Börsipäev 15. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Makrouudiste voog kujunes eile üsna kesiseks ning kui Euroopa ja Aasia said tuge USA teisipäevasest rallist, siis Ühendriikides puudus vajalik katalüsaator tõusu edasiseks sütitamiseks ning seetõttu jäi ka õhustik rahulikumaks. S&P 500 sulgus -0,12% madalamal.

    Huvitavaks on aga liikumised osutunud USA valitsuse võlakirjaturul, kus vaatamata aktsiaturgude rallile ei tahtnud yieldid seni kuidagi kaasa liikuda. Nüüd on aga 10a võlakirja tulusus üsna kiiresti tõusnud kõrgeimale tasemele alates möödunud aasta oktoobrist. Ühest küljest võiks see paremini peegeldada usku USA majandusolukorra paranemisse ja vähenevat vajadust täiendavaks rahatrükiks. Teisalt aga ei meeldi see väga Bernankele, kelle üheks olulisimaks prioriteediks on olnud pikaajaliste võlakirjade intresside madalal hoidmine, kuna need on seotud kinnisvaralaenudega ja seega muudavad laenamise tarbija jaoks kallimaks.

    USA valitsuse 10a võlakirja tulusus


    Tänase makrokalendri fookus langeb USAle, kus kell 14.30 oodatakse möödunud nädala esmaste töötuabiraha taotluste arvu ja Empire State töötleva tööstuse küsitlust ning kell 16.00 Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlust.

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,1% plusspoolel, Euroopa on aga avanemas ca 0,3-0,4% kõrgemal.
  • Shanghai Composite on viimasel ajal liikunud vastupidises suunas globaalsetele börsidele ning jõudnud madalaimale tasemele alates 21. veebruarist. Tänase negatiivse liikumise üheks ajendajaks on Hiinasse voolavate investeeringute vähenemine veebruaris neljandat kuud järjest. Veebruari otseinvesteerigud kahanesid mullusega võrreldes -0,9% 7,73 miljardi dollarini, kui ligi kolmandiku võrra vähenes raha väljavool Euroopast (jaanuaris -0,3%). Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid 14,6%list kasvu.
  • Nomura põhjendab USA võlakirjade odavnemist sellega, et pärast LTROsid on olukord Euroopa perifeeriariikide võlakirjaturgudel paranenud ning varasemalt kaitset otsinud siinsed investorid on taas oma turgude vastu huvi hakanud tundma

    EUROPE HEDGES UNWOUND: While stocks sold off on the day, the key markets we were monitoring were the peripheral bond markets in the eurozone. One of the themes we have repeatedly mentioned has been the sizable investment by euro-area money managers into USTs while being underweight their domestic bonds. We find it instructive that the significant selloff started during European hours and was accompanied by spread tightening across peripheral and semi-core sovereigns (despite supply), and welcome early signs that these flows have started to reverse
  • RVSN lähebki ära, $11.85 per share. Mitte midagi kummalist viimase nädala liikumises ei ole :)
  • GES - guido peetis. Negatiivsed compsid, kõrge SG&A, suht agressiivne laienemine, aga revenue tuleb selle laienemise pealt ikka so-so. No buyback ka (eelmise aasta buybacki avg oli $28 kandis, päris ideaalne hind graafikut vaadates), kas peavad hinda ka ise liiga kõrgks, et aktsiaid tagasi osta, sest raha nagu on ja võlga pole?
    1H väga halb, paranemist loodavad alles Q4 alates. Lõuna-Euroopa kõrge osakaal jätkuvalt, mis siis, et veidi väheneb.

    Conference callil ei osalenud Jeffi Konik (viimane räige pull, kes sinna on jäänud).

    Samas:
    North America korras-positiivne. Samuti oleme aastas 2012, kus eelnevate aastate loogikaga negatiivsus alati enam ei realiseeru :)

    Aga paistab, mis Konik ütleb.
  • Hispaania ja Prantsusmaa arengute kõrval on nüüd poliitlisel maastikul huvitavaks kujunenud seis ka Hollandis, kus võimul on vähemusvalitsus ning selleks, et suruda läbi uut eelarvet ja ka sealt johtuvalt ka fiskaallepingut, läheb vaja oppositsiooni suurima erakonna (Labour Party) toetust. Viimase etteotsa kandideerivad isikud tahavad aga FT artiklis toodud info kohaselt fiskaalkokkulepet maha suruda, kuna esiteks on Hispaania paremad tingimused endale saanud selleks aastaks ning 3%lise defitsiidi saavutamine järgmiseks aastaks seaks riigi majanduse liialt suure surve alla. Huvitav olukord seega, kas ka teised riigid on valmis varsti paremaid tingimusi nõudma (eelkõige Prantsusmaal, kui Sarkozy peaks valimised kaotama) ning fiskaalleping ei saa kujunema päris selliseks nagu originaalis loodi?
  • Euroopa Keskpanga endine liige Bini Smaghi hoiatab, et Iirimaa võib veel vajada kuni 80 miljardi ja Portugal 100 miljardi euro suurust abipaketti.
  • Eile teatas Guess? (GES) oma neljanda kvartali tulemused, mis polnud just hiilgav, aga veelgi kehvemaid numbreid andis ettevõtte käesolevaks aastaks.

    GES reports Q4 (Jan) earnings of $1.05 per share, in-line with the Capital IQ Consensus Estimate consensus of $1.05; revenues rose 2.5% year/year to $775.8 mln vs the $779.09 mln consensus. Co issues downside guidance for Q1, sees EPS of $0.25-0.28 vs. $0.50 Capital IQ Consensus Estimate; sees Q1 revs of $560-575 mln vs. $610.35 mln Capital IQ Consensus Estimate. Co issues downside guidance for FY13, sees EPS of $2.50-2.65 vs. $3.23 Capital IQ Consensus Estimate; sees FY13 revs of $2.74-2.78 bln vs. $2.84 bln Capital IQ Consensus Estimate.

    Nagu juba eelnevalt foorumis ka juttu oli, siis Jefferies analüütik Randal J. Konik on olnud ettevõtte suhtes väga positiivne ning peale GES tulemuste avaldamist ei kavatse ta olulisel määral oma vaadet muuta.

    4Q wasn't great, neither was the outlook. However the stock remains cheap, earnings expectations are now significantly lowered and we like the setup from here going fwd. The stock will likely be down today on the soft guidance, but we remain buyers on any weakness of this truly global brand that has great LT opportunities, a solid b/s and cash flows. PT now $50 on lower estimates.

    Konik möönab, et kvartal polnud just parimate killast, kuid tema hinnangul on aktsia siiski väga odav ja aktsia langus nõrga prognoosi peale on loonud suurepärase ostukoha. Jefferies langetab GES-i hinnasihi $ 55 pealt $ 50 peale, aga kinnitab Osta soovitust.

    Outlook Below Even Our Most Conservative Assumptions. While our FY'13 EPS forecast was above the Street, we think the buyside was estimating$2.85 and guidance of $2.50-2.65 came in below that. However a lot of it was driven by significantly increased marketing investments and unfavorable FX. While higher expenses obviously cause EPS downside, we like the LT impact which should help grow revenues at GES. N. America Starting To Improve. Comps were down 5% (vs JEF -2%), but mgmt spoke to an improving trend (especially in the important women's category) continuing into 1Q.
    Coupled with higher profitability as GES focuses on full price selling, we like the margin profile in this region and see it inflecting in a positive way over the next four quarters. Europe Remains Challenging But Who Doesn't Know That? Mgmt re-iterated their cautious outlook on Southern Europe which is the worst impacted region. However this
    is already baked into the stock price, and we were encouraged to hear that the growing markets in Northern and Eastern Europe are holding up much better.


    Valuation Very Cheap, Buy This Stock. GES stock is cheap on every metric, ended 4Q with over $5 cash/share, 10% cash flow yield, has 2% dividend yield and no debt, which we like. The stock likely open in the low $30s and we think it has upside to $50/sharein the next 12 months

    Jefferies täheldab, et kuigi prognoos oli üllatavalt nõrk, siis arvestada tuleks sellega, et USA müük paraneb ja asjaolu, et Euroopa on nõrk ei tohiks enam kellelegile üllatuseks tulla.

    Citigroup, kellel on aktsiale Hoia reiting, ütleb, et nende arust on ettevõtte prognoos õiglaselt hinnatud ehk teisisõnu reaalne ning peegeldab raskusi, mida nõrk Euroopa edaspidigi veel valmistab. Analüütikute hinnagul peaks nõrk prognoos tegelikult investoritele teatavat kindlustunnet lisama, kuna lubatu on reaalselt saavutatav ja oodatavad raskused on nüüd ka ootustesse sisse arvestatud.

    Kuna GES-l moodustab suurema osa käibest just müük Euroopas, siis oli nõrk prognoos ka mõnevõrra ootuspärane. Aktsia on koos ülejäänud turuga käesoleval aastal ka tublisti rallinud ja sellest tulenevalt müüdi aktsia tulemustejärgselt eile ka üle 12% alla. Arvestades Jefferiesi jätkuvat toetust aktsiale, ootaks täna GES-lt ka põrget.

    Hetkel kaupleb GES $ 32,40 kandis, 11,5% miinuspoolel.



  • February PPI M/M +0.4% vs +0.5% Briefing.com consensus
    February Core PPI M/M +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus
    Continuing Claims falls to 3.343 mln from 3.424 mln
    Initial Claims 351K vs 355K Briefing.com consensus; Prior revised to 365K from 362K
    March Empire Manufacturing 20.2 vs 15.0 Briefing.com consensus; February 19.5
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ROYL -13.1%, GES -11.7%, VRA -6%, RUE -5.4%, VVTV -2.2%, COF -1.5% (also announces $1.25 billion common stock offering), CSCO -0.9%, (confirms intent to acquire NDS; expected to be accretive to EPS in the first full year on a non-GAAP basis).

    Other news: WAVX -10.3% (announced that it is postponing its fiscal-year 2011 financial results), PER -4.5% (weakness being attributed to block trade), XPO -2.2% (announces pricing of $126 million common stock offering at $15.75/share), APU -1.1% (files for a common unit representing limited partner interests shelf offering for an undisclosed amount, downgraded to Neutral from Buy at Janney Montgomery Scott).

    Analyst comments: JOY -1.3% (downgraded to Neutral from Buy at UBS), EBAY -0.7% (downgraded to Neutral at Credit Suisse).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: TWER +21.2% (light volume), ORCC +18.2%, YONG +5.9%, AERL +4.4% (light volume), TSPT +4%, AFFY +0.6%.

    M&A related: RVSN +4.5% (Avaya confirms agreement to acquire co for $11.85 per share).

    Select financial related names showing strength: AEG +5.9%, IRE +1.1%, RF +1%, BAC +1%, GS +0.9%, CS +0.6%, C +0.4%, .

    Metals/mining stocks trading higher: MT +1.9%, VALE +1.8%, SWC +1.4%, AU +1.2%, BHP +1%, AUY +0.9%, RIO +0.8%, SLV +0.8%, GLD +0.4%, .

    A few oil/gas related names showing strength: PBR +1.6%, NBL +1.4% (announced earlier the execution of a 15 year gas sales agreement with Israel Electric), E +1.1%, SDRL +1.1%, RIG +1%.

    Other news: NCT +17.6% (increases quarterly div by 33% to $0.20 per common share from $0.15), JVA +5.2% (continued momentum), FRO +3.8% (higher following positive exec commentary), HOGS +2.3% (modestly rebounding), IDCC +1.3% (announced that its patent holding subsidiaries have entered into a worldwide, non-exclusive, royalty-bearing patent license agreement with u-blox AG), BWLD +0.5% (following exec appearance on CNBC).

    Analyst comments: AIXG +10.2% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), AMD +3.1% (upgraded to Buy from Hold at Jefferies), LVLT +2.7% (upgraded to Buy from Neutral at BofA/Merrill), OMG +2% (upgraded to Overweight from Equal Weight at First Analysis), AAPL +1.2% (tgt raised to $718 at Piper Jaffray).
  • Tänahommikune investeerimismäng: kes ostab esimesena AAPL@600 :)
  • Auhinda ka saab? Uus iPad näiteks?
  • Philadelphia Fedi küsitlus oodatud 12,0 punkti asemel 12,5 punkti
  • GES pakkus täna avanemisel kena põrke. Aktsia avanes $ 32,49 ja liikus peale avanemist kiirelt üle $ 33 taseme, käies ära ka $ 33, 60 peal. Hetkel on aktsia oma avanemistasemete juurde tagasi tulnud ja kaupleb $ 32,50 juures, 11,4% miinuspoolel.

  • S&P siis 1400-st läbi ehk siis kõrgeim tase juunist 2008. Vaatame, kas peab lõpuni vastu.
  • Kas Doug Kass läheb all in lühikeseks? ;)
    S&P 1410 pealt võtaks isegi lühikese positsiooni, kui sinna jõuame.
  • Deutsch Banc removes Apple from its short term buy list now
  • Apple: New iPad inital teardown from iFixit reveals LCD believed to be from Samsung; TXN driver device, BRCM baseband and bluetooth chip; FCS filter chip
  • TriQuint Semi: New iPad teardown from iFixit reveals quad-band linear power amplifier module from TQNT

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon