Valuutaturud 13. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 13. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaapani keskpank tegi täna teatavaks oma intressimäära otsuse, mis jäeti vastavalt ootustele ülimadalale 0-0,1% vahemikku, kuid see-eest suurendati kasvusektorile suunatud laenuprogramme kahe triljoni jeeni (18,5 miljardit eurot) ulatuses. Lisaks käivitatakse USA dollarite-põhine uus laenuprogramm. Turgudel oodati samas stiimulprogrammi mahu laiendamist, millega alustati eelmisel kuul ja lisaks seati 1%-line inflatsiooni eesmärktase.

    Mitmed riskivaluutad on näidanud alates eilsest taastumise märke. Austraalia dollar, mis langes USD vastu ligi seitsme nädala põhjadesse $1,0470 tasemeni, on hetkel kauplemas avanemistaseme suhtes 0,36% kõrgemal $1,0550 juures, hoolimata öösel avaldatud oodatust halvematest makronäitajatest. Sarnaselt on taastunud ka Uus-Meremaa dollar, mis kaupleb ligi 0,6% plusspoolel $0,8225 juures. Ligi seitsme nädala põhjadesse langes eile ka Suurbritannia naelsterling ja euro tegi dollari vastu enam kui kolme nädala uue põhja.

    Tänastest makronäitajatatest väärivad esiletoomist kell 11.30 avaldatav Suurbritannia jaanuarikuu kaubandusbilanss ja kell 12 ilmuvad Saksamaa ja eurotsooni ZEW indeksid. USA sessioonil avaldatakse veebruarikuu jaemüügi tulemused ja peamine fookus langeb kell 20.15 USA Föderaalreservile, mis teeb oma sellekuise intressimäära otsuse. Intressimäära enda osas ei tohiks üllatusi tulla ja tõenäoliselt jäetakse see muutmata vahemikku 0-0,25%. Hiljutised makronäitajad on tulnud üle ootuste tugevad, seega on vähetõenäoline, et keskpanga juht Ben Bernanke võib anda signaali uue stiimulprogrammi käivitamise kohta (võttes veel arvesse ta sõnavõttu eelmisel kuul USA kongressi ees).









  • Euro on viimase paari tunni jooksul tugevalt ära müüdud. Hetkel kaupleb 0,7% miinuspoolel $1,3060 juures, kus kaubeldi viimati 16. veebruaril. Sarnaselt on ka kõik ülejäänud riskivaluutad sattunud tugevama surve alla.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon