Valuutaturud 23. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 23. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on hetkeseisuga jätkuvalt kauplemas väga kitsas $1,32-1,33 vahemikus ja tänastest makronäitajatest võib turgudel veidi liikumist tekitada kell 11 avaldatavad Saksamaa IFO indeksid, mis vähemalt ootuste kohaselt peaksid marginaalselt paranema, võrreldes eelmise kuu näitudega. USA sessioonil ilmuvad traditsioonilised töötuabiraha taotlejate andmed ja rohkem täna olulisi kalendripõhiseid sündmuseid polegi.

    Olulisematest liikumistest valuutapaarides väärib esiletoomist USDJPY viimaste nädalate suhteliselt püstloodis tugevnemise, mille jooksul on jeen nõrgenenud dollari vastu ligikaudu 5,7%, jõudes eile 80,40 tasemeni, kus kaubeldi viimati eelmise aasta juulis. Jeeni taandumisest tunnevad rõõmu Jaapani valitsusametnikud. Peaminister Noda ütles rahulolevalt, et turud on Jaapani keskpanga hiljutisele stiimulprogrammi mahu suurendamisele reageerinud "soodsalt". Keskpanga juht lisas omalt poolt, et neil on kindel plaan jätkata ülilõdva monetaarpoliitikaga seni, kuni 1%-line inflatsioonitaseme siht on käeulatuses. Keskpankur lisas samas, et ainuüksi rahapakkumise suurendamisest ei pruugi piisata.

    Suurema languse tegi eile Suurbritannia naelsterling, mis kukkus USA dollari vastu ligi 0,7% ja jõudis $1,5650 tasemeni, mis on ühtlasi veebruari keskpaigast püsinud toetustase. Hetkel on GBPUSD kergelt taastunud ja kaupleb $1,5690 taseme juures.







  • Euro on saanud täna kena hoo sisse ja jõudnud enam kui kahe kuu tippudesse $1,3340 tasemeni. Omapoolse panuse on sellele andnud ka Saksamaa oodatust paremad IFO indeksid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon