Valuutaturud 30. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 30. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA dollar on viimase paari nädala jooksul olnud müügisurve all, langedes euro ja Austraalia dollari vastu reedel kolme ja poole kuu põhjadesse ning Suurbritannia naelsterlingi vastu täna hommikul uude ligi kaheksa kuu põhjadesse. Osaliselt on see tingitud riskisentimendi üldisest tugevnemist, kuid oma panus on siin mängida ka Föderaalreservil, mis pole oma eelmiste nädalate kommentaarides välistanud uue stiimulprogrammi käivitamist. USA dollar kukkus reedese seisuga uude mitme kuu põhja ka Kanada dollari ja paari kuu põhja Jaapani jeen vastu. Ülemäära pessimistlikuks pole samas põhjust dollari suhtes muutuda ja pigem võiks oodata dollarile (peatset) taastumist, kuigi lähipäevil võib USD veel nõrkust näidata.

    Täna hommikul avaldati Hispaania esimese kvartali SKT tulemused, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes 0,3% langust vs oodatud -0,4% ja aastasel baasil kahanes majandus 0,4% vs oodatud 0,6%. Ametlikult on nüüd ka Hispaania majandus uuesti langusfaasis. Hispaania majanduse taastumine seisab silmitsi korralike väljakutsetega, kuna valitsus on jätkuvalt lubanud rakendada karme kärpemeetmeid, vastavalt ELi nõudmistele. Tuleval reedel peaks peaminister Rajoy tegema teatavaks uued kokkuhoiukavad. Euro on peale SKT numbrite avaldamist oma hommikuse tõusu käest andnud ja kaupleb hetkel kerges miinuses $1,3235 taseme juures.

    Päeval ilmuvad veel eurotsooni M3 rahapakkumise märtsikuu muutus ja Itaalia tarbijahinnaindeksid. USA sessioonil avaldatakse täna märtsikuu eratarbimise ja -sissetulekute näidud ja Kanada veebruarikuu SKT tulemused.







  • Kanada veebruarikuu SKT -0,2% vs oodatud 0,2% (M/M) ja aastasel baasil +1,6% vs oodatud +2,1%. Eelmise kuu näidud vastavalt +0,1% ja +1,7%.

    USDCAD rallimas, kaubeldes hetkel 0,55% plusspoolel 0,9858 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon