Börsipäev 14. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädal on Aasia turgudel alanud erisuunaliste liikumistega, kuid USA ja Euroopa indeksite futuurid viitavad pigem negatiivse sentimendi jätkumisele, kui lootus näha lähiajal Kreekas valitsuse moodustamist jääb iga päevaga väiksemaks. Riigi president peaks täna minema teisele katsele parteijuhtidega kohtudes, kuid Syriza juht Alexis Tsipras on nentinud, et sellega palutakse neil olla kuritöö kaasosalised. Uue Demokraatia erakonna liider Samaras on hakanud juba välja tooma, et juuni valimistel võiks hääleandjate jaoks olla presenteeritud kaks selget valikut – seada prioriteediks eurotsooni liikmelisus ja võimaluse korral rääkida uuesti läbi mõned päästepaketi tingimused või teise variandina öelda üles kõikidest abiprogrammidest. Ehk lühidalt saaks sellest hääletus eurotsooni jäämise või sealt välja astumise üle.

    Meeleolu pole suutnud leevendada ka Hiina keskpanga nädalavahetuse otsus langetada pankade kohustuslikku reservimäära, mis tuli paljude analüütikute arvates oodatust pisut varem. Seostatakse seda reedel avalikustatud pettumuse valmistanud makronäitajatega ning inflatsioonitempo alanemisega, mis annab keskpangale vabamad käed majanduse turgutamisel.

    Kui vaadata nädala makrokalendrit, siis USA puhul langeb fookus nädala keskele. Teisipäeval raporteeritakse aprilli jaemüügi muutus, kolmapäeval kinnisvarastatistika ja FOMC protokoll ja neljapäeval töötuabiraha taotlused. Euroopas jääb tähelepanu keskpunkti poliitiline olukord Kreekas ja nädala jooksul avalikustatavad esimese kvartali SKT näitajad.

    Tänane kalender:
    12.00 Eurotsooni tööstustoodang (märts)
    12.00 Itaalia võlakirjaoksjon

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,2% punases, Euroopa on avanemas ligi protsendise kaotusega.
  • Lisaks üsna tugevalt jahtunud Hiina ekspordi ja impordinäitajatele üllatas reedel ka tööstustoodangu kasvu järsk aeglustumine, mida on näha alloleval joonisel. See on tekitanud korraliku lahknevuse PMI indeksiga võrreldes. Kuna viimane on osade oma komponentide tõttu rohkem ettevaatav, siis võiks öelda, et väljavaadet hinnatakse pigem positiivsemaks.
  • USA väikeinvestorid on iganädalase küsitluse põhjal suutnud päris hästi ära tabada veidi närvilisemat perioodi ning hakanud selle eel juba aktsiapositsioone vähendama. Bullish sentiment on ajalooliselt suhteliselt madalale tasemele jõudnud ja teoorias peaks viitama seega ostukohale aga vaadates kui vähe on S&P 500 allapoole tulnud, siis pigem eeldaks, et enne indeksi suuremat allapoole tulekut bullish sentiment väga palju ei muutu või kui muutub, siis peab makro poolel vähe rõõmsamaid sõnumeid tulema.
  • USA indeksite futuurid on jätkanud viimastel tundidel langust ning ka Euroopa kaupleb praeguseks juba üle 2% miinuses peamiselt määramatuse tõttu Kreeka osas. Erinevalt võlakriisi senistest etappidest on seekord paralleelselt fookuses ka Hispaania, mis kallutab paljude nägemust Euroopa väljavaate osas veelgi skeptilisemaks. Viimast peegeldab Hispaania ja Saksamaa 10a riigivõlakirja yieldide spreadi uus ajalooline tipp.
  • Eurotsooni tööstustoodang kukkus märtsis aasta baasil -2,2% vs oodatud -1,4%
  • Samas lombi taga asetsevaid karisid me ei näe.
    (US) California Governor Brown projects larger than expected budget shortfall - New York Times- Sees deficit at $16B vs prior expectation of $9.2B made in January - Recommends increase in sales tax by 0.25% and income tax surcharge on wealthiest of state residents; along with program spending cuts

  • Reedel teatas Hispaania valitsus karmimatest nõuetest kinnisvaralaenudega seoses, kui provisjonide määr tõsteti 7% pealt 30% peale, et vähendada riske pangandussektori jaoks. Pühapäeval avaldasid Santander, CaixaBank ja Bankia, et panevad võimalike kahjumite katmiseks kõrvale 10 miljardit eurot. Samuti teatas täna BBVA €1.8 miljardi suurusest eraldisest. Tegu on valitsuse neljanda katsega piirata kahjumeid €123 miljardi väärtuses välja antud kinnisvaralaenudelt. Viimase muudatuse raames peavad pangad laenukahjumite reservideks leidma ca 30 miljardit eurot.
  • Hispaania T-billi oksjoni tulemused

    Sells EUR2.19 bln; 12 mo Tbills; avg yield 2.985% vs 2.623% prior; BTC 1.80x vs 2.90x prior
    Sells EUR0.70 bln 18 mo Tbills; avg yield 3.302% vs 3.110% prior; BTC 3.23x vs 3.77x prior

  • Itaalia on the run võlakirja oksjoni tulemus:

    3,5 miljardi euro eest müüdi 2015a võlga, bid to cover 1,52 vs 1,43x eelmisel korral (yield 3,91% vs 3,89%)
  • Ega kuskil seitsme sarvega kulla pulle pole ringi jooksmas nähtud :)
  • Krugman: euro lõpp on kuude küsimus
    http://www.ap3.ee/?PublicationId=2e169f0f-9c55-4bf1-bb86-39d3c612e6d4&ref=rss

    Vana üritab nüüd trendi tabada :)
  • harley
    Krugman: euro lõpp on kuude küsimus
    http://www.ap3.ee/?PublicationId=2e169f0f-9c55-4bf1-bb86-39d3c612e6d4&ref=rss

    Vana üritab nüüd trendi tabada :)


    Nojah, tuleb meelekindluse eest au anda. Varasemad euroennustused ei ole ju täppi läinud. Aga eks tuleb niikaua proovida, kui lõpuks õnnestub...
  • Gapping up
    M&A news: TIII +37.9% (to be acquired by Kelta Inc. for $2.15 per share), AVP +5.5% (to consider possible Coty offer, according to reports).

    Other news: CERP +38.8% (agreement to recover $8.6 mln of outstanding receivables), CHK +7.4% (receives $3.0 bln unsecured loan to be repaid from 2012 asset sales; Carl Icahn is expected to take a stake in the co). FRAN +4.5% (terminated employment of CFO Gene Morphis following board investigation of his use of social media and raised guidance), ARNA +4.5% (continuation from Friday's +40% gain), YHOO +2.4% (CEO leaves, names Fred Amoroso Chairman and appoints Ross Levinsohn Interim CEO).

    Analyst comments: VRTX +1.6% (upgraded to Overweight at JPMorgan).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: IOC -12.9%, SDRL -2.6%, SLW -1.7%, IAG -1.4%.

    Select EU financial related names showing weakness: LYG -5.6%, ING -4.8%, BCS -4.3%, CS -2.8%, DB -2.2%, BBVA -1.9%.

    Select metals/mining stocks trading lower along with underlying commodities: GFI -3.4%, HMY -2.8%, RRC -2.3%, RIO -2.1%, NEM -1.9%, BHP -1.7%.

    Select oil/gas related names showing early weakness with underlying commodities: FRO -3.1%, COP -2.6%, BP -2.5%, XOM -0.8%.

    Other news: ACOM -11.1% (NBC discontinues 'Who Do You Think You Are'), MAKO -5.2% (Institutional selling ~$30 mln of share), MCP -1.7% (offers of $650 mln aggregate principal amount of senior secured notes), PETD -1% (executes a definitive agreement to acquire liquid-rich assets in Core Wattenberg for ~ $330.6 mln; 6.5 mln common stock offering).

    Analyst comments: SYMC -4.3% (downgraded to sell at Goldman), NOK -4.1% (downgraded to Sell from Hold at SocGen).
  • Bloombergi vahendusel võib lugeda, et JPM kauplemiskahjum võib olla oluliselt suurem, kui teadaolev $ 2 miljardit ja arvatakse, et sellele võib veel lisanduda $ 1 miljard.

    The losses have mounted since they were revealed last week, according to one person with knowledge of the bank’s internal deliberations. The firm’s investment bank is now managing the money-losing trades to minimize risk, and the leadership is still confident the maximum downside is about $1 billion more than the $2 billion loss disclosed last week, this person said, speaking on the condition of anonymity because he wasn’t authorized to speak for the company.
  • http://www.zerohedge.com/news/jpm-blowtorching-continues-ig-surge-refuses-end

    siin arvatakse, et lisaks juba 3,4B tiksunud.

    Reedel Opco kalkuleeris, et $9,9 liikumine võib tuua lisaks umbes 5,9B lossi.
  • S&P 500 indeksi 2.28% suurune dividenditulusus on nüüdseks ca 50 baaspunkti võrra kõrgem kui USA 10-aastase võlakirja tulusus, mis tähendab, et aktsiad on võrreldes võlakirjadega muutumas suhteliselt atraktiivsemaks. Viimase 50 aasta jooksul on sellist olukorda esinenud vaid 2009. aasta talvel.
  • Ülekaal on paljudes riikides aina aktuaalsem probleem ja on loonud näiteks ravimifirmadele täiesti uue turu. Kuid oma osa soovivad saada ka tehnoloogiaettevõtted, sest IBM on saanud patendi mängule, mis premeerib mängijat tervisliku toitumise eest. Business Insideri vahendusel võib lugeda, et näiteks, kui mängija valib õunakoogi asemel õuna, laekub tema kontole 50 senti. Konks selle juures on asjaolu, et inimesed peavad söödud toiduaineid ka ausalt kajastama.
  • JPMorgan Chase: CNBC reporting, citing sources that a further shakeup is coming for CIO unit




  • Headlines crossing that Greek president saying banks could collapse on deposit outflows; said political situation spurring deposits out
  • Groupon prelim $0.02 vs $0.02 Capital IQ Consensus Estimate; revs $559.3 mln vs $530.45 mln Capital IQ Consensus Estimate

    GRPN tulemused oodatust paremad ja aktsia kaupleb hetkel 36% plusspoolel ehk $ 13,50 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon