Börsipäev 8. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uudised, et 60% Kreeka võlakirja omanikest on praeguseks andnud nõusoleku osaleda ümberstruktureerimises ning et USA keskpank võib vajadusel rakendada steriliseeritud rahatrükki julgustasid ostjaid pärast teisipäevast suuremat langust taas turule tulema, kui Stoxx 600 indeks lõpetas päeva 0,6% kõrgemal ning S&P 500 jõudis 0,7%lisse plussi. Kuid USA puhul jääb taas silma tõusupäevade võrdlemisi nõrgapoolne käive, mis näitab, et ostjad ei tegutse just kõige suurema veendumusega.

    Aasia on võtnud USA-l sabast kinni ning sealgi valitsevad täna positiivsed emotsioonid, kui Shanghai Composite kaupleb 1,1% kõrgemal, Hang Seng +0,8% ja Nikkei +1,56%. Täiendavaks katalüsaatoriks oli uudis, et Jaapani SKT alanes neljandas kvaralis annualiseeritult -0,7% ehk oluliselt vähem, kui varasemalt raporteeritud -2,3%.

    Tänasesse päeva jääb nii Euroopa kui Inglise keskpanga igakuine intressimäära otsus. Kuna BOE alles suurendas veebruaris QEd ning EKP sai ühele poole LTRO 2.0-ga, siis ei tohiks kummagi puhul täna mingeid rahapoliitilisi muudatusi toimuda. Küll aga avalikustab EKP oma värsked eurotsooni SKT ja inflatsiooniprognoosid, mis võiksid tähelepanu rohkem pälvida. Kell 13.00 avalikustatakse Saksamaa jaanuari tööstustoodangu muutus ja kell 15.30 juba tuttav iganädalane USA töötuabiraha taotluste arv. Igasugused uudised Kreeka PSI teemal hoiavad ilmselt ärevust sees, kuna täna õhtul lõppeb valitsusepoolne pakkumine erakreeditoridele.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,1% plusspoolel ning EUR/USD näitamas samuti väikest taastumist, olles tugevnenud 0,21% (1,3177 USD).
  • Eile õhtul raporteeritud USA tarbijakrediidi näit oli pealtnäha julgustav (Consumer Credit up $17.8 bln vs $12.0 bln Briefing.com consensus; prior revised to $16.3 bln from $19.3 bln), ent andmeid lahti lõikudes ei ole pilt kõige positiivsem. Allolevalt Zerohedge'i graafikult võib näha, et sinisega toodud revolving credit (peamiselt krediitkaardid) on jaanuaris hoopis langenud, mis tarbimisele orieteeritud USA majanduse jaoks on negatiivne märk. Kogu tõus tuli aga nonrevolving crediti arvelt (näiteks auto- ja õppelaenud), mis kasvas kuuga 20 miljardi dollari jagu...täpsemalt tuli kogu tõus valitsuse finantseeritud õppelaenude pealt, mis kasvas jaanuaris peaaegu et rekordilise 28 miljardi dollarini.
  • Kogu aeg räägitakse kuidas Euroopa pangad nende Kreeka võlakirjade pärast kannatavad, aga kas ka USA suurpangad omavad neid võlakirju?
  • USA pankade otsene laenutegevus Kreekas on madal ja seega ei tohiks Kreeka võla restruktureerimine õnnestumisel väga mõju avaldada. Kogu exposure on aga suurem ning ulatus 2010.a lõpu seisuga ligi 40 miljardi dollarini, mille ajavad suureks just garantiid derivatiividele ja muudele sarnastele instrumentidele. Seetõttu on määramatus suurem olukorras, kus PSI ei õnnestu või CDSid lähevad käiku.
  • 2008. aastal kulutas USA tervishoiule 7000 dollarit per capita, samas kui näiteks Jaapan ja Suurbritannia kulutasid poole vähem ning oodatava eluea põhjal justkui vahet ei tohiks olla. Washington Post on pannud kokku ülevaatliku interaktiivse graafiku sellest, kui palju erinevad raviprotseduurid on USAs kallimad võrreldes teiste riikidega.
  • Loomulik sünnitus $9000 ja keisrilõige $14000. Pimesoole operatsioon $13000. Kõlab kui tõeline ulme.
  • Saksa ajalehel Bild on hambus järjekordne Kreeka kont, kui seekord juhitakse tähelepanu Kreeka üle miljardi euro väärtuses relvaostule kriisi ajal, mis on ligikaudu 3% riigi sisemajanduse kogutoodangust, samas kui täna tuleb pingsalt leida võimalusi, kuidas palkasid, pensione ja sotsiaalseid toetusi kärpida.
  • Sakslased hammustavad valest kondist. Ise nad on suurimad Kreeka relvatarnijad. Samuti kärbiti Kreeka kaitsekulutusi märgatavalt. Näiteks Kreeka lipu all olevad alused ei saa enam kasutada Kreeka sõjaväe abi eskordiks piraaditihedates piirkondades tingitud eelarve kärbetest.

    Eile käis läbi uudis, et reaalsed valitsusstruktuuri reformid on hakkamas maad võtma. Näiteks haridusministeerium on alates 1970 aastast loonud ligi 1000 asutust oma haldusalasse ja nüüd hakatakse kokku koondama. Keskmiselt tõmmatakse 30% ulatuses kokku. Mingi ministeerium oli (ei meenu), kus läheb 46% koondamisele.

    Reaalselt hakkas midagi liikuma.

    Papademos ütles, et tema järgmises valitsuses ei osale. Tehti ettepanek, et ta looks partei ja kandideeriks selle kaudu. Ütles, et ta tuleb valitsusse ainult siis, kui võitja koalitsioon ei suuda leida endas sobiva PMi. Ei välistanud, et naaseb poliitikasse järgmistel valimistel.
  • Huvitav, et streikimisest ja asjade lõhkumisest raha juurde ei tekkinud, tõesti imelik...
  • Kreeka valitsus on lubanud PSI lõplikud tulemused avalikustada homme kella kaheksaks hommikul
  • winger
    Sakslased hammustavad valest kondist. Ise nad on suurimad Kreeka relvatarnijad.

    Antud juhul vist otseselt pole ja sellest mõistetav ka Bildi kisa. Tsiteerin artiklit ja selle tõlget:

    The largest supplier with 876 million euros was France. Only 793 million of which was attributable to new fighter aircraft. France also supplied bombs and missiles worth 58 million euros.
    Italy and The Netherlands with deliveries of approximately 53 million € in 2nd place and 3rd
    4th place followed by Germany: From a total of 35.8 million euros, 24 million were outlined for unspecified "vehicles and equipment" is issued.
  • BMW AG on üks nendest firmadest, kes on kasu lõiganud inimeste kasvavast luksusjanust ja selle väite kinnituseks on ettevõtte kasum möödunud aastaga kasvanud 51% ehk 4,91 miljardi euroni.
    WSJ vahendusel ütleb BMW CEO, et viimased aastad on olnud edukaimad firma ajaloos ja ettevõte soovib oma edu jagada ka investoritega ja kavatseb dividendimakse tõsta 2,30 euro peale aktsia kohta, mis on ligi 80% rohkem kui siiani.
  • Inglise keskpank jättis intressimäära 0,5% peale ning 325 miljardi naela suuruses valitsuse võlakirjade ostuprogrammis muudatusi ei teinud.
  • European Central Bank leaves rates unchanged at 1.00%, as expected

    Pressikonverents kell 15.30
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: SMTX +20.8%, SQNM +13.4%, KTOS +9.6% (also upgraded to Buy from Hold at KeyBanc), HOTT +6.9%, FTK +6.9% (also announced appointment of John Chisholm as Chairman, President and Chief Executive Officer, extension of contract, and 2012 compensation), KUTV +5.9% (ticking higher), TCAP +0.6% (light volume).

    Select financial related names showing strength: DB +4.2%, ING +4%, CS +3.5%, IRE +2.7%, UBS +2.4%, GNW +2.5%, BBVA +2.4%, STD +2.3%, HBC +1.7%, BAC +1.2%, C +1.2%.

    Metals/mining stocks trading higher: MT +4.3%, RIO +3.5%, GOLD +3.1%, BBL +2.9%, KGC +2.7%, CDE +2.2%, FCX +2.1%, BHP +2.1%, HMY +1.8%, SLV +2%, GDX +1.5%, GLD +0.8%, VALE +0.5%.

    Select oil/gas related names showing strength: YPF +2.7%, STO +2.6%, WLL +2.2%, RDS.A +2.0%, TOT +2.0%, SDRL +1.9%, E +1.9%, PBR +1.8%.

    Other news: IPSU +18% (enters agreement to sell investment in Wholesomes weeteners), ALXA +15.7% (Alexza Pharma and Grupo Ferrer amend Adasuve partnership), AMAG +10.1% (announces preliminary results from its Phase III study evaluating Feraheme Compared to IV Iron Sucrose in Patients with Iron Deficiency Anemia; study meets primary efficacy endpoints), STLY +6.1% (Stanley Furniture expects to receive $40 mln CDSOA distribution, as noted in an 8-K), CGA +5.6% (ticking higher, announces executive share purchase of 63,158 shares of co's stock at a purchase price of $4.75/share), XOMA +5.4% (reports study establishes XOMA's XMetA as the first allosteric insulin receptor-activating antibody to improve glycemic control in vivo), TS +4% (still checking), CCI +4% (will replace Constellation Energy Group in the S&P 500 index), QLTY +1.4% (announces pricing of public offering of common stock at $13.00/share).

    Analyst comments: STM +4.7% (upgraded to Neutral from Underperform at Exane BNP Paribas), ARUN +4.2% (upgraded to Outperform from Market Perform at William Blair), ARMH +3.5% (upgraded to Overweight from Equal Weight at Morgan Stanley ), CIEN +2.1% (upgraded to Buy from Hold at Stifel Nicolaus), ZNGA +1.7% (initiated with a Hold at Canaccord).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: STP -5.5%, JKS -4.2%, NAV -3.9% (light volume), HRB -2.6%, WSM -2.2%, MCD -1.9%, SMTC -1.4%.

    Other news: ALKS -5.2% (announces a secondary offering of 13,900,000 ordinary shares held by Elan), AMLN -4.8% (files for common stock shelf offering), AGNC -2.5% (62 mln shares at ~$29.03; gross proceeds of ~$1.8 bln), AIG -2.2% (AIG confirms U.S. Department of the Treasury launch of offering to sell up to $6 bln of AIG common stock), ARCC -2.1% (announces private offering of unsecured convertible senior notes), YUM -1.4% (trading lower with MCD), SBAC -1.2% (announces commencement of common stock offering of 6,005,000 shares).
  • William Blair tõstab täna Aruba Networks (ARUN) reitingu Hoia pealt Osta peale.

    Analüütikute hinnangul on aktsia suhtes põhjust positiivne olla mitmel erineval põhjusel. Esiteks hakkab ettevõtetes aina enam hoogu sisse saama BYOD (bring your own device) ehk muudab erinevate seadmete võrku ühendamise IT osakondade esmaseks prioriteediks, teiseks pakub ARUN mitmekülgsemat ja arenenumat teenust kui teised, mis lubab analüütikute arvates eeldada, et juhtkonna antud 65-68% brutomarginaalide prtognoosid on liialt konservatiivsed ja lisaks eelnevale märgivad analüütikud, et aktsia valuatsioon on muutunud üsna soodsaks.
    Analüütikud usuvad, et 28. Märtsil aset leidev investoritepäev on üks positiivsetets katalüsaatoritest, mis paneb investoreid paremini mõistba BYOD märkimisväärset potentsiaali ning kui oluline roll on selles mängida ARUN-l.

    Summary: We are upgrading Aruba Networks from Market Perform to Outperform. Our
    bullish stance is based on three main drivers:

    1) the emergence of BYOD (bring your own device) in the enterprise, which makes mobility a strategic priority for IT departments, and we believe is still in the early innings (iPad 3 launch); 2) Aruba’s increasing ability to differentiate its solution from plain‐vanilla WLAN infrastructure through the addition of rich software capabilities in mobility management, and security has boosted Aruba’s gross margin profile and likely means management’s prior long‐term gross margin target of 65%68% needs to be raised; and 3) Aruba’s valuation has come down to earth, with the stock currently trading at 23 times our calendar 2013 earnings estimate; we believe
    this bakes in the current revenue deceleration that the company is experiencing, but fails to account
    for potential revenue reacceleration as BYOD/tablets garner mass adoption in the enterprise and
    Aruba’s exit from the China hotspot business no longer hurts year‐ over year comparisons (we are conservatively modeling the inflection point on year‐ over year revenue growth to occur in the upcoming January quarter).

    We further believe the analyst day on March 28 will be a positive catalyst for the stock, as investors better appreciate how the BYOD phenomenon has caused a fundamental change in the way
    enterprise networks need to be built and managed, and how strategically positioned Aruba is for this transition to a mobility‐centric world.


    Pikka aega ostis firma oma töötajatele enda valikul seadmed, mis ettevõtte võrguga ühendati ning lisati ka enda poolt vajalik turvatarkvara. Kuid viimastel aastatel on aina enam hakanud levima trend, et inimesed ostavad endale ise seadme, mis neile meeldib ja ettevõtte IT osakonna mure on see, kuidas töötajad neid ka töö tegemiseks kasutada saaks ehk oleks ühendatud vajalike aplikatsioonidega.
    Kuna nüüd on kõikvõimalike seadmete valik tunduvalt laienenud, siis eelistavad inimesed omal valikul kas siis sülervuti, tahvelarvuti või nutitelefoni soetada ja ettevõtete IT osakondadele tuleb selles osas appi just ARUN, pakkudes põhjalikku ja erinevate lahendustega platvormi mobiilivõrkude turvamiseks ja haldamiseks.

    Kauplemise seiskohast ei ole WilliamBlair küll väga mõjukas analüüsimaja, kuid analüütikute argumendid on igal juhul huvitavad ja antud call võib ettevõtte vastu ka pikemas prespektiivis turuosalistes huvi tekitada.

  • EKP värskemad majandusprognoosid:

    ECB lowers 2012 GDP outlook to -0.5 to 0.3% (prior -0.4% to +1.0%); sees 2013 in range of 0% to 2.2% (Prior +0.3% to +2.3%)
  • 45min tagasi avaldatud USA makro natuke pehmem

    Initial Claims 362K vs 355K Briefing.com consensus; Prior revised to 354K from 351K
    Continuing Claims rises to 3.416 mln from 3.406 mln
  • Need on 2010 andmed. Kreeka-Saksa relvatehing kestis üle mitme aasta ja enne kriisi. Kreeka oli alati väga hea militaartehingute partner, aga siis raha voolas sisse ja skeemitati läbi suurpankade. Miks Bild sellise hambutu loo Kreeka kohta kirjutab, ei tea. Igatahes kärbiti sõjalist investeeringut märgatavalt ning paljud asjad jäävad omandamata. Kreeka armee struktuur on keeruline, sinna hulka kuulub märulipolitsei ja üht-teist veel, mida tava euroopas ei loeta armee osaks. Tegelikult ei oma tähtsust, mis toimus kuni teise abipaketi hääletamiseni Kreeka parlamendis. Peale seda hääletust on Kreeka poliitiline maastik drastiliselt muutunud. Isegi Samaras on hakanud rääkima hoopis teises toonis ning vähem retoorilisem.
    ironman
    winger
    Sakslased hammustavad valest kondist. Ise nad on suurimad Kreeka relvatarnijad.

    Antud juhul vist otseselt pole ja sellest mõistetav ka Bildi kisa. Tsiteerin artiklit ja selle tõlget:

    The largest supplier with 876 million euros was France. Only 793 million of which was attributable to new fighter aircraft. France also supplied bombs and missiles worth 58 million euros.
    Italy and The Netherlands with deliveries of approximately 53 million € in 2nd place and 3rd
    4th place followed by Germany: From a total of 35.8 million euros, 24 million were outlined for unspecified "vehicles and equipment" is issued.


  • Achillion Pharma: Hearing Piper mentions ACHN as a takeover candidate

  • ARUN avanes täna väga kõrgelt, mis rikkus avanemisjärgse reaktsiooni natuke ära. Aktsia avanes $ 22,47 pealt ehk 5,5% kõrgemalt ning kukkus peale avanemist alla $ 22 taseme. Hetkeks on aktsia küll tugevalt taastunud ja kaupleb taas oma avanemistasemete juures ehk $ 22,41 kandis, 5,2% plusspoolel.

  • Tunnike tagasi.

    At the same time, according to Finance Ministry sources the voluntary exchange process participation of bonds under Greek law is –maybe higher- than 80%.
  • Greece's SKAI TV is reporting that PSI participation has passed 90pc, meaning €107bn will be slashed off debt.
  • The schedule for the Greek PSI is as follows- 3pm is the deadline for the participation; Approx 1am is when they are expected to announce results; 8am the EU finance ministers will hold a conference call (all eastern standard time)

  • Rahvaloendajad võivad teha usulahu "in default veritas" valikusse märke - tüng, korduv.
  • winger
    Rahvaloendajad võivad teha usulahu "in default veritas" valikusse märke - tüng, korduv.

    Kui see SKAI TV pakutud 90% on õige aga ainult Greek-law bondide 90% mitte kõigi bondide, siis läheb CAC käiku ja defaulti risk pole kuhugi kadunud, sõltub reitinguagentuuridest pisut ja CDSi omanike suhtes ISDA otsusest. Kui see on aga kõigi (greek-law + other) bondide 90% siis CACi pole vaja kasutada ja võimalus PSI kaudu defaultiks kaob. Homme saab teada.

  • Reuters reporting that Greek bond swap take-up tops 85% on debt that is under Greek law

    Again not getting caught up in the numbers but the last headline was 85% under Greek law had signed up to the PSI deal; just for reference approx 86% of the bonds are under Greek law and 14% remain under International law
  • Iga hetkega default tõenäosus on halastamatult lähenemas nullile. Jah, siin on mõned olulised tehnilised võtted, mis PSI otsuse vormistamisel teevad asja keerulisemaks, aga arvestades reaalse füüsilise jõu vahekorda, on see siiski vastupanuliikumise kahjuks.

    Praegu ei ole Kreeka probleem PSI või valimised, praegu on Kreeka probleem kiire maksuameti reformimine ja maksude laekumise tõhustamine, eriti maksupettuste ennetamine või lahendamine vahetult toimumise hetkel. See on kõige olulisem. Kui ma leian energiat, kirjutan sellest (korduvalt lubatud).
  • http://twitter.com/#!/ChrisAdamsMKTS -- Markets bet Greece to default again. Grey market pricing for new bonds 17-28 cents on the euro, highly distressed

    SKAI TV has clarified that its 95pc participation rate includes activation of CACs.
  • GMCR-le see väga ei meeldi....järelturul -13%

    Starbucks: Introduces Verismo System by Starbucks, 'A New Premium Single Cup Solution for At-Home Espresso and Coffee Beverages, to Debut Just in Time for the Holidays'
  • Texas Instruments lowers Q1 EPS to $0.25-0.29 from $0.26-0.34 prior guidance excluding $0.10 in acquisition costs vs $0.32 Capital IQ Consensus Estimate; lowers revs to $2.99-3.11 bln from $3.02-3.28 bln prior guidance vs $3.16 bln Capital IQ Consensus Estimate

    TXN järelturul -2,5%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon