Balti börsid 21. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 21. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedene börsipäev tõi kaasa aktsiahindade languse ka Balti börsidel ning OMX Baltic indeksi väärtus vähenes päevaga 0,84% ja OMXT indeksi väärtus 1,14%. Kuu algusega võrreldes on OMX Baltic indeks 0,9% ning OMXT 2,8% allpool ning seega on Balti turud märgatavalt vähem kannatanud kui globaalsed aktsiaturud. Oma põhjus võib muidugi olla ka TEO-le tehtud ülevõtupakkumisel.

    Käesoleval nädalal on oodata Grindeks ja võimalik ka et Lasco tulemusi. Homme toimub Tallinna Vee aktsionäride koosolek, kus juhtkond teeb ülevaate viimastest arengutest vaidluses veehindade üle.
  • Reede õhtul raporteeris kvartali tulemused Arco Vara.
    Käive kahanes aastaga 72,6% 3,6 miljoni euroni. (LHV: 7,6m eurot). Eelmine aasta näidati müügikäibes Tivoli tehing (8,3 miljonit eurot) ning sealt ka käibe langus. Meie prognoosidega võrreldes oli erinevus põhjustatud Kerberoni tehingust (3,4m eurot), mille osas arvasime, et ka see raporteeritakse läbi müügitulude.
    Arco müüs esimese kvartalis vaid 4 korterit (3 Bizumuiza, 1 Kolde) ning see oli samuti üks madala müügitulu põhjus.

    Positiivse poole pealt tasub välja tuua, et ehitusüksus jõudis taaskord kasumisse (0,4m eurot ärikasumit) ning ülshalduskulud olid aastaga vähenenud 1,4 miljoni euro pealt 0,7 miljoni euroni (peamiselt juriidiliste ja konsultatsiooni kulude vähenemise tõttu).

    Kvartali kahjum oli 0,8 miljonit eurot (LHV: 0,9 miljonit eurot) ning kahjumi peamine põhjus oli Kerberoni laokompleksi müük, mis tõi 0,7 miljonit eurot kahjumit.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=506979&messageId=622255
  • Reede õhtul avaldas esimese kvartali finantsnäitajad ka Silvano Fashion Group, kuid hüperinflatsioon muudab tõlgendamise taaskord keeruliseks.
    Juhtkonnapoolne kommentaar:
    Suurem osa meie kuludest tekib (hüper)inflatiivses keskkonnas (Valgevenes), mis sisuliselt tuleb kasuks meie kulustruktuurile (välisvaluutas väljendatuna jääb meie kulude kasv tavaliselt inflatsioonist maha). Tavapäraselt peaks äriettevõtte kasumlikkus sellises olukorras suurenema. Seega peaks aruande lugeja meeles pidama, et hüperinflatsiooniga korrigeeritud numbreid tuleb hoolikalt analüüsida.


    Müügitulud kasvasid aastaga 14,3% 29,1 miljoni euroni (LHV: 27,4 miljonit eurot). Venemaa kasv püsis tugev (+15,4%) ning samuti kasvasid ka müügitulud Valgevenes.
    Hüperinflatsiooni mõjuga oli brutomarginaal 41,7% ja ärikasumi marginaal 23,5%, mis mõlemad eelmise aasta tasemest veidi paremad. Puhaskasum kasvas 4,8% 5,3 miljoni euroni.

    Arvutasime ka aruandes kajastatud juhtkonna kommentaaride põhjal hüperinflatsiooniga korrigeerimata numbrid, mis peaksid eelmise aasta näitajatega enam võrreldavad olema:
    Müügitulu 28,9m eurot (LHV: 27,4m eurot)
    Brutokasum 13,9m eurot (LHV: 13,5m eurot); brutomarginaal 48,2% (LHV: 49,3%)
    Ärikasum 8,7m eurot (LHV 8,5m eurot)

    Rahapositsioon vähenes kvartaliga 3,8 miljoni euro võrra, mida on oodatust enam. Äritegevuse rahavoog oli juba -5,4 miljonit eurot sesoonselt kõrgete käibekapitali investeeringute tõttu (varud suurenesid 2,5 miljonit eurot ning nõuded 7,5 miljonit eurot).

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=506985&messageId=622263
  • Täna peaks olema ka SNG1L pakkumise aktsepteerimise ex päev,parandage kui ma eksin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon