Valuutaturud 15. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 15. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Negatiivse riskisentimendi taustal on viimastel päevadel olnud tugeva müügisurve all nii riskantsemad valuutad, toorained kui ka aktsiaturud. Toorainetest on uued selle aasta põhjad teinud kuld, mis on täna hommikul langenud 1548 dollarini; ja hõbe, mis kaupleb hetkel 27,92 dollari juures untsist. WTI toornafta hind on langenud eelmise aasta detsembri taseme 94 dollarini, samas kui Brent langes eile seisuga kolme ja poole kuu põhjadesse 110 dollarini.

    Riskivarade langusele on peamise tõuke andnud jätkuvad probleemid eurotsoonis, kus tähelepanu keskpunktis on taaskord Kreeka oma poliitilise ummikseisuga ja lisaks laialdaselt arutletav teema Kreeka võimalikust lahkumisest eurotsoonist. Vähemolulisem ei ole olnud ka Hiina majanduskasvu oodatust järsem aeglustumine, mida sealne keskpank üritab neutraliseerida läbi monetaarpoliika lõdvendamise.

    Valuutadest tegid uue mitme kuu põhjad Austraalia dollar, mis langes täna varahommikul $0,9947 tasemeni. Täna öösel avaldas Austraalia keskpank oma viimase kohtumise protokollid, mis ei suutnud samas pakkuda selget ülevaadet keskpanga edasiste plaanide kohta ja pigem selgitati seal viimast intressimäärade langetamist 50 baaspunkti võrra 3,75% peale. Kokkuvõtvalt toodi protokollides välja, et ollakse ettevaatlik nii Austraalia kui ka ülejäänud maailma majanduskasvu väljavaadete suhtes ning kohalikku olukorda silmas pidades rõhutati lahknevust kaevandussektori ja ülejäänud majanduse vahel. Turuosalised hindavad hetkel 83% tõenäosusega, et järgmisel kohtumisel langetab keskpank intressimäärasid veel 25 baaspunkti võrra, kuid suhteliselt tugev tööturuolukord võib neid ootusi mõnevõrra alla tuua. Vastu hommikut on AUDUSD samas taastunud ja kaubeldakse hetkel 0,4% kõrgemal pariteedi juures.

    Ka euro tegi hommikul USA dollari vastu uue mitme kuu põhja, kuid hommikul avaldatud Saksamaa oodatust paremad 1Q majanduskasvu näidud on eurole tuge pakkumas. Euro on taastunud $1,2810 tasemelt ja kaupleb hetkel 0,25% plusspoolel $1,12855 juures. Kell 11 avaldatakse ka Itaalia 1Q SKT tulemused ja kell 12 ilmuvad eurotsooni SKT näidud. Lisaks avaldatakse kell 12 Saksama ZEW indeksid.

    USA sessioonil avaldatakse aprillikuu jaemüügi tulemused, tarbijahinnaindeksid, Empire tootmisindeks ja kapitalivoogude raport. USA dollari indeks on hetkeseisuga veidi taandumas kahe nädalasest rallist, mille tulemusena jõudis indeks eile nelja kuu tippudesse 80,92 punktini. Hetkel kaupleb indeks avanemistaseme suhtes 0,07% madalamal 80,70 juures.







  • Suurbritannia märtsikuu kaubandusbilanss (v.a teenused) -8,56 miljardit vs oodatud -8,4 miljardit GBPd (eelmise kuu näit korrigeeriti 8,77 miljardi pealt -8,59 miljardi GBP peale). Täielik kaubandusbilanss oli -2,74 vs oodatud -2,9 miljardit ja eelmise kuu näit korrigeeriti samuti alla -3,4 miljardi pealt -2,95 miljardi GBP peale.

    Naelsterling on hetkel kauplemas 0,16% miinuspoolel ehk päeva põhjades $1,6065 tasemel. AUDUSD ja EURUSD on päeva tippudes taandumas, kuid kauplevad sellegi poolest veel vastavalt 0,35% ja 0,23% plussis.
  • Uudis, et Kreekas ei moodustada valitsust ja tehakse uued valimised, on viinud euro uutesse mitme kuu põhjadesse. Hetkel kaubeldakse 0,27% miinuspoolel $1,2786 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon