Börsipäev 1. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 1. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa Keskpanga teine laenuoperatsioon on nüüd selja taga ning kuna varasemalt on meediast läbi jooksnud pealkirjad, et osa sellest ollakse valmis investeerima valitsuste võlakirjadesse, tulid eile nii Hispaania kui Itaalia yieldid allapoole. Vastupidiselt aga tegi järsu tõusu läbi Portugali 10a võlakirja tulusus seda vaatamata positiivsetele kommentaaridele troika poolt, kes kiitis riigi progressi reformide läbiviimisel. Kuid kuna eelmise aasta eelarvedefitsiidi eesmärk suudeti vaid täita tänu ühekordsele meetmele ning Euroopa Komisjoni värskete majandusprognooside kohaselt seisab Portugal Kreeka järel teiseks suurima majanduslangusega silmitsi, siis järeldavad turuosalised, et Portugal pole võimeline nii pea laenuturule naasma ning vajab sarnaselt Kreekale teist finantsabipaketti.
    Portugali 10a yield


    Kui Euroopa Keskpank on viimase paari kuuga paisanud finantssüsteemi netona ligi poole triljoni euro jagu uut raha, siis teisel pool Atlandit näeme jätkuvalt paranevat makropilti, mis on pisut muutnud Ben Bernanke hoiakut järjekordse rahatrüki vajaduse suhtes, tingides eile dollari protsendilise ralli euro suhtes ning kulla 4,3%lise ja hõbeda 6,9%lise kukkumise. Eile avaldatud USA neljanda kvartali SKT korrigeeritud näit kergitati varasemalt 2,8% pealt 3,0%le ning Chicago töötleva tööstuse PMI kerkis veebruaris 3,6 punkti võrra 64,0 punktile, lüües konsensuse 60,0 punktilist ootust ning muutes analüütikud tänase ISMi suhtes tõenäoliselt optimistlikumaks.

    Hüpates tänase kalendri peale, siis huvi võiks pakkuda eurotsooni töötleva tööstuse veebruari lõplik PMI näit (kell 11.00), Suurbritannia veebruari PMI (kell 11.28), eurotsooni jaanuari töötusemäär (kell 12.00), USA isiklike sissetulekute ja kulutuste muutus jaanuaris ning möödunud nädala töötuabiraha taotluste suurusjärk (kell 15.30), veebruari töötleva tööstuse ISM (kell 17.00). Ühtlasi leiab aset Euroopa Liidu tippkohtumine, kus võimalike teemana on üleval Kreeka ja ESM.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% punases, Euroopa futuurid hetkel flat.
  • Üks huvitavamaid teemasid, millele meedia pole väga palju tähelepanu pööranud, on Hispaania suutmatus täita selleks aastaks ettenähtud 4,4%list eelarvedefitsiiti pärast oodatust kõrgemat 8,5%list puudujääki 2011.a. El Pais kirjutab, et Hispaania valitsus on hakanud aktsepteerima tõsiasja, et Brüssel ei kavatse järelandmisi selles osas teha ning peaminister Mariano Rajoy kavatseb rakendada nö kahesuunalist poliitikat....tänavu kärbitakse vähem ning rikutakse eelarvedefitsiidi vähendamise kokkulepet, kuid järgmisel aastal siis pingutatakse jälle rohkem, kui majandussurutis on loodetavasti läbi saanud.

    Tõenäoliselt sihitakse siis tänavu 5,5%list defitsiiti nagu nad ise on varasemalt välja pakkunud, kuid kuna seegi tähendab kümnete miljardite eurode ulatuses kärpeid ja maksutõstmisi sel aastal ning 3%lise eesmärgi nimel püksirihma pingutamist ka 2013.a, siis on väga keeruline näha majandusolukorra olulist paranemist järgmisel aastal.
  • Hispaania töötleva tööstuse PMI veebruari 45,0 punkti vs 45,1 punkti jaanuaris. Bloombergi konsensus ootas paranemist 46,0 punktile.
  • Transparency International värske raporti kohaselt pärsib korruptsiooni vähendmist Kreekas mitte ainult poliitikute ja ärimeeste suutmatus seda peatada, vaid lisaks aktiivne osavõtt selles. Ühe ELi läbiviidud küsitluse kohaselt usub 88% äriringkonnast, et korruptsioon on osa kultuurist. Ühe teise uuringu kohaselt on korruptsiooni hinnanguline kulu Kreeka majandusele 8% aastas. WSJ kirjutab veidi pikemalt
  • Prantsusmaa veebrurari lõplik PMI esialgselt raporteeritud 50,2 punktist veidi nõrgem 50,0 punkti
  • Kokkuvõttes eurotsooni töötleva tööstuse PMI veebruaris sama, mis sai esialgselt välja käidud ehk 49,0 punkti. Oodatust parem oli Itaalia näitaja, mis kerkis jaanuari 46,8 punktilt 47,8 punktile (varasemalt raporteeritud näit oli 47,1 punkti) ja marginaalselt ka Saksamaa oma, mis oli jaanuaris 51,0 ja veebruaris 50,2 (varem teatatud number 50,1).
    Eurotsooni veebruari PMI
  • Miks Portugal soovib teist abipaketti ja mis seis neil eelmise rakendamisega on / oli?
  • Hetkel on Portugal praegusest finantsabipaketist saanud kätte 48,8 miljardit eurot ehk 62% kogusummast ning ettenähtud tingimuste kohaselt peaks riik olema suuteline järgmisest aastast juba iseseisvalt laenuturult kapitali kaasama. Ja nagu 10a võla puhul näha, siis intress on igaljuhul üle kahe korra kõrgem tasemest mida loetakse pikaajaliselt jätkusuutlikuks, seda vaatamata positiivsetele kommetaaridele troika poolt. Valitsuse sõnul jääb eelmise aasta eelarvedefitsiit 4% lähedale ehk selgelt parem eesmärgiks seatud 5,9%st, kuid väidetavalt tuli 3,5 protsendipunkti tänu pankade pensiofondide osalisest ülekandmisest riigi varade sekka ja tõenäoliselt on selline trikitamine turu jaoks läbinähtav, mistõttu pole ka intressid kuigi palju järgi andnud. Lisaks on riigivõlakirjad klassifitseeritud kõigi suuremate reitinguagentuuride poolt junk'ks, mis peletab eemale paljud suurinvestorid. Kokkuvõttes on Portugal küll liikunud õiges suunas, kuid tänavuseks prognoositud üle 3%line SKT langus, 14%line töötusemäär ja ca 110%line võlakoormus SKTst ei ole andnud vähemalt välisinvestoritele põhjust Portugali puhul optimistlikuks jääda ja kui see suhtumine pole aasta lõpuks väga palju muutunud, siis ma arvan, et täiendava finantsabi küsimine kujuneb möödapääsmatuks.
  • Jaanuaris kasvas eurotsooni tööpuudus 10,7%-ni, mis on kõrgeim alates euro loomisest saadik.

    The euro-zone unemployment rate hit 10.7% in January, the highest since the euro was established in 1999..
  • Credit Suisse on täna väga bullish ettekandega FIO kohta väljas.

    Revenue estimates could be conservative. Based on our account by account analysis, we believe the revenue potential over the next 12 months could be meaningfully higher than our and Street estimates. Indeed, while our and Street CY12 revenue estimates stand at $412.1mn/$386.9mn, our account by account build up points to revenue potential of $562.8mn. This is driven by several factors: i) Facebook and Apple are already large, strategic customers and are conservatively expected to grow at 20% rates; ii) the company mentioned 5-10 strategic accounts in the pipeline, 1-2 of which could be the size of Facebook; and iii) strategic account commentary is supported by traction at customers like Salesforce.com and large companies in high IT spending verticals.

    FIO, mis arendab, toodab ja müüb salvestavaid mäluseadmeid andmete detsentraliseerimiseks, käibeprognoos on analüütikute arvates liialt konservatiivne ja seda mitmel põhjusel. Esiteks on firmal juba suured kliendid nagu Apple ja Facebook, mille tagasihoidlikuks kasvumääraks on prognoositud 20% , teiseks mainis ettevõte, et 5-10 olulist klienti on veel ootel.

    Durable gross margins. While some argue competition will pressure Fusion-io’s gross margins, especially in the context of a second quarter in a row of 50% gross margin guidance vs. 56-58% longer term, we believe these will be durable over time given three factors: (1) a unique approach of writing to flash; (2) a highly software-enabled, feature-rich solution that increases differentiation; furthered with IO Turbine, which lowers virtualization cost 70-80%; and (3) a growing direct sales force and expanding channel presence.

    Kuigi paljud viitavad ettevõte puhul tihedale konkurentsile, mis viib FIO kasumimarginaalid alla, siis analüütikud usuvad, et ettevõtte tooted on piisavalt unikaalsed ja hetkel vähemalt toodab FIO kõige kiiremaid andmete salvestuseadmeid.

    Credit Suisse analüütikud kinnitavad oma Osta reitingut aktsiale koos $ 50 hinnasihiga.

    Iseenesest Credit Suisse analüütikud millegi uuega lagedale ei tule, sest nad on olnud FIO suhtes väga positiivsed juba mõnda aega. Igal juhul tasub aktsia radarile võtta, sest FIO on vägagi maruline liikuja, aga kuna aktsia kaupleb ka üsna kõrgetel kordajatel, siis on keeruline prognoosida, mismoodi turuosalised Credit Suisse kiidukõne vastu võtavad ja kas eelturu positiivus ka peale avanemist jätkub.

    Eelturul kaupleb aktsia 4,4% plusspoolel, $ 28,50 juures.

  • FTs kirjutatakse täna, et Saksamaa keskpanga juht Jens Weidmann on alustanud tugevat rünnakut Euroopa Keskpanga juhi Mario Draghi suunas, tingituna ECB meetmetest kriisi taltsutamisel.

    Weidmann on nimelt hoiatamas, et ECB tegevusega võib Saksamaale kui eurotsooni suurimale rahastajale kaasneda lisakulud ja lisaks võib see kahtluse alla seada kogu eurotsooni võimekuse pangandus- ja võlakriisiga hakkama saamisel.
    Mr Weidmann, who has an influential voice on the ECB’s governing council, said the central bank risked endangering its reputation and called for a quick return to stricter rules on the collateral that the ECB accepts from banks in return for central bank funds. The criticism in a letter to Mr Draghi was revealed on Wednesday by Germany’s Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    The pointed criticism came on the day that the ECB injected an extra €529.5bn into the eurozone financial system, taking the total supplied to banks under the three-year loan programme beyond €1tn.
    The broader collateral rules used by the ECB helped to draw smaller banks into the scheme, with take up from some 800 banks edging ahead of demand in December, when 523 banks borrowed €489bn.

    More than half of the institutions that borrowed were German, according to people familiar with the auction.

    The ECB’s injection has boosted investor sentiment and lifted markets, enabling banks to make a flurry of bond issues.

    But Peter Sands, chief executive of Standard Chartered, said that the glut of central bank money risked “laying the seeds for the next crisis”. Mr Sands, whose Asia-focused bank is insulated from the eurozone crisis, said that no thought had been given to long-term consequences. “It is not clear what the exit strategy is. What happens in three years’ time when it needs to be refinanced?”

    Writing in the Financial Times today, former ECB board member Lorenzo Bini Smaghi added to Mr Sand’s concerns. He said that banks may become “addicted to easy financing”, creating a disincentive for them to “stand on their own feet once the crisis is over”.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: FNSR -10.1%, SHS -9.4%, BID -8.4%, STV -6% (thinly traded), KRA -3.6%, MBI -2.6% (light volume), SPPI -2.3%, BSFT -1.7%, DAR -1.2%, PETM -1%.

    Other news: AIXG -6.2% (still checking), HK -4.5% (announces pricing of 4,444 shares of automatically convertible preferred stock, each share of which will be convertible into 10,000 shares of its common stock, for anticipated gross proceeds of approximately $400 mln, or $9.00 per common share), GPRE -3.5% (announces agreement to repurchase 3.7 mln shares of its common stock from its largest shareholder and commencement of public offering by the same shareholder), SDRL -2.9% (announced Hemen Holding Limited, controlled by Chairman of the Board of Seadrill, has agreed to sell 24 mln shares of Seadrill common stock).

    Analyst comments: RIMM -3% (tgt cut to $12 from $15 at Jefferies), SD -1.8% (downgraded to Sell from Hold at Canaccord), WAG -1.1% (downgraded to Underperform from Neutral at BofA/Merrill), CME -0.5% (downgraded to Underperform from Outperform at Credit Agricole).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance/SSS: DEXO +17.7% (thinly traded), MEMS +14.8% (thinly traded), VE +10.9%, HSFT +10.7%, PEGA +7.3%, BWC +5%, FXCM +5%, GPS +4.9%, NKTR +3.6% (light volume), BKE +3.0%, WPRT +2.3%, RST +1.3%, DXPE +1% (ticking higher), AMRN +0.8%, ZUMZ +0.8%, TGT +0.5%.

    Select financial related names showing strength: NBG +4.9%, BCS +2.8%, DB +1.4%, BAC +1%, HBC +0.9%, RBS +0.7% (WSJ discusses news that RBS is close to a sale of its Asian assets).

    Select metals/mining stocks trading higher: HL +1.4%, GLD +1.4%, BBL +0.8%, SLV +0.7%, AUY +0.6%.

    A few solar names are trading higher: FSLR +2.6%, YGE +1.8%, TSL +1.2%.

    Other news: CCO +7.6% (announced pricing of senior subordinated notes; also announced special cash dividend of $2.167 bln, or ~$6.08 per share), PATH +4% (thinly traded, announces allowance of U.S. patent application for NP202 ), VVUS +3.9% (announces pricing of public offering of common stock at $22.50), UN +1.2% (still checking), ARMH +0.4% (Bloomberg discusses How the co's chips are moving from smartphones to networks).

    Analyst comments: FIO +4.4% (reinstated with an Outperform at Credit Suisse).
  • ISDA tänase avalduse kohaselt pole Kreeka ümber toimunud sündmused aluseks CDSide käivitamisel.
  • January Personal Income 0.3% vs +0.4% Briefing.com consensus
    January Personal Spending +0.2% vs +0.4% Briefing.com consensus
    Continuing Claims falls to 3.402 mln from 3.404 mln
    Initial Jobless Claims falls to 351K from revised 353K vs 355K Briefing.com consensus
  • Itaalia 10-aastase võlakirja tulusus on täna esimest korda alates augustis kauplemas allpool 5% piiri.
  • MOBI ($130M MCap), CHL $200B MCap. (Vaadake SINA oktoobris, SINA 5B MCap).
    Sky-mobi (MOBI) announced that its subsidiary, Hangzhou Mijia Technologies Co., Ltd., has entered into a partnership agreement with China Mobile Group Jiangsu Co. Ltd., a wholly-owned subsidiary of China Mobile Group (CHL), to provide content and operational cooperation for China Mobile's gaming platform nationwide.

  • Jaemüüjate olukorda on leevendanud soe veebruar, mis on inimesed poodi toonud oma kevadist garderoobi täiendama. WSJ kirjutab, et kuna külm talv jäi tulemata, siis on paljud ostjad analüütikute sõnul kulutamas oma säästetud talveriiete raha nüüd kevadriiete peale.
    NRF (National Retail Federation) teatas, et Valentinipäeval kulutas üks inimene keskmiselt $ 126,03, mis on võrreldes möödunud aastaga 8,5% suurem summa ja kõrgeim antud uuringu kümne aastase ajaloo jooksul.
    Paljud jaemüüjad on teatanud oodatust parematest võrreldavate poodide müüginumbrist:
    Limited Brands Inc., which benefits from Valentine's Day, reported an 8% rise in same-store sales, when 6.2% was expected.
    Costco Wholesale Corp. Wednesday posted a 7% rise in U.S. same-store sales excluding gas, when 6.5% was expected.
    Buckle Inc.'s February same-store sales grew 14.8%, well ahead of expectations for 5.8%.
  • February ISM Index 52.4 vs 54.7 Briefing.com consensus, January 54.1
    January Construction Spending M/M -0.1% vs +1.0% Briefing.com consensus

    ISM
  • Ja väike ülevaade sellest, kuidas valitsuse meetmed Kreeka majandust jahutavad. Nimelt on sealse töötleva tööstuse aktiivust kajastav PMI indeks langenud jaanuari 41 punktilt veebruaris 37,7 punktile - madalaim tase antud küsitluse ajaloos. Alaindeksitest nii toodang kui uued tellimused tegid läbi 13a suurima kukkumise

    "The latest survey provided another stark reminder of the difficulties the Greek economy is facing. Problems of accessing credit, combined with austerity, are undermining activity and demand with little evidence of this situation improving anytime soon," Markit senior economist Paul Smith said.
    Greek firms struggled to access working capital and meet vendor demands for cash payments to deliver inputs. The fall in production led to more job losses.
    "While companies are trying to maintain employment via reduced working days and hours, the inevitable impact of rapid declines in output and sales are further cuts to payroll numbers, which fell at a marked and accelerated pace," Smith said.
    Greece's unemployment rate hit 20.9 percent in November, the latest available data, highlighting the pain of higher taxes and cuts in public sector pay and pensions which suppress economic activity.


  • ISMi peale esimene reaktsioon alla aga siis hakkas koitma, et äkki see suurendab QE3 tõenäosust? :)
    ES futuur
  • Volkswagen AG reports February U.S. sales increased 42.5% to 30,577 units
  • Monster Worldwide trades to HoD; move attributed CEO comments that co is pursuing strategic alternatives
  • FIO pakkus täna peale avanemist kena põrke. Aktsia avanes $ 28,57 ja andis peale avanemist oma eelturu plussi natuke tagasi, et siis uuetele tippudele liikuda. Aktsia on ära käinud täna ka $ 29,50 juures ja hetkel kaupleb $ 29,20, 7,11% plusspoolel.

  • Micron pops ~2% as Alpha One Capital's CIO Dan Niles on CNBC boasts the stock citing 1) cheap valuation and 2) Elpida bankruptcy
  • Doug Kassi mõtted naftahinna osas:
    Doug Kass:My "market gut" is saying to me that price of oil is about to go $108 to $110-$115. If correct, market value and economic growth deflating
  • Daimler AG: Mercedes-Benz USA reports February U.S. sales increased 21.7% to 19,679 vehicles sold
    Honda Motor's American Honda Motor reports Feb new-vehicle sales increased 7.8% y/y to 110,157
    Kia Motors America reports February sales increased 37.3% y/y to 45,038 units
    BMW Group reports US sales increased 31.5% y/y to 26,184 vehicles
    Subaru reports Feb 2012 sales rise 17% YoY to 25,374 vehicles
  • gun to my head, this market will close today
  • DISH Network: Hearing story that DISH not getting waiver from FCC for national phone service making the rounds
  • Headlines crossing thast Saudi Oil Officials saying report of attack on oil pipeline is untrue

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon