Valuutaturud 16. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 16. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel olid nii aktsiaturud kui ka riskisentimendiga tugevamalt korreleeruvad valuutad müügisurve all ja uus nädal on vähemalt valuutaturgudel alanud uue müügilainega. Negatiivse asjaoluna on põhjust välja tuua Hispaania, mille 10-aastase võlakirja tulusus tõusis eelmisel nädalal üle nelja kuu uuesti 6% juurde. Euro taastus küll eelmisel nädalal kuni neljapäevani, kuid sattus reedel surve alla ja ning täna hommikuks jõudis euro märtsikuu põhjadesse $1,3010 tasemeni, mis on hetkel ühtlasi esmaseks toetustasemeks. Lisaks Hispaania olukorrale survestab eurot ka turgudel liikuvad jutud, mille kohaselt võib Euroopa Keskpank taaskäivitada riikide võlakirjade ostmisprogrammi.

    Suurim langeja on hetkeseisuga Austraalia dollar, mis kaupleb USD suhtes 0,5% miinuspoolel. Lisaks üldisele negatiivsele turumeeleolule on AUDile mõjumas negatiivselt reedesed Hiina SKT tulemused, mis näitavad jätkuvat majanduskasvu aeglustumist (esimeses kvartalis +8,1% vs eelmise aasta neljanda kvartali +8,9% YoY). Tehnilisest vaatenurgast murdis AUDUSD neljapäeval läbi langeva trendikanali lae ning on hetkel saamas sama trendikanali joonest toetust.

    Ainsa valuutana on USD vastu tugevust näitamas Jaapani jeen, mis kaupleb hetkeseisuga 0,45% kõrgemal, olles ühtlasi jõudnud dollari suhtes pooleteise kuu tippu 80,55 tasemeni. Jeen on veelgi tugevamalt tõusnud euro suhtes, kaubeldes 0,85% kõrgemal 104,90 tasemel ehk ligi kahe kuu tippudes.

    Tänane makrokalender on Euroopa sessioonil suhteliselt hõre. Kell 11 ilmuvad Itaalia kaubandusbilansi näidud ja kell 11.30 Itaalia valitsuse üldine võlatase ja kell 12 avaldatakse eurotsooni kaubandusbilanss. USA sessioonil tuleb kell 15.30 märtsikuu jaemüügi näidud ja Empire tootmisindeks. Kell 16 avaldatakse kapitalivoogude raport. 16.30 teeb Euroopa Keskpank teatavaks võlakirjaoksjoni tulemused.







  • Euro on viimase 15 minuti jooksul sattunud uue müügisurve alla ja jõudis juba uutesse kahe kuu põhjadesse $1,2995 juurde.
  • Hiina keskpank teatas eile, et nad lõdvendavad jüaani ja dollari vahetuskursi liikumise piiranguid, mis on üheks sammuks majanduse liberaliseerimisele suunatud reformides. Senise 0,5% kõikumispiiri asemel lastakse vahetuskursil liikuda 1% ulatuses keskpanga poolt kehtestatud kursi ümber. Teema kohta saab pikemalt lugeda FT Alphaville'i blogist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon