Valuutaturud 4. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 4. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne Euroopa Keskpanga intressimäära otsus, millega jäeti intressimäärad muutmata 1% peale, euro liikumist väga ei mõjutanud, kuid otsusele järgnud keskpanga juhi Mario Draghi pressikonverentsi ajal müüdi euro algselt dollari vastu kahe nädala põhjadesse $1,31 tasemeni ja seejärel osteti sama kiirelt tagasi päeva tippudesse $1,3180 juurde. Naelsterlingi vastu langes euro ligi kahe aasta põhjadesse £0,81 tasemeni. Üldiselt mõjusid Draghi kommentaarid riskantsematele varaklassidele positiivselt, sest ei välistatud uue stiimulprogrammi käivitamist, kui majandusnäitajad peaksid veelgi halvenema. Turuosalised on samas spekuleerimas võimaliku intressimäärade langetamise üle, tingituna Draghi varasematest kommentaaridest, mille kohaselt on ECB vaatamas üle nii majanduskasvu kui ka inflatsiooni prognoose.

    Üldine riskisentiment on samas vägagi habras, mis tuleneb suures osas sel nädalal avaldatud nõrkadest makronäitajatest, mis maalisid üsna koleda pildi sisuliselt iga kontinendi majandusseisu kohta, ja valuutaturgudel peaks see ennekõike pakkuma tuge USA dollarile.

    Ka tänased makronäitajad on valmistanud pigem pettumuse. Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa ja terve eurotsooni tervikun PMI teenustesektori indeksid tulid alla ootuste ja ühtlasi langesid eelmise kuu näitude suhtes päris korralikult. Hetkeseisuga on peamistest valuutadest enim langenud just euro, mis kaupleb USD vastu 0,18% madalamal $1,3128 juures. Positiivse näitajane tuli Šveitsi märtsikuu jaemüügi tulemused, mis näitasid aastasel baasil 4,2% kasvu vs oodatud 1,1% ja eelmise kuu 0,8%. EURCHF püsib järjekindlalt kõigest paarkümmend punkti Šveitsi keskpanga poolt määratud 1,20 vahetuskursi põrandast ülevalpool.

    Fookus suundub aga päeval USA eelmise kuu töötururaportile, kust oodatakse 165 000 uue töökoha lisandumist (vs 120 000 töökohta märtsis) ja töötusmäär peaks ootuste kohaselt jääma püsima 8,2% peale. Kolmapäevane nõrk ADP raport muudab samas veidi ettevaatlikuks ja tänased numbrid võivad oodatust kehvemad tulla.







  • AUDUSD on langenud allapoole aprillikuu põhjadest ja kaupleb nelja kuu madalaimal tasemel $1,0215 juures (-0,43%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon