Börsipäev/valuutaturud 28. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev/valuutaturud 28. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna Erkot sel nädalal ei ole, siis ühendan kaks teemat.

    Uus nädal on turgudel alanud positiivsemal meeleolul, mis on suuresti tingitud lootustest, et Kreeka väljumine eurotsoonist lükkub vähemalt esialgu edasi. Kreeka kohalikud küsitlused viitavad sellele, et kreeklaste endi hulgas on suurenemas poolehoid päästepakettidele ja nendega seotud tingimustele.

    Aasia aktsiaindeksite futuurid kauplevad kuni ühe protsendi jagu plussis ja ka Euroopa indeksite futuurid on hetkel kauplemas plusspoolel. Positiivsed uudised Euroopast on üle kaalumas öösel Hiinast tulnud makronäitajaid, mille kohaselt langesid tööstussektori ettevõtete kasumid aprillikuus 1,6%, olles eelmisel kuul langenud 1,3%.

    Valuutaturgudel on euro pärast neljapäevast järjestikkust langust näitamas esimesi tugevamaid taastumise märke, kaubeldes hetkel USA dollari suhtes 0,65% kõrgemal $1,26 taseme juures. Reedel tegi EURUSD uue ligi kahe aasta põhja $1,2495 tasemel. Veelgi jõulisemalt on täna taastumas Austraalia ja Uus-Meremaa dollar, mis kauplevad USD vastu vastavalt 1,16% ja 1,25% kõrgemal.

    Tänane makrokalender on sisuliselt tühi: Euroopa sessioonil on ainsa näitajana ilmumas Itaalia maikuu äriusaldusindeks.

    Ja meeldetuletuseks, et USA turud on täna suletud.
  • Commitment of Traders (COT) eelmise nädala andmed näitasid, et euro lühikeste positsioonide maht on teinud uue enam kui kaheteistkümne aasta tipud, mis omalt poolt viitab euro võimalikule eesolevale taastumisele (lühikeste positsioonide katmise tulemusena). DailyFXi vahendusel graafik:

  • Moody's on hommikul teatanud, et Hiina reiting võib ohu alla sattuda, kui sealne majanduskasv jääb kesiseks.
  • Bankia aktsiatega on kauplemine taastatud. Aktsia avanes 1,15 EUR peal ehk 26% madalamal. FT Alphaville kirjutab Bankia teemal veidi pikemalt.
  • WSJ kirjutab sellest, et Šveits on kaalumas kapitalipiirangute kehtestamist, et vältida frangi järsku tugevnemist, kui eurotsoon peaks laiali lagunema. Viimati rakendas Šveits kapitalipiiranguid 1970ndatel.
    In the 1970s, Switzerland used such extreme measures to curb excessive demand for its currency. The country prohibited foreign investments in Swiss securities and real estate, and introduced negative interest rates on foreign deposits. Both tools failed to stem the Swiss franc's rise, which only halted after the central bank introduced a temporary peg to the deutsche mark, Germany's currency at the time.

    The SNB's floor on the franc has won the backing of the International Monetary Fund, not usually known for its endorsement of interference with market forces. The fund is more skeptical of other potential measures, though, warning in its latest report on the Swiss economy that capital-flow measures would be complex to design and costly given the country's role as an international financial center.

    [SNB's president] Mr. Jordan himself recently dismissed negative interest rates on foreign deposits as a tool for curbing safe-haven flows
  • Facebook (FB)-l on plaanis hakata ehitama enda telefoni, sest ettevõte on palganud mitu endist Apple`i tark-ja riistvara spetsialisti, kes aitasid välja arendada iPhone ja iPadi.
    New York Times kirjutab, et FB on üritanud oma telefoniprojekti juba mitu korda käivitada, aga esialgu arvati, et selleks ei vajata vastavate kogemustega inimesi. Üks Facebooki töötaja ütles, et Mark Zuckerberg pelga, et kui nad oma telefoni turule ei too, siis saab Facebookist ainult üks aplikatsioon teistes telefonides.
  • Hispaania ja Saksamaa 10-aastase võlakirja tulususte erinevus on laienenud uue euroaja rekordi 509 baaspunkti peale.

  • Ransquawk kirjutab, et Citigroupi analüütikud eelistavad Inglismaa võlakirjasid USA omadele ja ootavad Föderaalreservilt uut QE-d juunis. Lisaks oodatakse, et Inglismaa keskpank langetab intressimäärasid, mis on alates 2009. aasta märtsist püsinud 0,5% peal.
  • Itaalia korraldas täna oksjoni, kus müüdi 3,5 miljardi EUR eest kaheaastast võlga. Tulusus tõusis eelmise oksjoni 3,355% pealt 4,037% peale. Nõudluse-pakkumise suhe langes seejuures 1,8 pealt 1,66 peale.

    Hommikul avaldati ka Itaalia äriusalduse indeks, mis langes maikuus ligi kolme aasta põhjadesse 86,2 punktini. Pikemalt Bloombergi vahendusel.
  • Doug Kass, kes on oma nö tõusva turu trummi juba mõnda aega tagunud, ei kavatse oma meelt muuta ning kirjutab, et tema arust pakuvad USA aktsiaturud praegu märkimisväärset pikaajalist väärtust, aga samas ei oska ta öelda, millal see väärtus realiseeruda võiks.

    I remain of the view that there is outstanding long-term value in the U.S. stock market today.
    Stocks are remarkably inexpensive relative to interest rates, private market values, returns on invested capital and corporate profits.
    I am less confident when that value will be unleashed.
    I am approximately 45% net long (not including my short bond position).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon