Valuutaturud 18. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 18. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Värske riskivarade müügilaine on viinud euro ja ka kõik ülejäänud riskivaluutad uutesse mitme kuu põhjadesse, samas kui USA dollar ja Jaapani jeen täidavad oma traditsioonilist safe haven staatust ja on näidanud viimase paari nädala jooksul korralikku tugevnemist. Kui eelnevalt on ka Šveitsi frank negatiivsest turusentimendist tuge saanud, siis sealse keskpanga otsene sekkumine on frangi jätnud turvavarana täielikult tagaplaanile: EURCHF püsib mitmendat nädalat liikumatult 1,20 tasemest kõigest mõned punktid kõrgemal.

    Tänasele langusele on peamise tõuke andnud eurotsooni süvenev võlakriis. Moody's teatas öösel, et langetas 16 Hispaania panga reitingut. Turuosaliste jaoks on olukord Hispaanias järjest murettekitavam, mis väljendub ennekõike Hispaania 10-aastase võlakirja tulususe tõusmises tagasi üle 6% piiri. Kreekas on poliitilist patiseisu süvendamas Syriza partei juht, kes teatas, et tema partei ei kavatse osa võtta ühestki päästepaketti pooldavast koalitsoonist. Euro langes hommikul $1,2673 tasemeni ehk jaanuaris tehtud pooleteise aasta põhjadest on puudu kõigest paarkümmend punkti. Euro tegi uue mitme kuu põhja ka Jaapani jeeni vastu. Teisest küljest on euro jõudnud mitme kuu tippudesse tooraine valuutade (AUD ja NZD) vastu, mis on kriisi süvenedes sattunud veelgi suurema müügisurve alla.

    Tänastest sündmustest on oluline jälgida G8 tippkohtumist, kust samas ei ole võlakriisile ilmselt ühtegi fundamentaalselt lahendusettepanekut oodata. Suuresti vaadatakse nagunii Euroopa Keskpanga poole, millelt loodetakse jõulisemaid samme võlakriisi ohjamisel. Leevendust pakuks ka pikka aega arutelu all olnud eurotsooni ühiste võlakirjade väljastamine.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon