Valuutaturud 7. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 7. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasia sessiooni olulisim sündmus Austraalia keskpanga (RBA) intressimäära otsuse näol valmistas turuosalistele üllatuse, kui RBA jättis vastu ootusi intressimäära muutmata 4,25% peale. Keskpank ütles otsusega kaasnenud kommentaarides, et kuigi Euroopa võlakriis kujutab endast endiselt ohtu, on praegune monetaarpoliitiline suund olukorrale sobiv. Samas lisati, et nõudluse ja inflatsiooni langedes on veel ruumi intressimäärade langetamiseks. Austraalia dollar sain keskpanga otsusest tuge ja tõusis USD vastu uude kuue kuu tippu $1,0808 tasemeni ja kaupleb hetkel ainsa valuutana USA dollari vastu kõrgemal (+0,78%).















  • DailyFXi artiklis on ära toodud peamiste valuutapaaride ja erinevate alusvarade vahelised lühi- ja pikaajalised korrelatsioonid. Enim rõhutatakse hõbeda (ja ka teiste toorainete) ning Kanada dollari omavahelist tugevat positiivset korrelatsiooni. Toorainebloki valuutadest on CAD kaubeldnud Austraalia dollari ja Uus-Meremaa dollari kõrval kõige rohkem käsikäes toorainete hindadega. AUD, NZD ja CADi ostmisele USD vastu lisab omalt poolt atraktiivsust ka sealsed kõrgemad intressimäärad võrreldes USAga, mis teeb neist ideaalsed carry trade valuutapaarid.

    All on ära toodud CADUSD ja SLV hinna- ja korrelatsioonigraafik:



    Austraalia dollari kohta on veel ära toodud tugev negatiivne korrelatsioon S&P500 volatiilsusindeksiga (VIX), mis viitab AUD ja üldise "riskisentimendi" omavahelisele positiivsele korrelatsioonile.

  • Šveitsi keskpanga ajutine juht Thomas Jordan kinnitas täna, et keskpank jääb EURCHF kursi puhul kindlaks varem määratud 1,20 tasemele. EURCHF on täna tõusnud ligi kahe nädala tippudesse 1,2097 tasemeni.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon