Valuutaturud 8. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 8. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänastest sündmustest on suurema tähelepanu all kolme keskpanga intressimäära otsused. Päeval teevad oma otsuse Inglismaa keskpank (BoE) ja Euroopa Keskpank (ECB) ning USA sessioonil teeb oma otsuse teatavaks Kanada keskpank.

    Pärast kahte kommertspankadele suunatud laenuprogrammi, mille kogumaht oli üle ühe triljoni euro, on enamgi kui tõenäoline, et keskpank ei kavatse täna intressimäärasid praeguse 1% tasemelt allapoole tuua. Seega langeb ECB puhul suurem tähelepanu intresimäära otsusele järgnevale keskpanga juhi Mario Draghi pressikonverentsile, kus ta ilmselt kommenteerib inflatsiooni väljavaateid ja üleeile avaldatud eurotsooni IV kvartali SKT näite, mille kohaselt eurotsooni majandus kahanes viimases kvartalis. Lisaks on huvitav kuulata, mida arvab Draghi ise keskpanga laenuprogrammist ja selle oodatavatest mõjudest. ECB bilanss on nüüdseks paisunud juba üle kolme triljoni euro, mis idee poolest peaks keskpanka kammitsema edasise likviidsuse pakkumisel.

    Inglismaa keskpanga tänaselt kohtumiselt ei tohiks samuti ühtegi üllatust oodata, kuna alles eelmisel kuul tõstis BoE stiimulprogrammi mahtu 50 miljardi naelsterlingi võrra 325 miljardi GBP peale. Ja Kanada keskpank peaks samuti jätkama praegusel monetaarpoliitilisel kursil ehk jätma intressimäärad muutmata 1% peale.

    Loomulikult ei saa täna tähelepanuta jätta Kreeka võlakirjade vahetusega seotud sündmusi. Praeguste andmete kohaselt on ligikaudu 60% võlakirja omanikest andnud nõusoleku osaleda vahetusprogrammis, mis teeks käesolevast riigivõla restruktureerimisest ajaloo suurima.

    Hetkeseisuga on kõik riskivaluutad kauplemas USA dollari vastu kõrgemal. Euro kaupleb 0,13%, Austraalia dollari 0,22%, naelsterling ja Kanada dollar 0,1% ning Uus-Meremaa dollar 0,5% kõrgemal.







  • Šveitsi keskpank teatas täna, et neil kulus eelmisel aastal valuutaturgudele sekkumiseks 17,8 miljardit Šveitsi franki. EURCHF alampiiriks kehtestati teatavasti 1,2 ja vahetuskurss on viimased paar kuud kaubelnud suhteliselt napilt ülevalpool seatud taset, hetkel ollakse 1,2055 juures.
  • Inglismaa keskpank üllatusi ei pakkunud, jättes intressimäära 0,5% ja stiimulprogrammi mahu 325 miljardi GBP peale. GBPUSD kaupleb hetkel 0,4% kõrgemal.

    Üldine riskisentiment on täna väga positiivne, mis pakub tuge ka kõikide riskivaluutadele: EURUSD ja AUDUSD kauplevad mõlemad ligi 0,75% plusspoolel ja NZDUSD koguni 1,28% kõrgemal.
  • Ja vastavalt ootustele jättis Euroopa Keskpank oma intressimäära muutmata 1% peale. Kell 15.30 algab Mario Draghi pressikonverents.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon