Balti börsid 21. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 21. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui muu maailma börsid näitasid eile valdvavalt negatiivseid numbreid, siis Balti börsid suutsid päeva lõpuks plusspoolele jääda. OMX Tallinn lõpetas päeva 0,23% plussis ning OMX Baltic 0,02% plussis. Börsikäive oli taaskord viimase aja keskmisest kõrgem jõudes 2,8 miljoni euroni ning poole sellest andis Leedu piimatootja Pieno Zvaigzdes, mille aktsia lõpetas päeva siiski 0,4% miinuspoolel.
    Põhinimekirja aktsiatest jätkasid hiljutist tõusulainet Baltika (+7%) ja Nordecon (+2,8%) ning samuti suutis Tallink päeva 1%-ga plussis lõpetada.

    Hommikustest uudistest võiks kõlapinda leida Silvano suuromanike ja nõukogu liikmete aktsiate müük, kuna oma kontopositsioone on vähendanud nii Toomas Tool, Stephan Balkin kui ka Baltplast.

    BNS-s leidub uudis, mille põhjal Nordecon ja SEB Pank vaidlevad kohtus Tartus asuva kinnistu hüpoteegisumma üle. Kinnistu kaasomanik olevat pankrotti läinud ja kohustused täitmata jätnud.
  • Ilmselt on tegemist AS K&H pankrotiga ja kinnistu all mõeldakse Tammelinnas asuvaid kinnistuid, kuhu on planeeritud üksikelamute piirkond. Kinnistud kuuluvad mõlemale poolele 50/50. K&H oli SEB-lt kõvasti laenu võtnud ja enda mõttelise osa üldse kõvasti hüpoteekidega üle koormanud. Nordeconi osa oli vist ilma hüpoteekideta. K&H mõttelist osa (50%) müüs haldur hiljuti ca 700K euroga, kuid vaadates kinnistusraamatut, siis jäi müümata. A kes see muu seal ikka ostab kui SEB enda Estectus. Nodeconi oma on see osa seal juba Linnaehituse aegadest (alates 2006), mil see kinnistu osteti Eesti Põllumajandusülikoolilt. Nad võiks seal muidugi arendama hakata, linnas sees normaalset elamukrunti pole, piirkond on ka väga hea.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon