Valuutaturud 8. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 8. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turuosalised on jätkuvalt seedimas nädalalõpu valimistulemusi nii Kreekas kui ka Prantsusmaal ning kuigi sisuliselt viitavad valmistulemused eurotsooni võlakriisi probleemide jätkumisele, siis eile suutsid kõik riskivarad ja -valuutad pärast esialgset müügilainet taastuda.

    Taastumisele andsid omapoolse panuse päeval tulnud uudised, mille kohaselt on Saksamaa valmis tegema lähedast koostööd Prantsusmaa uue sotsialistist presidendiga ja Hispaania presidendi Mariano Rajoy teatest, et riik kavatseb süstida miljardeid eurosid varade mahu järgi suuruselt kolmandasse panka ja vajadusel kogu pangandussektorisse tervikuna. Lisaks toetasid eurot Saksamaa oodatust paremad tehaste tellimuste näidud, samas kui PMI ehitussektori indeks tuli alla ootuste ja eurotsooni Sentix investorite usaldusindeks tuli samuti tugevalt alla ootuste.

    Aasia sessioonil oli üheks oluliseks sündmuseks Austraalia kaubandusbilansi avaldamine, mille puudujääk kasvas märtsis viie aasta suurimaks 1,587 miljardi Austraalia dollarini vs oodatud -1,3 miljardit. Ka eelmise kuu näit korrigeeriti algse +480 miljoni pealt -754 miljoni AUD peale. Tänased andmed lisavad ilmselt omalt poolt survet Austraalia keskpangale, kes alles eelmisel nädalal langetas intressimäärasid 50 baaspunkti võrra kahe aasta madalaima taseme 3,75% peale. Tähelepanu pälvib ka kell 12.30 ilmub Austraalia valitsuse 2012.-2013. aasta eelarve. AUDUSD ise langes eile selle aasta põhjadesse ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes 0,4% madalamal $1,0155 tasemel.

    Tänane makrokalender on suhteliselt tühi nii Euroopa kui ka USA sessioonil. Kell 13 ilmuvad Saksamaa tööstustoodangu numbrid ja kell 15.15 avaldatakse Kanada alustatud koduehituste näidud.







  • AUDUSD uutes selle aasta põhjades, kaupleb hetkel 0,9% miinuspoolel $1,0103 tasemel.
    EURUSD päeva põhjades 0,45% miinuses $1,2990 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon