Valuutaturud 11. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 11. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala viimane kauplemispäev on alanud vägagi negatiivsel meeleolul ja tundub, et selleks on peamiselt andnud põhjust JPMorgani raporteeritud kahe miljardi dollari suurune kahjum võlakirja tuletisinstrumentidega kauplemisest. Pikemalt Bloombergi vahendusel.

    Valuutadest on riskisentimendi langusega saanud enim pihta Austraalia dollar, mis kaupleb hetkel 0,55% miinuspoolel ja tegi hommikul uue selle aasta põhja $1,0020 taseme juures. AUDile mõjus negatiivselt ka öösel avaldatud Hiina aprillikuu tööstustoodangu andmed, mis näitasid aastasel baasil 9,3% kasvu vs oodatud 12,2% ja jaemüügi kasv jäi ühe protsendipunkti võrra oodatust madalamaks (14,1%). Oodatust nõrgemad tulemused avaldavad survet Hiina valitsusele ja keskpangale, kes võivad aeglustuva majanduskasvu toetamiseks lõdvendada monetaarpoliitikat.

    Uued mitme kuu põhjad tegi täna hommikul ka euro, mis langes dollari vastu $1,2906 tasemeni, ja Uus-Meremaa dollar, mis kaupleb hetkel 0,45% miinuspoolel $0,7815 tasemel. USA dollar on kenasti taastumas ka Kanada dollari suhtes, kui alles aprilli lõpus tegi USDCAD enam kui seitsme kuu põhjad 0,98 taseme juures.

    Tänastest makronäitajatest avaldati hommikul Saksamaa aprillikuu tarbijahinnaindeksite lõplikud näidud, mis tulid nii eelmise kuuga kui ka aastatagusega võrreldes oodatust 10 baaspunkti võrra kõrgemad, vastavalt +0,2% ja +2,1%. Kell 11.30 ilmuvad Suurbritannia tootjahinnaindeksid ja kell 12 avaldab Euroopa Komisjon majanduskasvu prognoosid. USA sessioonil ilmub kell 15.30 Kanada töötururaport ja USA tootjahinnaindeksid ning kell 16.55 tuleb Michigani ülikooli usaldusindeks.







  • Kanadas lisandus aprillis 58,2K uut töökohta vs oodatud 10K ja eelmise kuu 82,3K. Töötusmäär tõusis samas 10 baaspunkti võrra 7,3% peale. Tööjõu osalusmäär tõusis küll mitme kuu tippu 66,8% peale. USDCAD langes tulemuste peale 1,0040 juurest alla pariteedi ja kaupleb hetkel 0,33% miinuspoolel 0,9985 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon