Börsipäev 7. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • HTC andis kasumihoiatuse ja toob peamiseks põhjuseks just eelkõige väga nõrka müüki Euroopas ja osaliselt ka müügi nõrgenemist USAs. Hiina müük pidavat minema oodatust paremini. Aktsia oli selle peale alumises limiidis -7% peal kinni.
  • Huvitav on see, et kui Euroopa ja USA turud tegid eile läbi väga tugeva ralli, siis Hiina sisemine aktsiaturg ei lähe sellega täna üldse kaasa. Shanghai Composite jätkab oma pikaajalist langustrendi ja on täna lausa -0.3%, tehes viimase pooleteist kuu uue põhja.

  • Pullid olid eelneval paaril päeval oma nägu veidi näidanud, kuid tõsiseks rünnakuks puudus neil seni katalüsaator. Eile leiti selleks põhjuseid mitu, mis aitas Stoxx 600 ja S&P 500 indeksitel rallida 2,3%.

    Kuigi Euroopa Keskpank otsustas jätta baasintressi 1% peale, siis konverentsikõnel tõi Draghi välja, et erinevalt varasemast ei saavutatud seda otsust üksmeelselt, vaid läbi konsensuse. Ühtlasi tõdes ta, et regiooni finantssüsteemis on riskid kasvanud ning need võivad ühel hetkel hakata tugevamalt mõjutama ka eurotsooni reaalmajandust, mis analüüsimajade arvates suurendab tõenäosust, et näeme intressi kärpimist juulis.

    Suuremat tuge pakkusid turgudele pigem meediasse jõudnud pealkirjad, et Euroopa ametnikud on kaalumas finantsabi andmist Hispaania pankadele moel, mis ei kohustaks Hispaaniat täiendavaks eelarvedefitsiidi vähendamise meetmete rakendamiseks.

    Teisel pool Atlandit aga kirjeldas Beige Book USA majanduse käekäiku positiivses valguses ega anna alust arvata, et Fed võiks juuni kohtumisel uusi stiimulmeetmeid avalikustada. Küll aga pidasid paralleelselt kõne mitmed Fedi liimed, kellest Williams ja Evans teatasid mõlemad oma majandusprognooside allapoole toomisest ning Lockhart tõdes, et „operation twist“ pikendamine on üks võimalik valik, kuid edasise tegutsemise kohalt jääb latt üsna kõrgeks.

    Tänane makrokalender:
    11.28 Suurbritannia teenindussektori PMI (mai)
    14.00 Inglise keskpanga kohtumine
    ??.?? Hispaania võlakirjaoksjon
    15.30 USA töötuabiraha taotluste number
    17.00 Ben Bernanke esinemine majanduskomitee ees
    22.00 USA tarbijakrediidi muutus (aprill)
  • Hiina osas oli vähemalt eile survestamas turgu uudis kohalikus meedias, et kinnisvaraministri sõnul ei plaanita praegust kinnisvarahindade kontrollimise poliitikat muuta.
  • Suurbritannia teenindussektori aktiivsus on mais pidanud oodatust paremini vastu

    UK PMI SERVICES (MAY) COMES IN AT 53.3 VERSUS 52.4 EXPECTED AND 53.3 PREVIOUS.
  • Vaatamata sellele, et Kreekale on heaks kiidetud kaks finantsabipaketti, ei suudeta siiski ots-otsaga kokku tulla, kuna eelarve tulude pool pole kujunenud vastavaks ootustele. NYTimes kirjutab, et juuliks võib taas raha puudujääk tekkida ning potentsiaalse allikana võidakse kasutada pankadele mõeldud finantseeringuid. Link
  • Hispaania võlakirjaoksjoni tulemused, bid to cover parem, kuid yieldid kõrgemad võrreldes eelmiste sarnaste oksjonitega

    -Spain sells EUR 611mln 5.85% Jan'22 Bonds, bid/cover 3.29, Prev. 2.42 (yield 6.044%, Prev. 5.743%)
    -Spain sells EUR 638mln 3.30% Oct'14 Bonds, bid/cover 4.26, Prev. 3.28 (yield 4.335%, Prev. 3.463%)
    -Spain sells EUR 825mln 4.25% Oct'16 Bonds, bid/cover 2.56, Prev. 2.46 (yield 5.353% Prev. 4.319%)
  • *China PBOC Cuts Benchmark Interest Rates
    China cuts interest rates as of June 8: cuts deposit rate by 0.25%, lending rate by 0.25%


  • Krt, miks mul on tunne, et sel korral LULU valuatsiooni pealt ära karistatakse?
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: PBY +12.3% (ticking higher), UHAL +5.6%, CACI +4.4% (also announces new share repurchase program; CEO to retire), BNNY +3.8%, (light volume).

    M&A related: DGIT +7.2% (continued strength following late spike on reports that the co rejected $20 takeover bid), STRC +9.6% (to be acquired in merger with Synergy Health for $3.70 per share in cash).

    Select financial related names showing strength: NBG +5.8%, LYG +3.6%, RBS +2.5%, STD +2.4%, BCS +2.2%, BAC +2.1%, HBC +1.8%, C +1.3%.

    Metals/mining stocks trading higher: RIO +5.2%, BBL +3.1%, MT +2.6%, BHP +2.5%, FCX +2.4%, VALE +2%, SLV +0.8%, GLD +0.7%.

    Select oil/gas related names showing strength: ANR +2.6%, WLT +2.3%, LINE +2.3%, BTU +1.7%, BP +1.6%, TOT +0.8%, SDRL +0.5%,

    A few China internet related names trading higher (despite reports indicating that China has proposed new laws expand control over microblogging): SINA +4.4% (upgraded to Outperform at Oppenheimer), DANG +3.6%, BIDU +1.5%,

    Other news: GNVC +26.6% (ticking higher, GenVec announces conditional approval of FMD Vaccine for Cattle), XNPT +7.1% (Xenoport and GlaxoSmithKline receive FDA approval for Horizant for postherpetic neuralgia, initiated with an Outperform at Credit Suisse), MDR +2.5% (McDermott CEO disclosed buying 102,368 shares at an avg. price of $9.64 on 6/6, worth ~$990K), BYI +2.4% (receives first recommendation for online gaming license in the United States by Nevada gaming control board), CJES +1.8% (to acquire Casedhole Holdings for $272.5 mln in cash), AAPL +0.8% (Apple is attempting to block sales of Samsung's Galaxy smartphone, according to reports).

    Analyst comments: RFMD +3.1% (RF Micro Device upgraded to Buy from Neutral at Davenport), PHM +0.9% (upgraded to Outperform at FBR).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MW -18.4%, NAV -14.7%, LULU -11.7%, TUES -9.1% (CEO Kathleen Mason was relieved of her duties as the President and Chief Executive Officer; revises guidance), SEAC -6%, PLL -4.8%, HWD -4.4%.

    Select MOH peers seeing early weakness: MOH -14.6% (disclosed that its premium revenue in the Hidalgo and El Paso service areas in Texas is inadequate to cover costs; withdraws FY12 earnings guidance), CNC -6.2%, AGP -4.2%, CI -3.9%, WCG -1.8%.

    Other news: ABR -7.2% (Arbor Realty Trust commences a public offering of 3.5 mln shares of its common stock), XNPT -5.2% (Xenoport and GlaxoSmithKline receive FDA approval for Horizant for postherpetic neuralgia, initiated with an Outperform at Credit Suisse), ZN -4.2% (ticking lower, reduces the exercise price of outstanding warrants), TGI -2.4% (announces public offering of common stock; size of the offering is 4,666,116 shares of common stock offered by investment funds and other entities associated with The Carlyle Group), JOSB -1.4% (following MW results), UA -1.3% (trading lower with LULU).

    Analyst comments: JNPR -1% (downgraded to Hold from Buy at Needham).
  • Continuing Claims rises to 3.293 mln from 3.259 mln
    Initial Claims 377K vs 375K Briefing.com consensus; Prior revised to 389K from 383K
  • Erko Rebane
    Continuing Claims rises to 3.293 mln from 3.259 mln
    Initial Claims 377K vs 375K Briefing.com consensus; Prior revised to 389K from 383K


    Kui oleks väga head numbrid tulnud, siis oleks see väga halb olnud. Nüüd aga - kõik vaatavad niiskete silmadega onu Ben-ile otsa ja maad on võtmas kerge rahutus nagu jõuluvana oodates...
  • Gapping up
    Other news: XNPT +7.1% (Xenoport and GlaxoSmithKline receive FDA approval for Horizant for postherpetic neuralgia, initiated with an Outperform at Credit Suisse),

    Gapping down
    Other news: XNPT -5.2% (Xenoport and GlaxoSmithKline receive FDA approval for Horizant for postherpetic neuralgia, initiated with an Outperform at Credit Suisse)

    kuidas seda mõista:)
  • kui gapping up nimekirja kokku pandi, siis kauples plussis, järgmisel hetkel juba -5% punases. argumendid muidugi mõlemal positiivsed ja languse selgitamisel ei ole kuigi loogilised
  • ymeramees
    Krt, miks mul on tunne, et sel korral LULU valuatsiooni pealt ära karistatakse?


    Esialgne tunne oli petlik. Teflon nagu alati :)
  • Headlines crossing that Merkel says Germany ready to back use of Euro area instruments
  • Joel Kukemelk
    Headlines crossing that Merkel says Germany ready to back use of Euro area instruments


    Mida see tähendab - see ei saa ju olla sakslaste toetus eurobondile, see oleks hullumeelsus?
  • AGM,

    Sellist tegevust ja nõusolekut Euroopas ja mujal maailmas muidugi pikkisilmi oodatakse. Kuid ka mulle tundub see pigem ebatõenäoline, sest Merkel on veel hiljuti öelnud, et lihtsalt eurobondide tegemine ilma mitte midagi vastu saamata (struktuursed reformid teistes riikides, eelarvete üle kontroll jne) ei ole sakslaste jaoks mitte mingil juhul aktsepteeritav.

    Kell 17.00 alustas oma kõnet Kongressi ees ka USA Föderaalreservist Ben Bernanke, kus ta ütles, et Föderaalreserv on vajadusel valmis meetmetega turule tulema, kuid hetkel ei ole selleks vajadust. Aktsiaturud võtsid selle peale suuna kiiresti allapoole ning üle poole päeva alguse plussist on juba ära antud.
  • Ei tea jah, millal see äraspidine majandusloogika ükskord lõpeb ja asjad jälle normaalselt toimima hakkavad (kui enam üldse) - normaalses keskkonnas peaks selline FED-i kommentaar olema ju väga positiivne majanduse tervise seisukohalt a la asjad polegi nii hullud, kui arvatakse. Praegu aga - go figure...
  • see mees räägib alati turu alla, sisu polegi oluline.
  • European Commission pressing Greece to wind down some banks according to EU sources

  • AGM
    normaalses keskkonnas peaks selline FED-i kommentaar olema ju väga positiivne majanduse tervise seisukohalt a la asjad polegi nii hullud, kui arvatakse. Praegu aga - go figure...


    AGM
    Selle mehe ajalooliste väljaütlemistega saad tutvuda siit: http://www.youtube.com/watch?v=9QpD64GUoXw
    Ben Bernanke was Wrong (läbi aegade üks ja see sama jutt: kõik on korras)

    Kui Ben hakkab korrutama, et kõik on korras siis peaks kogenud kuulajal tuluke põlema hakkama nagu Pavlovi koeral. (ehk on aeg lühikeseks minna)

  • Reuters reporting SBUX says K-cup packs have reached 15% share of premium single-cup market

    SBUX astumas usinasti GMCR kannale.
  • Eile koos TPX lüüa saanud SCSS kinnitas oma 2012. aasta prognoose ja aktsia selle peale ka päevasiseselt hüppe ülespoole teinud.
    Select Comfort: Shares spike 60 cents after co reaffirms 2012 guidance at BofA/Merrill Conference

  • Tarbijate krediit jäi aprillis selgelt alla ootuste, lisaks korrigeeriti eelmise kuu näitu 21,3 miljardi dollari pealt 12,3 miljardile.

    April Consumer Credit +$6.5 bln vs +$12.7 bln Briefing.com consensus

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon