Börsipäev 4. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne päev algas küll positiivse noodiga, ent pärast Euroopa Keskpanga ettevaatlikke kommentaare ja oodatust nõrgemat USA teenindussektori ISM näitajat võeti suund allapoole.

    Mario Draghi tõdes pressikonverentsil, et eurotsooni majandused näitavad stabiliseerumise märke, kuid seda suhteliselt madalal tasemel ning et viimased küsitlused viitavad jätkuvalt kõrgele ebakindlusele. Selge on see, et paljud prognoosisid eurotsooni majandusele juba teises kvartalis pööret paremuse suunas, ent esimesed indikaatorid viitavad risti vastupidisele olukorrale. Teiste seas on selleks olnud ka Euroopa Keskpank, mistõttu ütles Draghi, et järgmiseks kohtumiseks ollakse targemad kuhu suunas ja millise kiirusega tüüritakse, millest võib välja lugeda võimalust, et keskpank võib tuua oma tänavust majanduskasvu ootust allapoole. Täiendavat stimuleerimist ei lükatud ümber ega ka kinnitatud, kuid hetkel loodetakse jätkuvalt senistele LTROdele, mille mõju avaldub pikemaajaliselt.

    USA poolel aga jagus nii häid kui halbu uudiseid. Positiivsest küljest tuli möödunud nädala töötuabiraha taotluste arv 365K peale, mis oli enam-vähem see tase, kus oldi enne lihavõttepühasid. Seega patsutati nende õlale, kes kahtlustasid, et viimased paar nädalat üle ootuste tulnud numbreid mõjutas hooajalisus. Kuid igasugune positiivne meeleolu kadus kiiresti kui avalikuks tuli teenindussektori ISM näit, mis alanes 2,5 punkti 53,5 punktile (ootus 55,5 punkti) ja näitas seega vastupidist trendi teisipäeval avalikustatud töötleva tööstuse raportiga.

    Eilse sessiooni eripäraks võrreldes varasematega oli see, et ostjad ei tulnud enam turgu toetama, mis teisest küljest aitas tuua jälle ootusi allapoole tänaseks tööturu raportiks (kell 15.30). Väljaspool põllumajandussektorit loodud töökohtade arvuks prognoositakse 162 000 ehk nähakse kerget paranemist võrreldes märtsi 120 000-ga ja seda vaatamata kolmapäevasele ADP küsitlusele, mis viitas väiksemale töökohtade arvule.


    Enne seda avalikustatakse aga eurotsooni teenindussektori aprilli PMI (kell 11.00) ja eurotsooni märtsi jaemüük (12.00).

    USA indeksite futuurid kauplevad nulli lähedal, Euroopa on alustamas päeva 0,5% madalamal.
  • Hispaania töötute arv vähenes küll aprillis -6,6K võrra olles märtsis suurenenud 38,8K võrra, kuid analüütikud olid oodanud siiski veidi suuremat langust (-15K). Lisaks sellele valmistas pettumuse ka teenindussektori PMI, mis kukkus märtsi 46,3 pealt aprillis 42,1 punktile (oodati 45,4 punkti).
  • Eurotsooni teenindussektori aprilli lõplik PMI 46,9 vs esialgselt raporteeritud 47,9.
  • Nädalavahetusel seisavad kahes eurotsooni riigis ees valimised. Kuigi regiooni ühe suurima majandusena on Prantsuse presidendi valimine kahtlemata olulisemal kohal, peaks tulemus olema enam-vähem kindel (päris mürki ei tasu küll võtta....Two opinion polls, from BVA on May 4, and OpinionWay on May 3, had results of Hollande 47.5%, Sarkozy 52.5%, while TNS-Sofres had Hollande leading Sarkozy by 7pp (53.5/46.5) ), mistõttu võiks kriitilisemaks hoopis lugeda Kreeka valimisi, kus kahele suurimale parteile prognoositakse vaid marginaalset enamust ning parlamendi kosseisus võib olla suurim killustatus alates 1974. aastast, mil taastati demokraatlik riigikord. Juba juuniks tuleb heakskiit anda täiendavatele kärpemeetmetele ja kui seda ei tehta, võivad abi andvad rahvusvahelised organisatsioonid lõpetada finantssüstid. WSJ kirjutab täna sellel teemal pikema loo.

    A nation eager to punish its political establishment for Greece's financial and economic meltdown is set to give the country's two major established parties a drubbing this weekend. Even before the first vote is cast, senior officials from both parties say privately that any new coalition government between the conservative New Democracy and the center-left Socialists, known as Pasok, could be short-lived—and that more elections will be needed soon.
  • eurotsooni märtsi jaemüük oodatust pisut parem. Aastataguse perioodiga võrreldes vähenes müük -0,2% vs prognoositud -1,1% (veebruaris -2,2%)
  • DLB
    Mõned kvartalid tagasi killiti Kenny ära pot. lossi pealt Windows 8-le. Nüüd siiski asi toimub.
  • revideerimist arvestades siis enam-vähem ootustesse

    April Hourly Earnings +0.0% vs +0.2% Briefing.com consensus
    April Nonfarm Payrolls 115K vs 162K Briefing.com consensus; March revised to 154K from 120K; February revised to 259K from 240K
    April Unemployment Rate 8.1% vs 8.2% Briefing.com consensus
    April Nonfarm Private Payrolls +130K vs 167K Briefing.com consensus

  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: BODY -30.8% (also downgraded by multiple analysts), INVN -9%, QLGC -7.5%, CBOU -7.1%, MERC -4.5%, ARCO -4.1%, BONE -4% (thinly traded), BKH -3.4%, EL -3.4%, SQNM -3% (light volume), MTW -2.4%, RP -2.2% (light volume), SWN -2.1% (light volume), AIG -0.7%.

    Other news: ALXA -36.9% (receives complete response letter for Adasuve NDA), SGYP -13.9% (announces public offering of common stock, size not disclosed), NOK -6.8% (still checking), TAL -6.1% (announces 5 mln share proposed secondary offering by selling stockholders), NRF -5.4% (announces 20 mln share public offering of common stock), MHR -2.4% (announces proposed 35 mln share offering of common stock), JCP -1.9% (names Ken Hannah Chief Financial Officer), RNF -1.8% (trading ex distribution of $1.06 per unit), VE 2.8% (still checking), #DIV/0! .

    Analyst comments: PVH -1.6% (downgraded to Neutral from Overweight at Piper Jaffray), GMCR -1% (downgraded to Neutral from Buy at Dougherty)
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: DLB +22.9%, SPRD +15.8%, SWIR +13.6%, HEK +12.5%, CBB +12.4% (also announces plans to pursue data center IPO), LF +11.4%, LNKD +9.9%, MAPP +9.7% (ticking higher), SD +5.6%, ZAGG +5.2% (light volume), VE +2.8% (also reports out indicate that asset sale is proceeding), PWER +2.3% (light volume), FLR +1.9%, CF +1.3%, KFT +0.7% (light volume), TRMB +0.3%.

    M&A related: DGI +28.2% (Geoeye proposes acquisition of DigitalGlobe for $17/share), AVP +2.6% (following late spike; attributed reports suggesting Richmont looking at financing for potential for bid).

    A few financial related names showing modest strength: BBVA +3.9%, STD +2.6%, DB +1.5%, ING +1.2%, UBS +0.8%.

    Analyst comments: PLX +1.8% (upgraded to Buy from Hold at Auriga), WLT +1.5% (upgraded to Buy from Hold at Brean Murray).

  • Starbucks: Headlines crossing that CEO says K-Cup sales seeing robust gains; new K-Cup varieties will be introduced

    :) GMCR +5%
  • Mis selle viimaste päevade nafta hinnalanguse taga on?
  • GMCR ei pidanud vastu ikkagi, müüdi koos turuga maha.
  • koto
    Mis selle viimaste päevade nafta hinnalanguse taga on?


    Põhimõtteliselt kaks asja: pakkumist on piisavalt, aga kuna nüüd on järgmise majandusaeglustumise tõenäosus suurem kui varasemalt, siis hinnatakse sisse ka seda, et nõudlust võiks tulevikus olla vähem. Nafta on makrokorreleeruv varaklass. Kui majanduskasvu pole, siis pole ka nafta rallit mõtet oodata.
    Piisav supply koos nõrgeneva demand & eco outlook´ga on nafta nõrkuse taga.
  • Kui vaadata ka USA naftavarusid (vä strateegilised), siis need on käesoleval aastal järjepanu kasvanud. Eelmisel nädalal näiteks kerkisid varud 2,84 miljoni barreli võrra 376M barrelini, samal ajal kui oodati 2,5M barreli võrra suurenemist, mis võis lisaks momentumi toodud põhjustele olla samuti üks hinna mõjutajatest. Alloleval joonisel on skaala tuhandetes
  • Jah. Inventory kasvab, sest peale voolab piisav supply. Kui ka demand nõrgeneb, siis juhtubki see et kõik upuvad naftasse.

    Seda ma ei tea mida hinnad teevad (ei saa olla põhimõtteliselt võimalik et QE, bailoutide, triljonite ja finantssotsialismi ajastul hinnad ja majandus koos käiavad, sest aggregate demand tuleb varade inflateerimisega ja wealth effect´ tekitamisega üleval hoida), aga jälle oleme ühe käänaku peal kust vabalt võib tulla kukkumine. Ma ei oleks imestunud kui tuleb. Nii et oodake veel nafta ralliga.
  • BB-s oli uudis, et hedge-fondid olid kõvasti toormete tõusule panustanud. Nüüd siis sunnitud väljajooks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon