Valuutaturud 10. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 10. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro oli eile üpriski tugeva müügisurve all, langedes USA dollari vastu ligi nelja kuu põhjadesse $1,2910 juurde ja Suurbritannia naelsterlingi vastu ligi kolme ja poole aasta põhjadesse £0,8 taseme juurde. Euro eilse languse taga oli ühest küljest kreeklaste võimetus teistkordsel katsel valitsust moodustada ja teisest küljest taas päevakorda kerkinud mured Hispaania majanduslike väljavaadete suhtes. Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus tõusis esimest korda alates 27. aprillist üle 6% taseme, tekitades turuosalistes jälle muremõtteid, et võlakriis võib võtta suuna halvemuse poole.

    Tänasel Aasia sessioonil pöördus tähelepanu Austraalia töötururaportile ja Hiina kaubandusandmetele. Austraalia näitajad valmistasid meeldiva üllatuse, kui aprillikuus lisandus 15 500 uut töökohta (vs oodatud -5000) ja töötusmäär langes 40 baaspunkti võrra 4,9% peale. Kogu töökohtade kasv tuli samas osalise tööajaga töökohtade arvelt. AUDUSD on vastu hommikut kenasti taastunud, kaubeldes 0,7% kõrgemal $1,0120 taseme juures, leides toetust langeva trendikanali alumisest äärest.

    Hiina aprillikuu kaubandusbilansi ülejääk suurenes küll eelmise kuu 5,35 miljardi pealt 18,4 miljardi dollari peale, kuid see tulenes peamiselt nõrgast impordikasvust ja samas kasvas ka eksport aastasel baasil kõigest 4,9% vs oodatud 8,5%.

    Hommikul avaldati Prantsusmaa märtsikuu tööstustoodangu andmed, mille kohaselt toodangumaht kahanes nii eelmise kuuga kui ka aastatagusega võrreldes 0,9%, samas kui oodati vastavalt -0,6% ja -1,3%. Tööstustoodangu näidud tulevad täna veel Itaalia ja Suurbritannia kohta. Euro on hetkel taastumas eelmiste päevade langusest ja kaupleb USA dollari vastu 0,28% kõrgemal $1,2965 taseme juures.

    Suurbritannias on täna üheks olulisemaks sündmuseks Inglismaa keskpanga intressimäära ja stiimulprogrammi mahu otsus ja ootuste kohaselt jäetakse mõlemad muutmata, vastavalt 0,5% ja 325 miljardi GBP peale. GBPUSD kaupleb hetkel avanemistaseme $1,6135 juures.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon