Valuutaturud 12. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 12. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel müüdi kõik riskivaluutad tänu üle ootuste positiivsele USA töötururaportile kiiresti alla, mis tuleneb eeldusest, et USA Föderaalreservil pole põhjust käivitada uut stiimulprogrammi, kui makronäitajad jätkavad paranemist. Seega mõjus tugev raport positiivselt just USA dollarile, mis rallis tugevalt kõikide peamiste valuutade vastu.

    Uus nädal on riskantsemate valuutade jaoks alanud samuti negatiivselt ja selleks on peamise põhjuse andnud nädalavahetusel avaldatud Hiina kaubandusbilanss, mille puudujääk oli veebruaris ligi 34,5 miljardit USA dollarit (jaanuaris oli bilanss ülejäägis 27,3 miljardi dollariga). Avaldatud andmed viitavad Hiina ekspordi ja majanduskasvu aeglustumisele. Sellest tulenevalt satub suurima löögi alla Austraalia ja Uus-Meremaa dollarid, mis kauplevad USD vastu kumbki 0,6% miinuspoolel.

    Tänane makrokalender on võrdlemisi tühi ja ainsa olulisema näitajana avaldatakse kell 20 USA igakuine eelarveraport.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon