Börsipäev 5. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Seda, et Hispaania seisab silmitsi äärmiselt keerulise olukorraga, kus majanduslanguse ja kõrge tööpuuduse tingimustes tuleb valitsusel maksudega kuidagi tõsta oma eelarvetulusid samal ajal ise püksinööri pingutades, tuletas eile kõigile meelde ka riigi peaminister Rajoy: “Spain is facing an economic situation of extreme difficulty, I repeat, of extreme difficulty, and anyone who doesn’t understand that is fooling themselves.“

    Turuosalised ei arvanud eile Hispaaniast kuidagi teisiti. Viimase võlakirjaoksjoni nõrgapoolse tulemused meenutasid, et Euroopa võlakriis pole veel kaugeltki läbi ning kahe LTROga tuld kustutamas käinud Mario Draghi kinnitas seetõttu EKP intressimäära otsuse järgsel pressikonverentsil, et igasugused jutud likviidsuse kokkukorjamise strateegiast on hetkel ilmselgelt liialt ennatlikud.

    Hispaania võlakirjaoksjon kergitas ka teiste Euroopa mureriikide võlakirjaintresse ning tingis korraliku müügisurve globaalsetel aktsiaturgudel. Kui Stoxx 600 kaotas -2,1%, siis USA S&P 500 -1,0%line langus oli taas mõnevõrra pehmem. Makro poolel avalikustatud ADP küsitlus erasektoris loodud töökohtade osas oli jämedalt ootuspärane, kuid märtsi teenindussektori ISM tuli veebruari 57,3 punktilt märtsis 56,0 punktile (prognoositi 56,7), mis on siiski oluliselt tugevam võrreldes eurotsooni 49,2 punktiga (veebruaris 48,8).

    Turgude tähelepanu lasub täna peamiselt USA iganädalasel töötuabiraha taotluste numbril, mis raporteeritakse kell 15.30. Enne seda kuuleme Euroopast Suurbritannia (kell 11.30) ja Saksamaa veebruari tööstustoodangu muutuste kohta (kell 13.00) ning saame teada, mida otsustab Inglise keskpank tänasel kohtumisel (kell 14.00). Homme jäävad küll turud suletuks, kuid sellegipoolest tuleb avalikustamisele USA märtsikuu tööturustatistika, mis kujundab sentimenti esmaspäeval.

    USA indeksite futuurid on pisut kosunud eilsest langusest ning kauplevad 0,3% kõrgemal, Euroopa on samuti avanemas kerges plussis.
  • Teatavasti otsustas Warren Buffett ca 3,5 aastat tagasi investeerida Goldman Sachsi ning eelmisel sügisel Bank of Americasse. Bloomberg on teinud väikese vahekokkuvõtte sellest, kuidas on seni nendel investeeringutel läinud. Kokkulepe Goldmaniga võimaldab Warrenil osta 43,5 miljonit aktsiat hinnaga 115 dollarit tükk kuni aastani 2013 (stock hetkel 120 dollarit). Diil Bank of Americaga on aga olnud oluliselt tulusam tänu aktsia 65%lisele tõusule käesoleval aastal. Septembris sõlmitud kokkuleppe kohaselt on Buffettil õigus osta kuni 2021. aastani 700 miljonit BofA aktsiat hinnaga 7,14 dollarit (aktsia hetkel 9,2 dollarit). Mõlemad investeeringud hõlmasid veel lisaks 5 miljardi dollari väärtuses eelisaktsiaid, mis BofA puhul maksavad 6% intressi aastas ja Goldmani puhul 10%. Goldmani omad lunastati eelmisel aastal. Aktsiate ostmise warrantid on seega hetkel paberil vastavalt 215,7 miljoni ja 1,44 miljardiga kasumis. Osta kui teised paaniliselt müüvad ja müü siis kui eufoorias ostetakse, või kuidas see soovitus täpselt käiski :)


  • Tulles tagasi eile oma tulemused avalikustanud seemnete ja seemnepõhiste toodete valmistaja Monsanto juurde, siis nii Morgan Stanley kui Deutsche on oma analüüsides jäänud firma väljavaadete suhtes endiselt optimistlikuks vaatamata sellele, et firma ise teisel poolaastal kasvu ei näe. Morgan Stanley kinnitab oma overweight reitingut ning 90 dollari targetit, DB tõstab sihi 85 dollari pealt 90 dollarile ning soovituseks osta. Morgan Stanley arvates on aktsia suurimaks väärtuseks suhteliselt hea nähtavus ja minimaalsest tsüklilisusest tulenev kaitsev iseloom.

    What do we think the market missed? Monsanto gave up early gains once it commented on what was mathematically obvious within its upgraded guidance range: F2H12 will be flat. While no doubt a possible outcome, we see it as a low probability outcome as (detailed inside): 1) Deferred revenue has a different implication at F2Q vs. F1Q and we argue current levels are a positive; 2) The overall acreage footprint (how much corn, soy and cotton) has yet to be decided and Monsanto likely has a bullet proof combined acreage assumption (note they wouldn’t get pinned down on this during Q&A today); 3) After many years of being the seed industry’s virtual competitive data service, Monsanto has stopped telegraphing its intra-season order book to the competition, none of whom ever gave similar disclosure (i.e., until all of the seed is in the ground, companies can still compete for acres).

  • Selleks, et neid Buffett'i diile teha, ei piisa ajastamisest. Sul peab nimeks ikka ka Buffett olema. Olen suht kindel, et näiteks mingi Araabia naftasheik poleks küll selliseid diile saanud.
    Pangandus on usaldusäri ja sisuliselt maksid need pangad (omanikud) Buffettile selle eest, et võisid tema nime afisheerida.
  • Mis su positsioonil viga oleks, kui sa oleks lihtsalt common stocki ostnud Buffettiga samal ajal?
  • BBBY - nice. Stock tegi jälle seda, mida tavaliselt, tugevat biiti. Eelmise kvartali vähe kahvatum tulemus tõi müüki paarisendise biidi peale. Analüütikud, eesotsas sügisel katma (uuesti katma) hakanud Morgan Stanley underweightiga said öelda, et sales momentum slowing ja valuation full.
    Aga eile:
    Bed Bath & Beyond reports Q4 EPS $1.48 , consensus $1.33
    Reports revenue $2.73B , consensus $2.66B.


    Company enda Q4 SSS guido oli +2-4%, tuli aga +6,8%. Nojah, guido ei ole siin olnudki määravaks, sest reeglina panebki inline guidosid.

    Sel aastal on natuke analüütikuid kõrvale astunud, valuationi pealt dg-sid teinud, kuid turg võttis eile tulemused tippude juures vastu, nii et ei oska öelda, kuidas ootused siiski olid. Lisaks FY12 guido, kuidas seda loetakse, no clue. EPS-i laias laastus 10% kasvu, FY SSS +2-4%. Ei tea, kas peaks tõlgendama koheselt +6,8% :)

    Peaks vaatama, mis targetitega tehakse ning ehk omab kaalu Jefferies, kes detsembris, olles ise buy peal, ei olnud bullish.
  • BAC käis ju tegelikult vahepeal isegi alla 5 dollari ja Buffettil tekkis paberil korralik kahjum. Seega tavainvestor oleks saanud isegi soodsamalt positsiooni võtta aga tihti on see lihtsalt psühholoogiliselt raske isegi kui käia pelgalt Buffetti jälgedes Aga muidu eelisaktsiate ja nendega kaasnevate suhteliselt magusate dividendimäärade osas on jah Buffetti nimel oluline eelis.
  • SideKick, ma pidasin silmas neid 6%pa ja 10%pa eelisaktsiaid.
    Tavaaktsiatega on nii, et kui oleks samal hetkel ostnud indeksit oleks rohkem teeninud. Seega tema need common stocki ostud nüüd küll mingid megadiilid polnud.
  • no näe - kassil oligi jälle õigus, juba mitu nädalat tagasi teadis ta eilset langust ette...
  • Tõsi, kui võtta sisenemisvõimalus 25. augustil (päev pärast uudist), siis on S&P outperforminud BACi (20% vs 15%).
    Aga Erkol on hea point ja teiseks ei ole Buffett veel BACi ideed sulgenud ja me ei saa lõpliku järeldust teha.
  • Doug Kass oli eile ka CNBC eetris, uskudes et turud on hetkel 5-8% ülehinnatud ning eelistab seetõttu kaitsva iseloomuga aktsiaid. Link

    “Stocks that I like are the large free cash flow generators that have dominant global franchises and therefore protective moats. They’re conservative companies but I like the reward versus the risk because the P/Es have been deflated over the past 5-10 years.My problem with the market is I fail to see who will be the incremental buyer that takes the S&P to 1500,” he says.

    Aasta alguses ta vist ennustas 2012.a lõpuks S&P 500 indeksile uut ajaloolist tippu üle 1500 punkti aga mingil hetkel ta vist tõmbas oma prognoose madalamaks.
  • Erko Rebane
    Doug Kass oli eile ka CNBC eetris, uskudes et turud on hetkel 5-8% ülehinnatud ning eelistab hetkel kaitsva iseloomuga aktsiaid. Link

    “My problem with the market is I fail to see who will be the incremental buyer that takes the S&P to 1500,” he says.

    Aasta alguses ta vist ennustas 2012.a lõpuks S&P 500 indeksile uut ajaloolist tippu üle 1500 punkti aga mingil hetkel ta vist tõmbas oma prognoose madalamaks.


    Tore on olla selline "tuulelipp-analüütik", aga kogu aeg tähtsa näoga targutada.
  • Suurbritannia tööstustoodang näitas veebruaris aasta baasil -2,3%list langust vs oodatud -2,1%
  • EUR/USD näitas hommikul veel kerget plussi, kuid praeguseks on sentiment uuesti pöördunud ning dollar jätkamas tugevnemist (+0,4%). Alates FOMC protokolli hetkest teisipäeva õhtul kuni praeguseni on euro nõrgenenud dollari suhtes -1,8%, mis on eurootsooni eksportijatele muidugi heaks uudiseks. Samas nafta ja kütus muutuvad sellevõrra kallimaks
  • Siin on värskem 95 bensiinihinna graafik (Euroopa Liidu keskmine, eurot tuhande liitri kohta)
  • Hispaania 10a riigivõlakirja yield täna täiendavad 11 baaspunkti võrra kõrgemale rühkinud ning spread Saksamaa omaga kärisenud 404 baaspunktini vs 300 baaspunkti märtsi alguses
  • Tasub tähele panna, et hoolimata Šveitsi keskpanga lubadusest hoida frangi ja euro vahelist kurssi üle 1,20, on raha otsimas ehtsal kujul kaitset ning üle pika aja (alates septembrist) pressinud EUR/CHF-i taas alla 1,20 frangi taseme.
  • Tänasesse päeva on vist juba liiga palju graafikuid sattunud :) Aga Saksamaa veebruari tööstustoodangu muutus kinnitab jätkuvat allapoole trendi, YoY -1,0% vs oodatud +0,5% kasvu.
  • Bank of England leaves rates unchanged at 0.5%; asset purchase program unchanged at GBP 325 bln, as expected
  • Polycom expects Q1 adjusted EPS 21c-23c, consensus 30c
    Expects Q1 revenue $364M-$370M, consensus $400.67M.


    Dziisas.

    Paide vei, Jeff tõstab BBBY tgt to $78. Peaaegu kena.
  • Barclays alustab täna Pandora katmist underweight soovituse ja 8 USD sihiga. Ei tea kas võiks tähelepanu pälvida pärast korralikku märtsikuu langust.
  • MON on ka saanud siit sealt, eriti hea on:
    Price Target raised to $89 from $78 at Jefferies, reiterates Hold rating
    DB andis 90
  • Challengeri küsitluse kohaselt on planeeritud koondamiste maht on USA ettevõttetes vähenenud märtsis -8,8% võrreldes aastatagusega ning -27% võrreldes veebruariga. Absoluutnumbrites oli märtsis avalikustatud koondamiste arv 37880, mis on madalaim näitaja alates eelmise aasta maist. Esimese kahe kuu jooksul teatud koondamismahud olid aga piisavalt märkimisväärsed, et kogu kvartali lõikes 143 094ni ulatunud number kujunes siiski 9,4% võrra mullusest kõrgemaks.
  • BBBY - Bed Bath & Beyond price target raised to $73 from $66 at RW Baird
    Baird raised its price target on Bed Bath & Beyond following impressive Q4 results. The firm cited cost controls, strong comps, and conservative guidance. Baird also noted the potential for moderating margins and earnings gains over 2H12 and recommends managing exposure. Shares remain Outperform rated.


    Sounds like dg :)
    Bernstein jõudis tgt to $84, Morgan Stanley to $62.
    90/10 ei tee sellega midagi, kuigi näeks upside. Esialgu pass.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance/SSS: PLCM -13.7%, RT -11.6%, STZ -8.9% (light volume), ANGO -5.4% (light volume), BKE -4.2%, PSMT -2.9% (light volume), KMX -0.5% (ticking lower).

    M&A related: SPPI -15.6% (Allos Therapeutics to be acquired by Spectrum Pharmaceuticals for $1.82/share in cash: acquisition expected to be accretive on a cash basis in Q4 of 2012).

    Financial related names showing weakness: ING -3.6%, DB -3.2%, BCS -3%, STD -2.4%, UBS -2%, BAC -1.6%, HBC -1%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: E -1.9%, BP -1.7%, E -1.4%, TOT -1.3%, RDS.A -1%.

    Other news: GALE -14.4% (announces public offering of common stock), CKEC -7.1% (prices 4 mln shares of common stock at $13.00/SHARE), HOV -6% (Hovnanian Entrpr prices 25 mln shares of common stock at $2.00 per share), FRAN -1.7% (files to sell 9 mln shares of common stock for shareholders), NTRI -1% (ticking lower, announces that Joe Redling, chairman and CEO, will step down at the end of Sept 2012).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance/SSS: APP +26.4%, BBBY +5.7%, GPS +2.3%, PIR +2.1% (ticking higher), M +1.4%, TGT +0.7%.

    M&A news: ALTH +27.3% (Allos Therapeutics to be acquired by Spectrum Pharmaceuticals for $1.82/share in cash: acquisition expected to be accretive on a cash basis in Q4 of 2012).

    A few metals related names trading modestly higher: GFI +2.3%, KGC +1.3%, ABX +0.7%, GG +0.6%, SLV +0.6%, GLD +0.4%.

    Other news: PRXI +10% (Premier Exhibitions extended deadline for submission of bids for Titanic artifact collection to April 9, 2012 due to the level of interest in its auction), CNK +3.9% (will replace NSTAR in the S&P MidCap 400 index), GLUU +2.1% (Glu Mobile acquires Deer Hunter brand, financial terms not disclosed; also files for offering of ~20.2 mln shares by selling stockholders), SBAC +1.2% (positive mention on MadMoney).
  • Initial Claims 357K vs 355K Briefing.com consensus; Prior revised to 363K from 359K
    Continuing Claims falls to 3.338 mln from 3.354 mln
  • Vähemalt USA jaemüüjate jaoks on märts olnud hea kuu ning tinginud nii mõnegi puhul prognooside tõstmise

    Ross Stores reports Mar same store sales +10% vs +5.1% Retail Metrics consensus; raises Q1 EPS guidance
    Saks reports Mar same store sales +6.3% vs +6.3% Retail Metrics consensus
    TJX reports Mar same store sales +10% vs +4.8% Retail Metrics consensus; raises Q1 and Fy13 EPS guidance
    Gap reports Mar same store sales +8.0% vs +4.6% Retail Metrics consensus
    Target reports Mar same store sales +7.3% vs +5.7% Retail Metrics consensus; raises Q1 EPS guidance
    Macy's reports Mar same store sales +7.3% vs +4.8% Retail Metrics consensus; raises March-April SSS guidance
  • Citi usub, et dollaril on jõudu euro vastu edasi tugevneda, eeldatavalt isegi kuni jaanuari tasemeteni

    Overall: We see clear indications of a decent USD rally ahead. The combination of a less dovish Fed and the ongoing concerns / poor price action in European markets (Spain and European Banks in particular this week) strongly argue for a lower EURUSD which we think can trade down to the Jan lows again

  • Alternatiivenergia sektor on läbi elamas oma halvimaid aegu ja paraku tähendab see nii mõnegi ettevõtte jaoks ka elupäevade lõppu. Streetinsider kirjutab, et esmaspäeval andis Saksamaal pankrotiavalduse sisse Q-Sell, mis kunagi oli maailma suurim päikeseenergia ettevõtte ja USA-s teatas samal päeval Solar Trust, ei ole võimeline oma võlakohustusi täitma. Sellest tulenevalt kaotas eile ka First Solar (FSLR) aktsia oma väärtust veelgi ning kaupleb täna $ 21,70 taseme juures.

  • FSLR peaks olema firma, kes selles sektoris kõige tugevam. Kui konkurente siit ja sealt ära kukub, siis läheb teistel elu lihtsamaks. Ei tohi unustada, et see sektor on selline, kus igas riigis tootmine käimas ja tootjaid nagu seeni peale vihma juurde ilmub. Raske praegu oletada, mis First Solarist saab.
    Samas oli siin foorumis Buffetti teema õhus :)
  • Business Insider on toonud ära oma veebilehel nimekirja aktsiatest, mis Goldman Sachsi analüütikute sõnul on maailma parimad. Nimekirja kuuluvad teiste hulgas Boeing (BA), Mosaic (MOS), Chesapeake Energy (CHK) ja täna ka foorumis jutuks tulnud First Solar (FSLR), mis parasjagu teeb uusi põhju.
  • Teeme siis Buffettit :) @20.57 miinimum 5 aastaks. Võib juhtuda, et võtan 6 kuu pärast juurde.
  • IMS Research: Global solar PV installations may rise at least 3.5% and as much as 21% in 2012 - DigiTimes- Expected to grow from 29.6GW in 2011 to 27.8-32.6GW in 2012. - Europe share of installation expected to fall from 69% to 50%.
  • Hakkas tulema nagu oavarrest.
    Dept of Energy reportedly planning to make available more renewable energy development loans - financial press
  • http://www.marketwatch.com/story/antelope-valley-solar-ranch-one-receives-first-loan-advance-2012-04-05
  • Tänud, ymeramees, nad seal müdistavad juba pikka aega. Mingid jamad olid vist sügisel sellega, aga nüüd korras.
  • stocker
    Tänud, ymeramees, nad seal müdistavad juba pikka aega. Mingid jamad olid vist sügisel sellega, aga nüüd korras.


    https://news.fidelity.com/news/news.jhtml?cat=Opinion&articleid=201203231321STREETCMREALTIME_11466876&IMG=N

    Mingi kaikaloopimine oli veel praegugi õhus.
  • Eks neid paneele rõhub ka gaasi röögatult madal hind ja energiafirmade ( utilit ) suundumine gaasil töötavatele seadmetele. Gaas on odav ja keskkonnasõbralikum kui fossiilsed. Saab näha, mis tulevik toob.
  • AMLN - BMY still interested in AMLN after $22/share bid rejected, WSJ räägib ;-)
  • Tunni pärast avalikustatava nonfarm payrolls numbriks oodatakse seekord 200K vs raporteeritud 227K veebruaris. Töötusemäär peaks konsensuse kohaselt püsima 8,3% peal.
  • headline suhteliselt nõrk...loodud töökohtade arv märtsis 120K seda vaatamata paljude ootustele, et soe ilm võiks pakkuda hooajalist tuge. Töötusemäär siiski 0,1 protsendipunkti võrra madalam ootustest ehk 8,2%.
  • S&P 500 futuur reageeris koheselt 0,8%lise langusega luues sellega esmaspäeva tõenäoliselt taas risk-off trade'i. EUR/USD seevastu liikunud kõrgemale ja seega kas QE3 lootus taas kasvamas?
  • Oleksin ise VRNG shorti siin rahvale 4$ pealt All-trussheri hype pealt pakkunud aga ymeramehe pärast ei julgend.
  • ja Kassi sõpradele siis neljap. Kass lühike QQQ @ 67.60
    Futuure vaadates peaks nagu töötama ja kusjuures suht tipust ikka .
    Kass on lihtsalt päris hea oma turutunnetusega ,vahest veits ees aga.........tehke järgi.
  • krookus
    Oleksin ise VRNG shorti siin rahvale 4$ pealt All-trussheri hype pealt pakkunud aga ymeramehe pärast ei julgend.


    :D
  • Üks oluline makro, mis reedel veel avalikustamist leidis, oli USA tarbijakrediit. Viimase suuruseks kujunes märtsis 8,73 miljardit vs oodatud 12,0 miljardit dollarit. Allolevalt jooniselt on näha, et siniste tulpadega märgitud krediitkaardivõlg jätkas hoopis vähenemist teist kuud järjest ning kogu tõusu andsid punaste tulpadega tähistatud auto- ja õppelaenud. Võttes arvesse eelpool mainitud tugevaid märtsikuu jaemüüginumbreid, siis on isegi üllatav näha tarbijat samal ajal eelistamas kohustuste tagasimaksmist, mis tähendab, et seda enam oleks vaja tööturu jõudsamat paranemist aga paraku on see tendents seal nagu ta on.
  • Kass hakkas vist veebruaris shortima. Ilgelt hea tunnetus küll.
    Kui te ühte või teist osalist kardate, siis lugege mõni lasteraamat läbi.
  • stocker
    Kass hakkas vist veebruaris shortima. Ilgelt hea tunnetus küll.
    Kui te ühte või teist osalist kardate, siis lugege mõni lasteraamat läbi.



    No ma olen AAPL-i kolm korda alates veebruarist shortinud .
    Kõik tehingud lõppesid kasumiga. Mis siis viga on?
  • krookus
    stocker
    Kass hakkas vist veebruaris shortima. Ilgelt hea tunnetus küll.
    Kui te ühte või teist osalist kardate, siis lugege mõni lasteraamat läbi.



    No ma olen AAPL-i kolm korda alates veebruarist shortinud .
    Kõik tehingud lõppesid kasumiga. Mis siis viga on?


    Pehme mööbli kohta omajagu vedamist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon