Valuutaturud 16. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 16. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Poliitiline ebakindlus Kreekas andis põhjust uueks müügilaineks, mille tulemusena on kõik riskivaluutad teinud vastu hommikut uued mitme kuu põhjad. Konkreetsemalt ilmnes eile, et kreeklased ei suuda uut valitsust moodustada ja see tähendab uute valimiste toimumist juunis. Pingeline olukord suurendab omakorda Kreeka eurotsoonist väljumise tõenäosust, kuigi kõik kaalukama sõnaga Euroopa poliitikud on viimastel päevadel selle võimaliku stsenaariumi realiseerumise vastu teravalt sõna võtnud.

    Eilse kauplemispäeva esimeses pooles valitses turgudel suhteliselt positiivne meeleolu, millele andis põhjust Saksamaa oodatust paremad esimese kvartali SKT näidud ja eurotsooni majanduskasvu nullis püsimine, kuigi kardeti, et terve piirkonna majandus näitab teist järjestikkust kvartalit langust.

    Pärast Kreeka uudise ilmumist toimus turusentimendis kannapööre ja kõik peamised USA ja Euroopa aktsiaindeksid lõpetasid päeva miinuspoolel. Koos aktsiaturgudega on euro ja kõik toorainevaluutad samuti korralikku nõrkust näitamas. Euro kaupleb täna hommikul 0,35% miinuspoolel $1,2680 taseme juures ehk jaanuaris tehtud pooleteise aasta põhjadeni on jäänud kõigest 55 punkti.

    Suurim langeja on praeguse seisuga Uus-Meremaa dollar, mis kaupleb USD vastu 0,75% madalamal ja on ühtlasi jõudnud uutesse ligi viie kuu põhjadesse $0,7635 tasemeni. Väga palju ei jää maha ka Austraalia dollar, mis kaupleb USD suhtes 0,6% miinuspoolel $0,9876 taseme juures, kus oldi viimati eelmise aasta detsembris.

    Ka naelsterling on saanud suurema langushoo sisse, kukkudes eile läbi aasta algusest püsinud tõusva toetustaseme. GBPUSD kauplemas hetkel $1,5941 taseme juures ehk 0,3% miinuspoolel. Suurbritannia makronäitajatest ilmub täna kell 11.30 töötururaport ja ootuste kohaselt tõusevad nii ILO kui Claimant töötusmäär 10 baaspunkti võrra, vastavalt 8,4% ja 5,0% peale. Lisaks ilmub kell 12.30 Inglismaa keskpanga inflatsiooniraport.

    Kell 12 avaldatakse eurotsooni tarbijahinnaindenksid ja kaubandusbilanss ning Šveitsi ZEW indeks. USA sessioonil tulevad kell 15.30 ehituslubade ja alustatud koduehituste andmed. Kell 16.15 ilmuvad veel aprillikuu tööstustoodangu näidud ja kell 21 avaldab Föderaalreserv oma viimase kohtumise protokollid.







  • GBPUSD on sattunud tugeva müügisurve alla pärast Inglismaa keskpanga inflatsiooniraporti avaldamist.

    BoE sõnul langeb inflatsioonimäär 2% eesmärktasemeni 2013. aasta keskpaigaks ehk algsest prognoosist kuus kuud hiljem. Ühtlasi langetati majanduskasvu prognoose: neljanda kvartali kasvuks oodatakse aastasel baasil 1,25%.

    BoE juhi Kingi sõnul arutatakse ka eurotsooni võimaliku lagunemise järgseid tegevusplaane.

    GBPUSD kaupleb üle 0,6% miinuspoolel $1,5890 taseme juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon