Valuutaturud 9. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 9. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui Prantsusmaa poliitiline olukord on mõnevõrra stabiilsem, siis Kreeka tekitab jätkuvalt turgudel laineid. Valimistel enim hääli saanud partei ei suutnud valitsust moodustada ja eile anti koalitsooni moodustamise üleasanne poliitilises spektris vasakule kuuluvale Syriza parteile, mille juht andis mõista, et kõik abipaketi saamiseks siiani antud lubadused on kehtetud. Kõik Euroopa ja USA aktsiaindeksid lõpetasid eilse kauplemispäeva vägagi tugevas miinuses (USA indeksid veidi väiksemas) ja koos nendega olid ka riskantsemad valuutad müügisurve all.

    Suurima surve all on seni olnud üldise riskisentimendiga tugevamalt korreleeruvad "toorainevaluutad" Austraalia ja Uus-Meremaa dollari näol. AUDUSD on viimase kahe kuu jooksul langenud $1,0850 tasemelt üle 7,3%, jõudes täna hommikul selle aasta uutesse põhjadesse $1,0055 tasemeni ja tõenäoliselt testitakse peatselt ka pariteeti. NZDUSD kaupleb hetkel nelja kuu põhjades $0,7850 juures.

    Euro kukkus USA dollari vastu esmaspäeva öösel mitme kuu põhjadesse ja pärast kiiret taastumist on hetkeseisuga jätkamas liikumist uue müügisurve all, kaubeldes avanemistaseme suhtes 0,2% madalamal $1,2980 juures. Euro on jätkamas ka langust naelsterlingi vastu, tehes täna uue mitme aasta põhja £0,8040 taseme juures.

    Reuters kirjutas eile, et IMFi kohaselt on Šveitsi keskpanga poolt kehtestaud põrand EURCHF vahetuskursile hetkel küll sobiv, võttes arvesse madala majanduskasvu tingimusi, kuid valuutafondi hinnangul peaks keskpank hinnapiirangu tühistama, kui kasv ja inflatsioon hakkavad rohkem pead tõstma. EURCHF püsib teist kuud jäigalt 1,20 tasemest mõned punktid kõrgemal.

    Kalendripõhistest sündmustest avaldati Euroopa näitajatest hommikul Saksamaa märtsikuu kaubandusbilanss, mille ülejääk kasvas eelmise kuu 14,9 miljardi pealt 17,4 miljardi euroni vs oodatud 14,3 miljardit eurot. Ühtegi muud olulisemat näitajat ei ole täna avaldamisel ei Euroopa ega USA sessioonil ja turuliikumisi saavad tõenäoliselt peamiselt suunama üldised arengud euroala võlakriisis.







  • Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus on kerkinud esimest korda alates 27. aprillist tagasi 6% juurde.
  • Saksamaa 10-aastase võlakirja tulusus on samal ajal teinud uue ajaloolise põhja 1,53% peal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon