Börsipäev/valuutaturud 1. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev/valuutaturud 1. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hiina ametlik PMI tuli päris korralikult alla ootuste, püsides veel napilt üle 50:

    China’s manufacturing Purchasing Managers’ Index was 50.4 in May, the National Bureau of Statistics and China Federation of Logistics and Purchasing said today. The reading compares with the 52.0 median estimate in a Bloomberg News survey of 27 economists and 53.3 in April. A reading above 50 indicates expansion.



    USA S&P500 futuurid on hetkel -0.4%. Tund aega enne USA börsi avanemist avaldatakse oluline maikuu tööjõuraport, kust oodatakse 150 000 uue töökoha lisandumist (aprillis oli 115 000). Pärast neljapäevast madalamat ADP raporti numbrit võivad mitteametlikud ootused olla muidugi juba pisut madalamal.
  • PMId langevad ka mujal Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas. Lõuna-Korea vastav näitaja langes 51,9 punkti pealt 51,0 punktini ning Austraalia tootmissektori PMI saavutas viimase 9 kuu põhja, kukkudes 43,9 pealt 42,4 peale ning tootmisvõimsuste kasutamise määr langes madalaimale tasemele 2009. aasta oktoobrist ehk 70,7% peale. Allpool siis Austraalia PMI ja 3 kuu keskmine PMI.

  • Valuutaturgudel on euro teinud täna hommikul juba uue ligi kahe aasta põhja $1,2325 tasemel; Austraalia ja Kanada dollar ning Suurbritannia naelsterling on samuti teinud uued mitme kuu põhjad. Šveitsi frank kaupleb hetkel USA dollari suhtes koguni 16 kuu põhjades.

    Huvitav on välja tuua ka asjaolu, et Saksamaa 2-aastase võlakirja tulusus on langenud täna -0,002% peale ehk sisuliselt on investorid hetkel valmis peale maksma, et Saksamaa võlga hoida. Uue põhja on teinud ka 10-aastase võlakirja tulusus, mis langes täna 1,199% peale.
  • Šveitsi PMI tootmisindeks langes 46,9 pealt 45,4 peale maikuus vs oodatud 47,4 punkti.
  • Austraalia sõltub Hiina majanduse tugevusest ja oma toorainete Hiina eksportimisest väga tugevalt. Seetõttu negatiivsed uudised Hiinast avaldavad Austraaliale väga otsest negatiivset mõju. 24. mail ilmunud artiklis kirjutati näiteks sellest, kuidas Hiinas on mõned terasetootmise tehased enda tootmist vähendanud või ajutiselt ennast üldse kinni pannud (link).
  • FT tõi eilses artiklis välja, et selle aasta esimeses kvartalis tõmmati Hispaaniast välja ligi 100 miljardit eurot.
    Data published by Spain’s central bank showed €97bn had been pulled out in the first quarter – around a 10th of the country’s GDP – as concerns mounted over Madrid’s ability to contain its twin economic and financial crises, which have forced government borrowing costs to euro-era highs.

    “My concern is that we haven’t yet seen the most recent numbers, which could be far worse,” said Raj Badiani, an economist at IHS Global Insight. “We are seeing a perfect storm.”

    Lisaks ilmneb, et Bankia päästmiseks kulub tõenäoliselt tunduvalt rohkem raha, kui Hispaania ametnikud on seni välja öelnud ja Mario Draghi on selle peale üpriski kurjaks saanud:
    In a damning indictment of Spain’s handling of the problems at Bankia, its third largest lender, ECB president Mario Draghi said national supervisors had repeatedly underestimated the amount a rescue would cost. He also cited the rescue of Dexia, the Franco-Belgian lender, as an example.

    “There is a first assessment, then a second, a third, a fourth,” Mr Draghi said. “This is the worst possible way of doing things. Everyone ends up doing the right thing, but at the highest cost.”

    Mr Draghi’s comments come after Spain last week announced it would inject an additional €19bn of capital into Bankia. Madrid’s biggest bank nationalisation will take the total amount of state aid pumped into Bankia to €23.5bn. In February, Spain said no more public money would be needed for its banks.
  • Saksamaa PMI näit korrigeeriti esialgse 45,0 pealt 45,2 peale ja eurotsooni oma 45,0 pealt 45,1 peale. EURUSD kaupleb kahe aasta põhjadest paarkümmend punkti kõrgemal $1,2345 juures.
  • Kuulge, see Hiina PMI, mis väidetavalt tuli tugevalt alla. Kus on reaktsioonid?
    Shanghai ja Hong Kong plussis, Austraalia kerge miinus. BHP -0,75%.

    BHP ütles seda juba mitu head kuud tagasi, et Hiina jahenemine ei tule üllatusena, nad on seda juba varemgi arvanud jne. Muide, BHP tõi tootmist alla siin kevadel.

  • ymeramees
    Kuulge, see Hiina PMI, mis väidetavalt tuli tugevalt alla. Kus on reaktsioonid?
    Shanghai ja Hong Kong plussis, Austraalia kerge miinus. BHP -0,75%.

    BHP ütles seda juba mitu head kuud tagasi, et Hiina jahenemine ei tule üllatusena, nad on seda juba varemgi arvanud jne. Muide, BHP tõi tootmist alla siin kevadel.

    Hongkong sulgus -0,38%, Austraalia -0,3%, Nikkei -1,2%, Taiwan -2,68%. Ainult Shangai lõpetas 0,05% plussis. Hiina jahenemises iseenesest jah mingit uudist ei ole.
  • Hong Kong oli veel plussis kui mingi kel siin hommikul vaatasin, ju closeks kukkus. Nikkei kukkumine kui suur tooraine ekportija Hiinasse vōi Euroopa jamade peale?

    Jaanuar ja veebruar oli see Hiina hard landingu alarma siin üleval, seda see PMI still over 50 vast ei ole.
  • Suurbritannia maikuu PMI tootmissektori indeks kukkus 50,2 pealt 45,9 punkti peale. GBPUSD kauplemas 0,8% miinuspoolel $1,5275 juures, kus kaubeldi viimati jaanuaris.
  • Saksamaa 2-aastaste võlakirjade tulusus on täna ära käinud tasemel -0.006% aastas. Ehk kahe aastase laenu eest makstakse Saksamaale juba peale.
  • Joel Kukemelk
    Saksamaa 2-aastaste võlakirjade tulusus on täna ära käinud tasemel -0.006% aastas. Ehk kahe aastase laenu eest makstakse Saksamaale juba peale.


    Kas keegi finantstark kommenteeriks sellise tegevuse mõtekust (investori seisukohalt), on ju antud juhul mõtekam lasta rahal niisama kontol "lebada", vähemalt ei pea peale maksma. Või on see tulusus inflatsiooniga korrigeertud vms?
  • Raha hoidev pank võib pankrotti minna, võlakirjad on depositoorimides ja neid hoidva/vahendava panga pankroti korral jäävad paberid alles. Lühidalt öeldes kardetakse kommertspankade põhja minekut.
  • Siik
    Joel Kukemelk
    Saksamaa 2-aastaste võlakirjade tulusus on täna ära käinud tasemel -0.006% aastas. Ehk kahe aastase laenu eest makstakse Saksamaale juba peale.


    Kas keegi finantstark kommenteeriks sellise tegevuse mõtekust (investori seisukohalt), on ju antud juhul mõtekam lasta rahal niisama kontol "lebada", vähemalt ei pea peale maksma. Või on see tulusus inflatsiooniga korrigeertud vms?


    probleemi olemuse mõistmiseks tuleb küsida endalt - kas laseksid 10 000 000 EUR pangakontol lebada kui hoiusegarantii on 100 000 EUR?
  • SYNC - Eile aftekal läks Citi kallale, dg to neutral, täna veel Stifel otsa.

    Newsletterite haip, mida BofA üritas maha tampida või tõusu mõttetuks pidada juba mai alguses UP reitinguga. Tundub, et jäi alla. Fly millegipärast väidab, et BofA täna uuesti downgrade tegemas, aga ilmselt on neil tükimasin joomane.
  • Aa, ok, vahepeal jõudis Bofa juba ug to Neutral teha, täna uus katse.
  • Need numbrid on küll koledad:

    May Nonfarm Payrolls 69K vs 150K Briefing.com consensus; April revised to 77K from 115K
  • Eks nüüd hakkavad QE3-e spekulatsioonid uue hooga...
  • Macau gambling headline 7,3% kasvu pidavat olema ootustele vastav, aga esimene single digit näeb kole välja :)
  • AT&T CEO doesn't see U.S. economy improving until new business starts tick up
    Says sees U.S. economy only growing "about 1%" this year, which may even be optimistic. AT&T CEO Randall Stephenson speaking at Sanford Bernstein Strategic Decisions Conference.


    Carrier spending 2H?
  • Joel Kukemelk
    Need numbrid on küll koledad:

    May Nonfarm Payrolls 69K vs 150K Briefing.com consensus; April revised to 77K from 115K


    Ainus soovitus, mis ma siit anda oskan, on et, siis tuleb kasutada numbreid 2, 3, 4 või 8, kui 0, 1, 5, 6, 7 ja 9 koledad on. Ehk siis, kui edasi norida, siis oleks olnud õige märkida, et need arvud on koledad. Arv koosneb numbritest :).
  • Analüütikud suutsid siiski SYNC-i ära killida, ma vaatan.
  • Härra ymeramees!
    Äkki oleks võimalik oma parasiitsõnavara kuidagi korrigeerida ja edaspidi seda minimaalselt kasutada,kui ilma selleta kuidagi ei saa.

    Macau gambling headline 7,3% kasvu pidavat olema ootustele vastav, aga esimene single digit näeb kole välja :)

    Analüütikud suutsid siiski SYNC-i ära killida, ma vaatan. JNE.
  • Mis sul hapuks läks? Et risustan emakeelt või? Pane mulle blokk, sest mul on teinekord lausa nii igav, et ei suuda teisiti. Ennast ümber kasvatama ei hakka, see on lubadus.
  • ymeramees
    mul on teinekord lausa nii igav, et ei suuda teisiti. Ennast ümber kasvatama ei hakka, see on lubadus.


    Omaltpoolt soovitan tööle minna, see on päris hariv.
  • Ok, 19:00 Raekoja plats, kella all. Saage kokku ja siunake mind. Ei tule teid segama.
  • ivarsar ja harley, hoidke oma mokk maas, ymeramees on siin suht ainuke, kes pärleid sigate ette loobib, kui neist vihjetest aru ei saa, siis vähemalt ärge näidake oma rumalust välja.
  • Tradedes võiks vähemalt traderite zargooni selgeks studeerida. Rookie.
  • Nii kole see pilt ka nüüd turgudel ei ole, et peaks üksteisele inetusi ütlema :)
  • Ymeramehe jutus on iva, aga kirjutada ta küll ei mõista. Ja arvab vist siiani, et siin on mingi jututuba, kus keelereeglid liiast. Kui teist veidi harida, saaks ta' st isegi asja.
  • Kle jahe, kirjapildis ei ole asi. Asja sisu loeb. Turu ajal mulisemise asemel, tee parem mõni treid.
  • Ai, mulle meeldivad uued tegijad! Vahelduseks loe SideKicki kommentaar uuesti üle.
  • Mida te norite või mida ymeramees teilt väärtuslikku võtnud on? Piirake erutust, muidu kaovad siit foorumist viimasedki, kes siia postitavad.
  • No vaata, mis nüüd juhtus.
    Egan-Jones Ratings Co. on Friday lowered Italy's sovereign rating to B+ from BB, noting that the country is in "miserable shape."
    http://www.marketwatch.com/story/egan-jones-cuts-italy-on-heels-of-spain-downgrade-2012-06-01?link=MW_latest_news
  • jahe
    Ai, mulle meeldivad uued tegijad! Vahelduseks loe SideKicki kommentaar uuesti üle.


    Ei jahe, mina ennast võõraste sulgedega ei ehi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon