Balti börsid 7. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 7. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne päev balti börsidel jäi aktiivsuse osas küllaltki tagasihoidlikuks ning tooni andsid peamiselt kohalikud jaeinvestorid. Börsiindeksid lõpetasid päeva siiski minimaalselt plusspoolel (OMX Baltic +0,31% ning OMXT +0,11%).
    Suurimat tähelepanu said Baltika, mille aktsiahind kasumihoiatuse peale langes -14,25% ja andis sellega ära väga suure osa jaanuarikuu tõusust.
    Ukraina väetiseäri müügist mõjutatuna tõusis Leedus Linas Agro 4,96% ning jalgu on alla saamas ka Silvano aktsia, mis lõpetas eile 3% plusspoolel
  • Hommikustest uudistest on BNS avaldanud andmeid Leedu kasiinoturust. Kogu hasartmänguturu käive kasvas eelmisel aastal 16,7% 179,5m litini.
    Suurimad operaatorid:
    Olympic LTL 61,6m hasartmängutulusid (+12,2% aastaga)
    Tete-a-tete kasiinod LTL 36,5m (+21,8%)
    Top Sport LTL 20.9m (+31,8%)

    Seega Olympic on Leedus jätkuvalt liidrikohal, kuid konkurentide kasv oli eelmine aasta kiirem.
  • Samuti tasub silmad täna hoida Tallinna Vee uudistel, kuna õiguskaitset puudutava kohtuotsus oleks pidanud tulema juba eile. Investorite ootused on igaljuhul kõrgeks kruvitud ning aktsia viimase nädalaga 4,9% tõusnud selle peale.
  • Intervjuu Meelis Milderiga E24-s:
    Lihtsam oleks vastata, millal hakkab Baltika kasumit tootma. Ma loodan, et sellel aastal.

    http://www.e24.ee/730424/milder-usun-et-oleme-tousuteel/


    Lisan ka Baltika viimase 3 kuu aktsialiikumise graafiku:
  • Tallinna Halduskohus peatas Konkurentsiameti ettekirjutuse täitmise kuni kohtumenetluse lõpuni mõlemas tariifivaidluses (2010. ja 2011. aasta hinnataotlused), kuni kohus on teinud oma lõplikku otsuse. See tähendab, et kehtivad tariifid jäävad selleks ajaks jõusse. Ettekirjutust vaidlustavas kohtumenetluses ei ole seni kohtu poolt istungi päeva kindlaks määratud, kirjutas Tallinna Vesi börsiteates. Tegemist on kindlasti uudisega mida investorid on oodanud ning mis mõjub positiivselt ka tänasele Tallinna Vee aktsiahinnale.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=489198&messageId=598911
  • Eelmise aasta alguses avaldatud analüüsis nägime positiivse stsenaariumi korral (tariifitõus) ettevõtte turuväärtust isegi üle 11 euro aktsia kohta. Kindlasti vaatame lähiaja prognoosid ja sihid täna üle.
  • Silvano teatas börsiteates, et ING Parasol Fundusz Inwestycyjny Otwarty osalus ettevõttes on 23. jaanuaril tehtud müügitehingu tulemusena langenud 4,88%-ni ehk alla 5% künnise. Enne aktsiate müüki kuulus ING-le 1 974 333 Silvano Fashion Group aktsiat, mis moodustas 5,01% emitendi aktsiakapitalist. Pärast tehingu sooritamist omab ING Parasol Fundusz Inwestycyjny Otwarty kokku 1 927 743 Silvano Fashion Group aktsiat.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=489239&messageId=598960
  • Eesti tarbijahindade kasv kiirenes uue aasta esimesel kuul võrdlemisi järsult. Statistikaameti teatel tõusid hinnad jaanuaris aastaga 4,5% (detsembri aastakasv oli 3,7%) ning võrreldes eelmise kuuga 0,7% (detsember vs. november kasv oli 0,1%). Hindade järsku kerkimisse panustas oodatult enim elektri ja soojusenergia hinnatõus, mis moodustas aastase THI kerkimisest 1,9 protsendipunkti ehk natuke alla poole. Hindu tõstis lisaks veel bensiini ja toidu kallinemine. Seega kokkuvõtvalt võib öelda, et kohalikke hindu mõjutavad jätkuvalt enim maailmaturu hinnad ja reguleeritud hinnad. Samal ajal tarbijate ootused järgmise 12 kuu hindade suhtes on viimase aasta jooksul alla poole liikunud ning see viitab ka inflatsiooni surve leevenemisele tulevikus.




    Panus THI aastakasvu kaubagruppide lõikes
  • Päris mitu aega on olnud siin foorumis suurt rahulolematust sellega, et meie börs liigub vastu muud maailma ja hea kui üldse liigub. Täna justkui ollakse asjaga rahul? ;-)
  • Kui Baltika tõuseb siis on kõik õnnelikud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon