Valuutaturud 23. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 23. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hetkeseisuga on uus nädal alanud negatiivsel foonil, kui kõik riskisentimendiga korreleeruvad valuutad on USA dollari vastu kauplemas kuni pool protsenti miinuspoolel. Langust veavad Austraalia ja Uus-Meremaa dollarid ja euro kaupleb veerand protsendi jagu miinuspoolel.

    Ühtegi väga konkreetset sündmust hommikusele langusele eraldi välja ei ole tuua ning hetkel tundub, et peamiseks teguriks on jätkuvalt kartused eurotsooni võlakriisi leviku suhtes, mida ilmestab Saksamaa ja sisuliselt kõikide teiste euroala riikide võlakirjade tulususte erinevuse laienemine.

    Eile lõppes Washingtonis G20 riikide rahandusministrite ja keskpankurite kohtumine, mille tulemusena lubasid jõukamad riigid suurendada IMFile antavat laenu, eesmärgiga laiendada võlakriisiga toimetulemise puhvrit. Kuid need lubadused jäid sisuliselt ka ainsateks käegakatsutavateks tulemusteks, sest ühtegi reaalselt ettepanekut, kuidas kiirendada maailmamajanduse taastumist, piirata võlakriisi levikut ja langetada üleilmselt tööpuudust, kohtumiselt ei tulnud.

    Märkimist väärib loomulikult ka Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor, milles jäi ametisolev president Nicolas Sarkozy alla sotsialistide esindajale Francois Hollande'ile. Järgmises voorus konkureerivad eelnimetatud kandidaadid omavahel ja valimiste tulemuse otsustab algselt teistele kandidaatidele hääle andnud valijate eelistus.

    Tänastest makronäitajatest avaldati öösel Hiina tootmissektori PMI indeks, mis küll tõusis eelmise kuu 48,3 pealt 49,1 punktini aprillis, kuid jäi endiselt püsima allapoole 50 punkti taset, mis eristab sektori langust tõusutrendist. PMI indeksid avaldatakse täna ka Saksamaa (kell 10.30) ja eurotsooni kohta (kell 11). Kell 12 ilmub eurotsooni riikide valitsuse võla ja SKT suhe. Kuigi euro kaupleb hetkel madalamal, on oluline välja tuua, et reedel rallis EURUSD kahe ja poole nädala tippudesse $1,3225 tasemeni, mis tehniliselt avab potentsiaalselt tee veelgi kõrgemale.







  • Riskivaluutad jätkavad langust: AUDUSD -0,67%, EURUSD -0,55%, GBPUSD -0,24%, NZDUSD -0,68%, USDCAD +0,27%, USDCHF +0,6%. Ainsa valuutana on dollari vastu tõusnud Jaapani jeen, mis kaupleb hetkel 0,6% kõrgemal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon