Börsipäev 24. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Head Vabariigi aastapäeva kõigile!

    Pärast ebalevat algust suutsid ostjad USA turgudel maha raputada Euroopa Komisjoni varasemast negatiisemad majandusprognoosid ning jõuda päeva lõpuks taas kergesse plussi vastupidilselt näiteks Stoxx 600 indeksi 0,2%lisele langusele. S&P sulgus 1363,46 punktil, vaid 0,15 punkti jagu madalamal möödunud aasta aprilli tipust. Mis oli siiski tähelepanuväärne, oli euro tugevus dollari vastu, toetades omakorda metalle ja toorainesektorit. WTI kaupleb hetkel üle 108 dollari barreli eest ja Brent üle 125 dollari, mis pole eriti rõõmustavaks uudiseks võrdlemisi nõrkadel jalgadel seisva Euroopa ja USA majanduse jaoks.

    Täna avaldakse nii Saksamaa kui Suurbritannia neljanda kvartali SKT täpsemad detailid, Prantsusmaa tarbijakindlustunde indeks (kell 9.45), USA poolel Michigani ülikooli tarbijasentimendi veebruari lõplik näit (kell 16.55) ja jaanuari uute majade müük (kell 17.00). Nädalavahetusele aga jääb G20 tippkohtumine Mehhikos, kus päevakava üheks olulisimaks punktiks on IMFi jaoks täiendavate ressursside võimalik eraldamine, mida praeguses etapis peetakse siiski ebatõenäoliseks, kuniks Euroopa pole ise enda tulemüüri EMSi näol tõhustanud.

    USA indeksite futuurid on hetkel kauplemas 0,3% plusspoolel.
  • Naftat tasub kindlasti radaril hoida. Allolevalt jooniselt on näha, et Euroopas rohkem kasutatavam Brent on dollarites jõudnud eelmise aasta kevade tippude juurde, mil toimusid Araabia rahutused, kuid eurodes mõõdetuna liigutakse madalama EUR/USD vahetuskursi tõttu tegelikult rekordkõrgustel. Ühest küljest võib põhjustena välja tuua pingeid Iraaniga, kuid kindlasti ei saa vältida näpuga näitamist ka keskpankade suunas, kes globaalsesse rahasüsteemi likviidsust juhivad ning sellega erinevate varaklasside hinnatõusu toetavad.
  • Prantsuse tarbijate kindlustunne veebruaris 82 punkti ehk sama mis oodatud ning 1 punkti jagu kõrgem jaanuari näitajast. EUR/USD jätkab plusspoolel kauplemist, hetkel +0,06% @ 1,3380 USD
  • Zerohedge'i vahendusel jäi silma hea videoklipp Euroopa võlakriisist ja Kreeka abistamisest. Väärt vaatamine.
  • FT on kätte saanud nö Kreeka piinamisnimekirja, mis sätestab 90 leheküljel 38 erinevat muudatust, mis tuleb selle kuu lõpuks seadusandluses, palga- ja kulupoliitikas sisse viia. Sellele lisanduvad hilisemad refominõuded.

    They range from the sweeping – overhauling judicial procedures, centralising health insurance, completing an accurate land registry – to the mundane – buying a new computer system for tax collectors, changing the way drugs are prescribed and setting minimum crude oil stocks.
    Most urgency is attached to a 10-page list of “prior actions” that must be completed by Wednesday in order for eurozone finance ministers to give a final sign-off to the new bail-out at an emergency meeting scheduled for Thursday.
    Among the measures that must be completed in the next seven days are reducing state spending on pharmaceuticals by €1.1bn; completing 75 full-scale audits and 225 value added tax audits of large taxpayers; and liberalising professions such as beauty salons, tour guides and diet centres..
  • Järgmisel nädalal korraldab EKP järjekordse pikaajalise refinantseerimise operatsiooni, mille raames saavad finantsasutused varade tagatisel kolmeks aastaks 1%lise intressiga laenu võtta....põhimõtteliselt kvantitatiivne lõdvendamine tagaukse kaudu. Allolevalt Credit Suisse'i jooniselt on näha, et viimase LTROga on EKP bilanss kasvanud kasvanud suhtena eurotsooni majandusse ligikaudu 30%ni, ületades sellega USA ja Inglise keskpanga näitajaid. Sõltuvalt veebruari LTROst ähvardab see number kasvada 35%ni, kui programmi maht jääks samasse suurusjärku võrreldes detsembri omaga.
  • FT kirjutab täna, et ootused järgmise nädala LTRO raames võetavate laenumahtude raames on viimasel ajal allapoole tulnud, kuna detsembri operatsioon aitas parandada turgude likviidsust ning võimaldas paljudel finantsasutustel taas ise võlapaberit emiteerida. Suuremad analüüsimajad prognoosivad siiski mahtu, mis on üsna võrreldav eelmise korra ca 500 miljardi euroga
  • USA makro on viimasel ajal olnud oodatust parem, mida peegeldab ka graafikul olev Citigroupi üllatusindeks, mõõtes tegelikku makrot konsensuse ootustega ja seetõttu tõuseb, kui analüütikud jäävad tegelikust data'st pessimistlikumaks ning vastupidi. Huvitav on see, et valitsuse 10a võlakirja intress on varem liikunud Citi indeksiga teatud ulatuses kaasa aga viimase tõusu ajal mitte. Seega, võlakirjad on kas ülehinnatud või peegeldavad hoopis aktsiaturud üleliigset optimismi majanduse osas. Via Fidelity
  • Mitmel pool Euroopas on bensiinihinnad tegemas uusi rekordeid ja kuigi ka USAs on auto tankimine uuesti kallimaks läinud, siis eelmise aasta ja 2008.a tippudest jääb mõnikümmend senti veel lahutama. Nagu jooniselt näha, on hüpped kütusehinnas toimunud vahetult enne majanduslangust, olles kriitiliseks ohuteguriks ka praegu. Art Cashini arvutuste kohaselt vähendab 10sendine kütusehinna tõus ameeriklaste isiklikku sissetulekut 11,74 miljardi dollari võrra.

    It is estimated that a $.10 increase in the price of gasoline results in a decline of about $11.74 billion in personal income. [An average of 12,000 miles driven per year divided by an average fuel economy of 25 mpg, equals 461.54 gallon used per year per automobile. With an estimated 254.4 million registered vehicles, that comes to roughly 117.415 billion gallons used per year.]
  • Nojah, see Iraani nafta embargo tuli ikka "õigel" ajal. Ma saan aru, et Iraani on vaja korrale kutsuda, kuid kuidas see embargo seda eesmärki täidab, jääb sügavalt arusaamatuks. Iraan on tänu nafta hinna tõusule ilmselt ammu juba plussis samal ajal, kui kõrged energiahinnad nullivad ära nii EL kui ka USA tärkava majanduskasvu. Lõhe poliitika ja tegeliku elu vahel "in its best".
  • Saudi-Araabia lubas ca nädal tagasi naftabarreli hinna alla $100 hoida. Võimu neil selleks ka oleks, aga ju vist soovist oma lubadust täita napib.
  • Suuremad keskpangad üle maailma on jätkamas üsna lõdva rahapoliitikaga opereerimist...FED, BOE, BOJ ja ECB. Viimane küll ei tee ametlikult QEd, kuid valitsuste võlakirjade ostu ja LTRO läbi kasvanud bilanss kahtlemata viitab sarnasele efektile. Sellel kõigel on oma mõju valuutadele, kuid alati mitte ühene ja euro on selles osas huvitav case. Kui esimese ringi LTRO tulemused 21. detsembril avalikustati, siis EUR/USD kauples 1,3000 dollari juures, tänaseks on aga taastutud 1,3400 dollarile. Oma osa oli kindlasti mängida rekordilistel lühikestel positsioonidel, mida usinalt katma hakati ja paranenud sentimendil, et usaldus on Euroopa finantsüsteemis taastumas ja tagajärjed ei ähvarda võtta globaalseid mõõtmeid. Ka Kreeka rolli ei tohiks ära unustada. Teoorias peaks keskpanga pakutaval likviidsusel olema nõrgestav mõju valuutale aga antud olukorras on tõesti nii palju muid tegureid, mida peab arvestama....kui väga efektiivne on kaitse otsimine teistest valuutadest, kui mujal trükitakse samamoodi või äkki pole inflatsioon nii väga probleem, kui vaadata üsna kesiseid arenguid Euroopa erasektori laenuturul. Seega, kui järgmise LTRO suuruseks kujuneks 1 triljon eurot...kas see lisaks eurole tugevust juurde (mida on isegi natuke naljakas mõelda) või peaks hoopis mõjuma nõrgestava tegurina, kuna eesmärk on ikkagi aidata majandust (EKP puhul ilmselt salamisi ka läbi valuuta)?
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: OVTI +11.9%, KDN +9.9% (also announces a special cash dividend of $10.50/share and balance sheet recapitalization), CRM +9.3% (also hearing upgraded at ThinkEquity), JOBS +8.4%, AIG +6.7%, TI +6.6%, IPG +5.1% (also authorized a new program to repurchase from time to time up to $300 million of IPG common stock and announces redemption of 4.25% convertible senior notes due 2023), MGA +4.5%, GPS +2.7%, MRVL +2.2%, WTI +1.3% (light volume), SD +1.1%, MNST +1.1%.

    M&A related: KCP +16.7% (Kenneth D Cole proposes transaction to acquire 100% of public interest in KCP; public stockholders would receive $15.00 per share in cash), EP +0.9% (Apollo is close to a deal to acquire EP's oil and gas exploration segment, according to reports).

    Select financial related names showing strength: DB +4.3% (upgraded to Buy from Neutral at BofA/Merrill ), BCS +3%, ING +1.1%, JPM +1.1%, WFC +1.1%, BAC +0.9%.

    Other news: CHTP +73.4% (FDA Advisory Panel recommends approval of Chelsea's NORTHER), NOK +4% (announced that on Monday it will host a press conference, where it will announce significant industry news), DRYS +2.8% (still checking, reported earnings earlier this week), CLNE +2% and WPRT +1.3% (continued strength following yesterday's news related to Obama nat gas vehicle initiative), SAP +1.8% (Board recommends 83% dividend increase to EUR1.10 pre share from EUR0.60 per share), BP +0.5% (BP plans to withdraw from solar project, according to reports), FSLR +0.4% (discloses AVSR approved by the governmental body), BLK +0.4% (approved 9% increase in quarterly common stock dividend to $1.50/share from $1.375/per share; approved increase in availability under existing share repurchase program to allow for up to 5.0 mln shares of common stock).

    Analyst comments: CRUS +2.8% (upgraded to Outperform from Perform at Oppenheimer).
  • Morgan Stanley tõstab täna Under Armour (UA) reitingu Hoia pealt Osta peale koos $ 106 hinnasihiga.

    UA’s brand has strong momentum and can be successful in footwear, our February AlphaWise survey suggests. Solid sales growth and operational improvements should make 2013 a banner year. We upgrade UA to Overweight, add it to the MS Best Ideas List and raise our 2013 estimates 11% above consensus.
    2013 Looking Like a Banner Year. We see clear catalysts as 2012 progresses and sets up 2013 to be a successful year: 1) We expect sales to accelerate through 2012, and believe there is upside to 4Q12 sales guidance (currently low 20s). A stronger 4Q could make retailers plan 2013 less conservatively and allow sales to accelerate through 2013. 2) Improved inventory positions and gross margin improvement in 2H follow through to 2013. We estimate that operating margins will begin to expand in 2H and reach 12.5% in 2013, as the company continues its efforts in SKU reduction, inventory management, and chasing sales that are more profitable. 3) Success in footwear should continue, solidifying growth opportunities in a ~$17 billion market.


    Analüütikute hinnangul on firmat ootamas ees edukas aasta, sest UA kaubamärk on tugev ja mitmed fundamentaalsed näitajad peaks jätkama paranemist. Analüütikud prognoosivad, et nii käive kui ka kasumimarginaalid näitavad kasvu kogu aasta vältel ja firma juhtkonna tegutsemine äritegevuse efektiivsemaks muutmise suunal annavad samuti samuti tulemusi (varude kontrolli all hoidmine)

    Recent AlphaWise Survey Is Bullish on Performance Apparel, and UA Brand in Particular: 1) Intentions to increase spending in performance apparel is strong next year (39%), particularly for men. 2) UA is the brand where purchase intent increased the most in apparel. 3) Consumers have greater intention to buy UA footwear in 2012 and are open to the brand as a footwear name (~40% of consumers would consider the brand). 4) UA is viewed as the leader and is the favored brand in performance apparel.

    Morgan Stanley on läbi viinud tarbijate seas uuringu, kust selgus, et Under Armour kaubamärk on inimeste seas tuntus kogumas ning UA jalavarjud pakuvad suurt huvi. Ühtlasi plaanivad tarbijad kulutada riietusele ka rohkem raha.

    UA on jaanuaris näidanud küll tublit tõusu, aga Morgan Stanley uus hinnasiht on new street high ja aktsias on ka omajagu lühikeseksmüüjaid sees (13%), mille põhjal võiks eeldada, et aktsia oma tõusu täna võiks ka jätkata.

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: TELK -20% (thinly traded), RBCN -14.1%, KND -13.7%, DECK -11.3% (also downgraded to Neutral from Outperform at Credit Suisse), CROX -10.4%, TORM -8.4% (thinly traded), MELI -4.1%, CENX -4%, WMGI -4% (also downgraded to Market Perform from Outperform at BMO Capital), ANR -3.8%, XCO -3%, SPN -1.2% (light volume), MCP -1%, ADSK -0.5%.

    Other news: CLDX -6% (announces public offering of common stock), BPAX -5% (still checking), CIE -3.7% (prices 52 mln shares of common stock at $28.00 per share), CLWR -3.5% (Google discloses intent to sell its ~29.4 mln or 6.5% stake in CLWR - amended 13D filing), VTR -3% (announced that it intends to market 64 healthcare assets currently leased to Kindred Healthcare), UL -2.6% (seeing early weakness after trading lower overseas on concerns related to PG competition), YMI -2.4% (announces proposed public offering of common shares), SUNH -2.3% (ticking lower following KND results), ATPG -2.1% (announced an increase in its estimated year-end 2011 proved and probable pre tax PV-10 value to $7.3 bln based on SEC pricing, up 52% YoY), CNX -1% (cautious mention on MadMoney).

    Analyst comments: RENN -2.3% (downgraded to Sell at Deutsche Bank), ASNA -1.3% (downgraded to Neutral from Buy at SunTrust), FST -0.9% (ticking lower, downgraded to Hold at Canaccord Genuity).
  • Virgin Media trading higher following reports that the co is considering options for select rental properties
    http://www.businessweek.com/news/2012-02-24/virgin-media-morrison-hire-lease-breakers-to-cut-bill.html
  • ECRI juht Lakshman Achuthan tagumas jätkuvalt majanduslanguse trummi. Link videole
  • February Michigan Sentiment- final 75.3 vs 73.0 Briefing.com consensus; Prelim 72.5
  • Uute majade müük arvatust veidi parem

    January New Home Sales 321K vs 315K Briefing.com consensus; Prior revised to 324K from 307K
  • Grindexi tulemid juba tund aega väljas olnud. Ju vist kõik huvilised on juba teel Heade Mõtete Linna presidendi vastuvõtule, et vaikus eetris.
  • Weekly Insider Trading Summary:

    •GeoEye (GEOY) 10% owner Cerberus Partners bought 627,800 shares at $21.32-21.52 on 2/16-2/21, worth ~$13.4 mln
    •Genomic Health (GHDX) Director/10% owner Baker Brothers bought 130,872 shares at $27.98-28.12 on 2/21-2/23, worth ~$3.7 mln
    •OPKO Health (OPK) CEO/10% owner bought 500K shares at $4.69-4.77 on 2/22, worth ~$2.4 mln
    •Kronos Worldwide (KRO) Chairman/10% owner bought 100K shares at $21.83-22.50 on 2/22, worth ~$2.2 mln
    •Charming Shoppes (CHRS) 10% owner Omega Advisors bought 291,900 shares at $5.20-5.22 on 2/21-2/22, worth ~$1.5 mln
    •XL Group (XL) CFO and CEO bought a total of 37,775 shares at $19.91-20.00 on 2/17, worth ~$750K

    •Fidelity National Information (FIS) Director sold 553,163 shares at $30.72-31.22 on 2/16-2/21, worth ~$17.1 mln
    •IBM (IBM) SVP sold 20,562 shares at $193.60 on 2/17, worth ~$4.0 mln
    •Bank of the Ozarks (OZRK) CEO/10% owner sold 119,200 shares at $29.60-29.63 on 2/21-2/23, worth ~$3.5 mln
    •Henry Schein (HSIC) CEO sold 42K shares at $73.90-74.63 on 2/21-2/22, worth ~$3,1 mln
    •Solutia (SOA) CFO and SVP sold a total of 111,133 shares at $28.12-28.17 on 2/17-2/21, worth ~$3.1 mln

    Solutia puhul üsna huvitav, kuna:
    Solutia to be acquired by Eastman Chemical Company for $27.65/share. Under the terms of the agreement, SOA stockholders will receive $22.00 in cash and 0.12 shares of EMN common stock for each share of SOA.


  • UA oli täna täiesti lootusetu. Aktsia avanes $ 84,87 pealt ja tuli kohe peale avanemist alla $ 84 taseme juurde ja just sinna lähedale on aktsia ülejäänud päevaks ka liikuma jäänudki. Hetkel kaupleb aktsia $ 84,22 juures, 2,2% plusspoolel.

  • Cavium Networks spikes to highs on speculation that co could be attractive target

  • Hellenic Republic Ministry of Finance releases Bond Swap Information, as expected
    https://fp.lhv.ee/file?id=11304
  • Fed's Bullard says would prefer purchases of treasuries over MBS if QE 3 became necessary
  • New York Fed head Dudley sees "higher US interest costs as rates climb over time."
    Natuke ajalugu ka kõrvale:
    http://www.treasurydirect.gov/govt/reports/ir/ir_expense.htm

    Samalt lingilt on võimalik saada USA avaliku sektori võla kasv päevade kaupa.
    Debt Outstanding ja sisesta vabalt valitud ajavahemik.
  • SEC's Paredes calls for re-proposal of Volcker Rule
    SEC Commissioner Paredes has been a staunch opponent of many of the Dodd-Frank Rules

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon