOC -9.9% (continued weakness attributed to PJM rules changes), SNTA -9.9% (commenced an underwritten public offering of shares of its common stock), CHTP -5.7% (announces proposed public offering of common stock), AA -2.5% (intends to close or curtail approx 531K metric tons of its smelting capacity).

    Analyst comments: BYD -3.4% (downgraded to Underweight from Neutral at JP Morgan), UN -1.4% (ticking lower, downgraded to Hold from Buy at ING Group), KSS -1.3% (downgraded to Hold from Buy at Argus and downgraded to Neutral at BofA/Merrill), MAIN -0.8% (downgraded to Neutral at Ladenburg Thalmann), CSTR -0.7% (downgraded to Market Perform from Outperform at Morgan Keegan), GS -0.4% (Goldman Sachs downgraded to Market Perform from Outperform at Wells Fargo).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: VPHM +4.8%, JAZZ +3.8%, KITD +3.6%, APOL +2% (also announces retirement timetable of Co-CEO Charles B. Edelstein), XRTX +0.7%.

    M&A news: Jingwei Intl (JNGW halted) announces receipt of 'go private' proposal.

    A few oil/gas related names showing modest strength: SD +3.1% (files registration statement for Initial Public Offering of Units of SandRidge Mississippian Trust II, also mentioned positively on MadMoney), E +1.6%, RDS.A +0.9%, NOV +0.7%, BP +0.6%, RIG +0.4% (Ricardo Rosa will step down as Executive Vice President and Chief Financial Officer effective January 9, 2012).

    Other news: BDSI +131% (Endo Pharmaceuticals and BioDelivery Sciences International sign licensing agreement for BEMA Buprenorphine, initiated with Outperforms at William Blair ), DEJ +12.3% (announced that the vertical test well drilled at the South Rangely was successfully completed), DNDN +5.9% (continued momentum), SVNT +5.9% (announces permanent J-Code assigned for Krystexxa), BSX +5.8% (still checking), NWK +5% (announces restructuring), ACHC +4.1% (to acquire three inpatient psychiatric hospitals for $91 mln in cash; expect this accretive transaction will produce incremental annualized earnings of ~$0.20-0.22/share; initiated with a Buy at Jefferies).

    Analyst comments: REN +1.7% (ticking higher, upgraded to Neutral from Underperform at Sterne Agee), SNDK +1.4% (upgraded to Buy from Neutral at Sterne Agee), VOD +0.9% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman).
  • Looking for a Trend
    By James "Rev Shark" DePorre
    Jan 06, 2012 | 7:52 AM EST


    Life is always at some turning point.
    -- Irwin Edman

    After fighting back from weak opens the past two days, market players are gearing up to deal with this morning's jobs news. Expectations for good news are higher after a better-than-expected ADP report on Thursday, but bears will be looking to fade strength. We haven't been able to hold gains on better-than-expected monthly jobs numbers lately.

    The market has been exhibiting good stickiness to the upside, which is a positive, but the buying is just strong enough to hold us steady and there aren't many signs of good leadership or momentum. Small-cap oils were a bright spot for a few days and gold managed a good bounce, but we aren't seeing any sustained action in groups like technology, retail or financials.

    Some market players are hopeful that U.S. relative strength against Europe on Thursday following jobs news was an indication that maybe we'd start trading more on our own merits, but it is reckless to jump to a conclusion like that after just one day of trading. I'm sure most of us are hopeful that we don't have to continue to dance around to every piece of news out of Europe, but the issues over there are just too big to not have an impact. Maybe we'll see less sensitivity to some of the secondary matters, but the big picture there is going to continue to plague us.

    At this point I'm mostly just waiting for a strong trend to develop. The current rally is looking tired, and with positive seasonality coming to an end, further upside is becoming more challenging. On the other hand, we are holding up well and there aren't any major cracks developing yet.

    The action is still highly correlated and individual stock-picking is not being rewarded much. There are always a few individual stocks moving around, but they're few and far between and it is very hard for momentum players to load up on the strongest names and ride them.

    A good jobs report could be the catalyst that triggers some profit-taking, especially if we gap up on the news. Next week begins earnings season, and with all the warnings in technology and retail that we've had, it may be quite bumpy if we don't have the usual supply of better-than-expected reports.

    I'm not particularly bearish or bullish here, but I'm lightly invested and have not been holding trades for very long. I keep hoping we'll see some better individual stock-picking develop, but for some reason the market doesn't seem to care what I want.

    We'll see what the jobs news brings and go from there. Stay open-minded and flexible and some good opportunities will develop.
  • ZeroHedge vahendab MSi, kelle sõnul lisandus detsembris USA tööturul 42K hooajalist töökohta, mida suuresti jaanuaris enam pole. Seda arvestades, oleks tegelik number olnud enam-vähem ootuspärane. Via Zerohedge
  • ozbot
    AGM, keskpanga mandaat on erinev, seega ka tulemus.


    Kui tulemus on s.tt, siis tuleb mandaati muuta. Ma ei ole kunagi aru saanud ECB "sõltumatust" staatusest. ECB on ellu kutsutud eurotsooni riikide poolt ja nende riikide võimuses on ka ECB staatust vajadusel muuta. ECB ei ole ju asi iseeneses vaid peaks ikka teenima oma "loojate" huve s.t. lõppude-lõpuks eurotsooni riikide rahvaste huve. Eks ka FED-i strateegial on nõrku kohti ja ohte, kuid hetkel tundub ECB oma ikka täiesti saamatu.
  • kogu Euro arhitektuuri teostus on vildakas ja seetõttu ka probleemid fiskaal- ja monetaarpoliitika sujuval koostööl. Tõepoolest tekib küsimus kas 21. sajandil lähtuda sisuliselt kullastandardist on optimaalseim ja parim valik, eriti kui konkurendid (USA) on "edasi jõudnud" (lõplik tõde selgub teadagi tagantjärgi, aga praegu tundub jah, et ainult "inflatsioon +2%" lähtumine, olgu tööpuudus või 90% pole kuigi mõistlik).
  • ozbot
    kogu Euro arhitektuuri teostus on vildakas ja seetõttu ka probleemid fiskaal- ja monetaarpoliitika sujuval koostööl. Tõepoolest tekib küsimus kas 21. sajandil lähtuda sisuliselt kullastandardist on optimaalseim ja parim valik, eriti kui konkurendid (USA) on "edasi jõudnud" (lõplik tõde selgub teadagi tagantjärgi, aga praegu tundub jah, et ainult "inflatsioon +2%" lähtumine, olgu tööpuudus või 90% pole kuigi mõistlik).


    Ajuti tundub, et keegi viiks Euroopa baasil justkui läbi mingit katset, kui palju iseenda tekitatud mõttetut majanduslikku piina taluda jõutakse. Kraanid leevendamiseks on olemas, kõik teavad seda ka, kuid kasutusele ei võeta.
  • Cree ticking higher in recent trade; Hearing renewed M&A speculation as catalyst
  • Range Resources spikes to highs on heavy volume; strength attributed to renewed M&A rumor
  • Üks huvitav nüanss, mis on võib-olla osadele EUR/USDi puhul silma jäänud, on see et EUR ei taha enam üldse positiivse data peale rallida. Eilne ADP oli väga hea näide, kus EUR kohe ära müüdi, kuigi siiani tõi risk-on trade tavaliselt kaasa ka euro tugevnemise. MS usub, et lisaks riskifondidele on nüüd oma valuutapositsioone dollari ning teiste valuutade kasuks mängimas ka muud varahaldurid, kes vähendavad oma euros nomineeritud võlakirjade osakaalu ja see muudab euro taastumise lähiajal ebatõenäoliseks, arvestades lisaks Euroopa halvenevat makrot ja eesseisvaid refinantseerimise kohustusi nii valitsuste kui pankade poolel.

    The EUR decline has gained momentum. In the early stages of the EMU sovereign debt crisis, the EUR was surprisingly resilient, but over recent weeks, it has steepened its decline. FX markets will always have to differentiate between noise and underlying flows. Fast money, such as hedge funds’ established bearish EUR positions, could only flourish when real-money accounts joined the EUR selling. We think that real money is now dictating FX market activity, leading the EUR lower, with the Street (which is positioned short) benefiting from this move. This piece explains why EUR weakness has established a steep downward trend, which will likely stay with us for some time.
  • 2010 ja 2011.a puhul tõi neljas kvartal EUR/USDis üsna sarnase liikumise. 2011.a alguses trend pöördus, ent 12 kuud hiljem pole sama toetustase vastu pidanud.
  • VirnetX Holding spikes to highs; strength attributed to positive analyst comments regarding Markman hearing
  • PANL aktsia pakkus täna peale avanemist hea võimaluse. Aktsia kauples eelturul üsna kõrgel ehk üle 5% plusspoolel, $ 36,50 kandis ja peale avanemist kukkus $ 35,30 juurde, et siis uuesti eelturu tasemeteni tagasi tõusta. Ka hetkel kaupleb PANL oma päevatippude juures ehk $ 36,55 kandis, 5,2% plusspoolel.

  • Focus Media drops to lows on heavy volume; weakness attributed to Muddy Waters comments regarding purchase of ginseng plantation
  • Headlines crossing that Germany likely to cut subsidies by 30% in 2012
  • AlariÜ
    Headlines crossing that Germany likely to cut subsidies by 30% in 2012


    Vaesed põllumehed, või äkki sõjatööstus? ;)
  • Inhibitex pops to highs after Najarian on CNBC comments on "strong unusual" (options) activity in this one ahead of next week's JP Morgan healthcare conference
  • Kanepi võitis Austraalia võistluse! Jee!
  • Kaia Kanepi Brisbane International 2012 videolõigud:

    2012 Brisbane | Hantuchova vs Kanepi | Winning ceremony
    Kaia Kanepi women's singles champion: Brisbane International 2012

    Ja siis mõned huvitavad faktid - Kanepi serv jääb alla vaid Serena Williamsile

    Brisbane´i turniiril mõõdeti Kanepi kiireima servi kiiruseks 188 kilomeetrit tunnis, millega ta jääb alla vaid ameeriklannale Serena Williamsile. Williamsi parim tulemus on sel aastal 190 kilomeetrit tunnis. Kolmandal kohal on austraallanna Samantha Stosur (184 km/h).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon