Valuutaturud 31. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 31. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänasel Aasia sessioonil on riskisentiment saanud tuge, tingituna suuresti Kreeka peaministri Papademose kommentaaridest, mille kohaselt on saavutatud "märkimisväärne areng" nii riigi ja erainvestorite omavahelistes kõnelustes kui ka riigi ja Troika uue laenupaketi kõnelustes. Papademose sõnul loodetakse mõlema teema osas jõuda kokkuleppeni nädala lõpuks.















  • Aasia sessioonil avaldati Jaapani detsembrikuu töötusmäär, mis tõusis marginaalselt 10 baaspunkti võrra 4,6% peale, mis on samas kõrgeim tase alates 2011. aasta juulist. Majapidamiste kulutused kasvasid samal perioodil 0,5% vs oodatud -0,1% (Y/Y) ja tööstustoodangu maht kahanes 4,1% vs oodatud -5,0% (Y/Y). USDJPY on tänase seisuga langenud 76,19 juurde ehk madalaima tasemeni alates oktoobrikuisest Jaapani keskpanga sekkumisest jeeni tugevnemise takistamiseks. Peaminister tuli eile ka juba välja esimeste hoiatustega võimalikust uuest sekkumisest.

    Euroopa sessioonil avaldatakse kell 9 Saksamaa detsembrikuu jaemüügi tulemused, mis peaksis aastasl baasil kasvama 0,9% vs 0,8% eelmisel kuul. Kell 9 ilmub ka Šveitsi UBSi tarbimisindeks. Kell 10.55 avaldatakse Saksamaa töötururaport - töötute arv peaks ootuste kohaselt vähenema jaanuaris 5 000 inimese võrra ja töötusmäär peaks jääma püsima 6,8% peale.

    Kell 11.30 ilmuvad Suurbritannia aktsepteeritud kinnisvaralaenude näidud, tarbijakrediidi muutus ja kinnisvara tagatisel võetud laenude andmed. GBPUSD lõpetas eilsega 10-päevase järjestikuse tõususeeria, mille tulemusena taastuti 18 kuu põhjadest ligi 3,3%.
  • Euro on päevastest tippudest $1,3213 tasemelt tulnud allapoole, kaubeldes hetkel juba kerges miinuses $1,3135 juures.

    Küll aga on teised "riskivaluutad" tegemas suhteliselt korralikku rallit: Uus-Meremaa dollar kaupleb USD vastu üle 1% jagu kõrgemal nelja ja poole kuu tippudes $0,83 taseme all ja Austraalia dollar kaupleb ligi 0,5% kõrgemal $1,0650 juures.
  • Kindlasti tasub eesolevatel päevadel silma peal hoida EURCHF paaril, mis on lähenemas Šveitsi keskpanga poolt septembris kehtestatud 1,20 tasemele. Hetkel kaupleb nelja ja poole kuu põhjades 1,2040 juures. Kuigi toonane keskpanga president astus insidertehingute skandaali tõttu tagasi, on keskpank kinnitanud, et määratud 1,20 tase jääb püsima.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon