Valuutaturud 7. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 7. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Negatiivne turusentiment on domineerinud ka tänase öösel, kui Aasia aktsiaturud on langenud kolmandat järjestikkust päeva. Omalt poolt lisas survet öösel avaldatud Austraalia IV kvartali majanduskasvu tulemused, mis jäid ootustele alla nii kvartaalses kui ka aastases lõikes. Kvartaliga kasvas Austraalia majandus oodatud 0,8% asemel 0,4% ja aastaga kasvas SKT oodatud 2,4% asemel 2,3%. Austraalia dollar on viimase kolme päevaga üle kahe ja poole protsendi, kukkudes täna SKT tulemuste peale USA dollari vastu $1,0510 tasemeni, kus kaubeldi viimati 25. jaanuaril. Austraalia keskpanga juht lisas tulemusi kommenteerides, et keskpank on valmis omalt poolt reageerima, kui tugev AUD on majanduskasvu pärssimas.

    Täna ja homme on peamise tähelepanu all Kreeka võlakirjade vahetusega seotud arengud. Nimelt kukub 8. märtsil tähtaeg, millal peavad erainvestorid tegema otsuse, kas osaleda Kreeka valitsuse poolt välja pakutud võlakirjade vahetuse skeemis, millega kirjutatakse käesolevate võlakirjade nimiväärtusest maha üle 50% ja asendatakse need pikaajaliste võlakirjadega. Kreekal on vaja, et vahetusprogrammis osaleks vähemalt 60% võlakirja omanikest, sest siis saaks valitsus kehtestada collective action clause'i CAC-i, et suruda skeem peale ka kõikide ülejäänud investoritele. Eelnevate päevade jooksul on aga tärganud nii mõnegi analüütiku peas kahtlused, kas antud programm üldse õnnestub.

    Tänastest makronäitajatest avaldati hommikul Šveitsi veebruarikuu töötusmäär, mis jäi vastavalt ootustele püsima 3,4% peale (3,1% kui arvestada hooajaliselt kohandatud näitu). Kell 13 ilmuvad Saksamaa jaanuarikuu tehastetellimuste andmed. Euro murdis eile läbi tõusva trendikanali põhja, langedes USD vastu enam kui kahe nädala põhjadesse $1,31 taseme juurde. Täna on euro veidi taastunud ja kaupleb avanemistaseme suhtes 0,2% kõrgemal $1,3140 juures.

    USA sessioonil ilmub ADP töötururaport, mis peaks prognooside kohaselt näitama veebruaris 210 000 uue erasektori töökoha lisandumist. USA dollar on viimastel päevadel näidanud kõikide peamiste valuutade suhtes väga korralikku rallit, kuid Jaapani jeen on negatiivse turusentimendi taustal saanud samuti tuge, olles dollari vastu tugevnenud sel nädalal pooleteise protsendi jagu.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon