Valuutaturud 15. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 15. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaapani jeeni nõrgenemine on olnud vägagi märkimisväärne. Alates veebruari algusest on jeen odavnenud USA dollari vastu 76,00 tasemelt praegusel hetkel kaubeldava 84,15 juurde ehk üle 10%. Jeeni odavnemine on vähemalt sama järsk olnud ka kõikide teiste peamiste valuutade suhtes. Näiteks AUDJPY on oktoobri põhjadest tõusnud tänaseks üle 22%. USDJPY paari tõusule on kaasa aidanud ka USA võlakirjade tulususte äkiline tõus märtsikuu jooksul. Nimelt 10-aastase võlakirja tulusus on tõusnud 1,9% pealt tänaseks 2,32% peale, millele on omapoolse panuse andnud ka Föderaalreservi kommentaarid ja suhteliselt tugevad makronäitajaid.

    Kahe viimase päeva jooksul on eluvaimu hakanud lõpuks näitama ka EURCHF, mis on sisuliselt viimased poolteist kuud istunud ühe koha peal 1,2050 taseme juures. Eilse seisuga jõuti 1,2145 tasemeni, kuid täna on uuesti veidi alla tagasi tuldud. Frank on suurema languse teinud USD vastu, nõrgenedes eilse seisuga seitsme nädala madalaima tasemeni. Frangiga seoses on täna huvitav jälgida Šveitsi keskpanga intressimääraotsust (kell 10.30) ja sellega kaasnevaid kommentaare.

    Vastu hommikut on küll kõik riskivaluutad taastunud, kuid nii euro kui ka Austraalia ja Uus-Meremaa dollar tegid Aasia sessioonil USD vastu uued mitme nädala põhjad. Makronäitajatest tasub tähele panna kell 11 avaldataval Euroopa Keskpanga igakuisel raportil. USA sessioonil ilmuvad kell 14.30 tootjahinnaindeksid, töötuabiraha taotlejate numbrid ja Empire tööstussektori indeks. Lisaks avladatakse kell 15 kapitalivoogude raport ja kell 16 Philadelphia Fedi tööstusindeks.







  • Šveitsi keskpank jättis vastavalt ootustele oma tänasel kohtumisel intressimäära muutmata 0% peale. Keskpank kinnitas seejuures EURCHF kursi põrandaks kehtestatud 1,2 taseme jätkuva eesmärgi. EURCHF kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes 0,18% miinuspoolel 1,21 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon