Börsipäev/valuutaturud 29. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev/valuutaturud 29. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi Euroopa turud alustasid eile kenasti plusspoolel, lõpetasid kõik indeksid miinuses (v.a FTSE 100). Tänane hommik vähemalt sarnaneb eilsele: nii Euroopa kui ka USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,6-0,95% plusspoolel ja Aasia indeksid on kõik lõpetamas kõrgemal. Aasia sessioonil on riskantsematele varaklassidele tuge pakkunud spekulatsioonid, mille kohaselt võib Hiina veelgi lõdvendada oma monetaarpoliitikat, et majanduskasvu aelgustumist neutraliseerida. Seoses Hiinaga ilmus täna Bloombergis artikkel, kus kirjutatakse Kreeka võimalikust eurotsoonist lahkumise negatiivsetest tagajärgedest nii Hiina kui ka kogu üleimsele majandusele.

    Kogu negatiivne tähelepanu on hetkel suunatud Hispaania pangandussektorile, mille probleemid on järjest enam esile kerkimas. Hispaania majandusministri sõnul on pankade bilansis 184 miljardi euro ulatuses kinnisvaraarendusega seotud laene, mis on "problemaatilised", millest tulenevalt võib pankade kapitaliseerituse parandamiseks minna parimal juhul 8,9 miljardit ja halvimal juhul kuni 76,5 miljardit eurot.

    Makrokalender on täna jällegi suhteliselt hõre: Euroopa sessioonil ilmuvad kell 15 Saksamaa tarbijahinnaindeksid ja kell 17 avaldatakse USA maikuu tarbijausalduse indeks ning 17.30 tuleb Dallas Fedi tootmisindeks.
  • Euro eilne katse teha läbi veidi korralikum taastumine luhtus samuti, kui juba teist korda viimase nädala jooksul on jaanuaris tehtud pooleteise aasta põhi $1,2625 tasemel käitunud tugeva vastupanutasemena. Tõenäoliselt minnakse seda lähupäevil uuesti testima. Hetkel kaupleb EURUSD avanemistaseme suhtes 0,13% kõrgemal $1,2555 juures.

  • Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tulusus kukkus täna nüüd rekordmadalale ehk 1.348% peale. See indikeerib jätkuvalt investorite muret eurotsooni ees seisvate probleemide lahendamisel ja näitab, et kapital otsib riski võtmise asemel riskide vähendamist.
  • Euroopa aktsiaturgudel on liikumised turgude lõikes üha enam eristumas. Näiteks Itaalia ja Hispaania turud on praegu Euroopas teistest selgelt nõrgemad. Kui Rootsi on turg on praegu +1%, Saksamaa +0.8% ja Prantsusmaa +0.5%, siis Itaalia on täna -0.5% ja Hispaania lausa -2.4%. Tänase langusega on Hispaania aktsiaturg liikunud viimase 9 aasta madalaimale tasemele:

  • Goldman callib gaasi ja thermal coalihindade bottomit USA-s. :)
  • Facebook (FB) viisakalt öeldes läbi kukkunud IPO on ära hirmutanud ka teised sotsiaalvõrgustiku firmad, mis vaikselt börsile tuleku plaane on mõlgutanud.
    WSJ kirjutab, et Venemaa kõige populaarsem sotsiaalvõrgustik Vkontakte lükkas oma IPO plaanid edasi just nimelt FB üsna ebaõnnestunud börsidebüüdi tõttu. Vkontaktel on 119 miljonit kasutajat ja ettevõtte kavatses börsile tulla käesoleval aastal, aga nüüd on oma plaanid teadmata ajaks edasi lükanud.
  • Reitinguagentuur Egan Jones langetas täna Hispaania krediidireitingu BB- pealt B peale. Alles eelmisel nädalal langetas Egan Jones Hispaania reitingu BB+ pealt BB- peale. Agentuuri kommentaarid:
    Spain will inevitably be faced with sizable payments to support its banking sector and for its weaker provinces.
    Spain is short about €50 billion per year for social payments, €20 billion per year for interest, and an additional €30 billion for asset growth; hence the €100 billion per annum increase in debt.

    Hispaania olukord on päris keeruline: eelarvedefitsiit 8,9%, töötusmäär veidi alla 25%.
    Euro sattus surve alla, langedes $1,2460 tasemeni, kus kaubeldi viimati 2010. aasta juunis.
  • RIMM aktsiatega kauplemine peatatud:
    Research In Motion halted, news pending
  • RIMM teatas, et ei kavatse enam anda kvartaliprognoose ja konkurents ning hinnasurve sunnib tõenäoliselt ettevõtet teatama kahjumist. RIMM peaks oma esimese kvartali tulemused teatama 28.juunil.

    Research In Motion says it is no longer giving quantitative financial guidance, sees Q1 operating loss
    Co says on-going competitive environment is impacting our business in the form of lower volumes and highly competitive pricing dynamics in the marketplace, and we expect our Q1 results to reflect this, and likely result in an operating loss for the quarter (consensus is for EPS of $0.42).

  • hires JPMorgan, RBC to assist with strategic review.
  • Saab näha, kas seda tõlgendatakse Nokia jaoks positiivselt või negatiivselt.
    pos view: ega keegi teine peale Nokia praegu hinnaga eriti pressi. Uus Galaxy III maksab 800+ doltsi, Apple pole hinda liigutanud. Järelikult lähevad Lumiad kaubaks (Lumia ASP on Symbiani smartphone ASPist 54% kõrgem).
    neg view: OMG, KASUMIHOIATUS, OMG. AAAAAAaaaaaa......
  • Samsung lasi arvatavasti omi vanu allapoole näiteks, Apple ei lase enne uue tulekut vanadel hinda alla. Aga on veel riburada teisi, HTC jne. Siit välja lugeda positiivset Nokia kohta on minu arvates väga soovmõtlemine :)
  • Keegi ei ole nii agressiivne.

    Aa, btw, Somm ennustab Nokiale kasumihoiatust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon