Valuutaturud 20. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 20. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kätte on jõudnud selle nädala viimane kauplemispäev ja kokkuvõtvalt on peamised valuutapaarid (mõningate eranditega) kaubeldnud viimastel päevadel suures osas külgsuunaliselt. Kuigi euro müüdi eile pärast Hispaania suhteliselt edukaid võlakirja oksjoneid alla $1,31 taseme, siis poolest päevast sai euro uuesti tuge ja lõpetas päeva $1,3140 taseme juures, kus kaubeldakse ka hetkel Euroopa aktsiaturgude avanemise eel.

    Suurbritannia naelsterling on sel nädalal näidanud korralikku tugevust, tõustes USA dollari vastu ligi viie kuu tippudesse ja eile jõudis GBP euro vastu enam kui pooleteise aasta tippudesse. Nagu eelnevatel päevadel olen märkinud, siis naelsterlingile on omapoolset tuge pakkunud Inglismaa keskpanga monetaarpoliitika üle otsustavas komitees toimunud muutused liikmete meelsuses edasiste plaanide suhtes, seda peamiselt Adam Poseni näol, kes kuni viimase kohtumiseni oli pooldanud stiimulprogrammi laiendamist.

    Küll aga näitasid eile kõik "toorainevaluutad" Austraalia, Uus-Meremaa ja Kanada dollari näol nõrkust. AUDUSD sattus täna varahommikul surve alla kui avaldati pettumuse valmistanud Austraalia I kvartali ekspordi ja impordi hinnaindeksid.

    Hommikul ilmusid Saksamaa tootjahinnaindeksid, mis tõusid eelmise kuu 0,4% pealt 0,6% peale (M/M) ja aastases lõikes 10 baaspunkti võrra 3,3% peale. Need tulemused võisid ka eurole täna marginaalselt tuge pakkuda, kuid tunduvalt olulisemad saavad olema kell 11 ilmuvad Saksamaa IFO indeksid, milledelt oodatakse kerget langust eelmise kuu näitude suhtes. Euroopast tulevad veel kell 11.30 Suurbritannia märtsikuu jaemüügi tulemused.

    USA sessioonil on tähelepanu Kanadal, kus avaldatakse märtsikuu tarbijahinnaindeksid ja juhtiv indeks. Kell 16 algab Washingtonis G20 rahandusministrite ja keskpankurite kohtumine. Peamise teemana käsitletakse kohtumisel "rohelisse" majandusse investeerimise väljavaateid. Loomulikult ei pääseta üle ega ümber ka eurotsooni võlakriisi olukorrast.







  • Saksamaa IFO indeksid üllatasid positiivselt:

    ärikliima indeks 109,9 vs oodatud 109,5 punkti;
    hetkeolukorra indeks 117,5 vs oodatud 117,0 punkti;
    ja ootuste indeks 102,7 vs oodatud 102,3 punkti.

    EURUSD on saanud tuge ja jõudis selle nädala tippudesse $1,3178 tasemele.
  • Tunnike tagasi avaldati Suurbritannia märtsikuu jaemüügi tulemused: +1,5% vs oodatud +0,4% (M/M ja +2,8% vs oodatud +1,3% (Y/Y).

    GBPUSD on tulemuste peale rallinud $1,6115 tasemeni ehk uutesse enam kui viie kuu tippudesse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon