Valuutaturud 7. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 7. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilsed presidendi valimiste tulemused Prantsusmaal ja parlamendi valimiste tulemused Kreekas on turgudele mõjumas vägagi negatiivselt. EURUSD avanes eile ligikaudu 30 punkti madalamal, langes öösel enam kui kolme kuu põhjadesse $1,2956 tasemeni, kuid on vastu hommikut veidi taastunud ja kaupleb hetkel 0,6% miinuspoolel $1,30 taseme juures.

    Kummaski riigis hääletasid valijad sisuliselt kokkuhoiumeetmete vastu. Prantsusmaal valiti esmakordselt üle 30 aasta ametisse sotsialistist president, kelle valimisprogramm näeb kärpimise asemel suuremaid kulutusi, mille katteks on plaan tõsta makse ja suurendada laenukoormust. Värskelt valitud president Hollande on avalikult öelnud, et talle ei meeldi rikkad ja et oma tõeliseks vaenlaseks peab ta finantsmaailma. Seega saab olema vägagi huvitav jälgida, kuidas Prantsusmaa sotsialismieksperiment see kord välja kukub.

    Euro kõrval sattus öösel tugevama müügisurve alla ka teised riskisentimendiga tugevamalt korreleeruvad valuutad. Austraalia dollar kukkus selle aasta põhjadesse $1,0112 tasemeni. Suurbritannia naelsterling on küll vähem langenud ja kaupleb hetkel kõigest 0,06% miinuspoolel, kuid hetkeseisuga on tegemist siiski kuuenda järjestikkuse languspäevaga, mis järgnes omakorda kümnele järjestikkusele tõusupäevale. Naelsterling jõudis samas euro vastu täna uude ligi kolme ja poole aasta tippu.

    Tänastest makronäitajatest avaldati öösel Austraalia jaemüügi tulemused, mis näitasid eelmise kuuga võrreldes 0,9% kasvu vs oodatud 0,2%. Teisest küljest valmistas AiG ehitussektori indeks kerge pettumuse, langedes eelmise kuu 36,2 pealt 34,9 punktini aprillis.

    Euroopa näitajatest ilmus hommikul Šveitsi tarbijahinnaindeks, mis kasvas eelmise kuuga võrreldes 0,1% vs oodatud 0,2% ja aastasel baasil langes -1,0% vs oodatud -0,9%. See annab Šveitsi keskpangale tõenäoliselt kindlustunnet juurde lõdva monetaarpoliitika rakendamisel. EUCHF püsib jäktuvalt napilt ülevalpool keskpanga poolt kehtestatud 1,20 taset.

    Lisaks on Euroopast veel tulemas eurotsooni Sentix investorite usaldusindeks ja Saksamaa märtsikuu tehaste tellimuste näidud. USA sessioonil on ainsa näitajana avaldamisel märtsikuu tarbijakrediidi andmed.







  • Eurotsooni Sentix investorite usaldusindeks langes eelmise kuu -14,7 pealt -24,5 punktini vs oodatud -15,3.

    EURUSD on tulemas tagasi alla, olles hommikul taastunud $1,3025 tasemeni. Hetkel kaubeldakse $1,30 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon