Valuutaturud 19. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 19. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänane Aasia sessioon on valuutaturgudel möödunud suhteliselt rahulikult ja kõik peamised valuutad kauplevad hetkel USA dollari suhtes avanemistasemete lähedal. Eraldi väärib väljatoomist Suurbritannia naelsterling, mis jõudis eile dollari vastu üle $1,60 taseme ja kaupleb hetkel kahe nädala tippudes $1,6040 tasemel. GBPUSD sai eile tuge ühest küljest oodatust paremast töötururaportist ja teisest küljest Inglismaa keskpanga viimase kohtumise protokollidest, kust selgus, et siiani kõige entusiastlikumalt stiimulprogrammi mahu suurendamise poolt olnud Adam Posen on oma senistest seisukohtadest taganenud.

    Öösel avaldatud makronäitajatest võib välja tuua Uus-Meremaa I kvartali tarbijahinnaindeksid, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes poole protsendist kasvu (eelmises kvartalis -0,3%) ja aastases lõikes langes THI 20 baaspunkti võrra 1,6% peale, mis kattus ühtlasi ka ootustega. NZDUSD on viimased poolteist kuud kaubeldnud sisuliselt külgsuunaliselt 0,81-0,83 taseme vahel.

    Öösel avaldati veel Austraalia I kvartali äriusalduse indeks, mis langes eelmise kuu 1 pealt -1 punktini. AUDUSD on pärast langeva trendikanali lae murdmist eelmisel neljapäeval konsolideerumas suhteliselt kitsas vahemikus ja kaupleb hetkel $1,0360 taseme juures.

    Euroopa sessioonil on peamine tähelepanu suunatud Hispaania võlakirja oksjonitele, mille käigus üritab võlakriisi tõmmatud riik müüa kahe- ja 10-aastase tähtajaga võlakirjasid. Vähemalt nädala alguses toimunud lühiaajaliste võlakirjade oksjon läks Hispaanial suhteliselt hästi, kuigi tulusused tõusid märgatavalt, võrreldes eelmise oksjoniga.
    Euro ise kaupleb hetkel avanemistaseme $1,3120 juures.

    USA sessioonil avaldatakse täna iganädalased töötuabiraha taotlejate andmed, olemasolevate kodumüükide näidud, juhtiv indikaator ja Philadelphia Fedi tootmisindeks. USA dollar on hetkeseisuga tõusnud enim Jaapani jeeni vastu, kaubeldes hetkel 0,3% kõrgemal 81,45 taseme juures, olles nädala algusest tõusnud ligi poolteist protsenti.







  • Euro rallis Hispaania võlakirjaoksjoni tulemuste peale hetkeks $1,3165 tasemeni, kuid müüdi kiiresti alla avanemistaseme $1,3125 juurde tagasi.

    GBPUSD on jõudnud viie kuu tippu $1,6076 tasemeni.
  • Euro on korralikult ära kukkunud. Kaupleb hetkel 0,38% miinuspoolel $1,3070 juures.
  • Euro on kusjuures täna langenud naelsterlingi vastu uude enam kui pooleteise aasta madalaima taseme 0,8165 juurde.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon