Börsipäev 8. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse päeva peategelesed olid keskpangad ja nende juhid. Positiivset sentimenti aitas Euroopa sessiooni ajal tekitada Hiina keskpanga otsus langetada laenumäära 0,25 protsendipunkti võrra, mis oli esimene kärbe pea nelja aasta jooksul. Kuigi turuosalised tervitasid seda sammu, siis samal ajal tuleb vaadata ka mündi teist külge ning tõdeda, et laupäeval avaldatav Hiina majandusstatistika võib kujuneda pettumustvalmistavaks ning valitsuse prognoositud 7,5%lise SKT kasvu saavutamine on sattunud riski alla.

    Suurbritannia keskpank otsustas jätta oma baasintressimäära 0,5% peale ning ühtlasi mitte tõsta ka käimasolevat QE programmi mahtu. Oluline saab olema antud kohtumise protokolli avaldamine, kust peaks selguma, kui kuum teema täiendav rahatrükk tegelikult oli ning kas selle põhjal suureneb ka tõenäosus võlakirjade ostuprogrammi suurendamiseks juuli kohtumisel.

    Teisel pool Atlandit ei üllatanud Ben Bernanke oma kõnes millegi uuega ning hoidis erinevalt oma kolleegidest suhteliselt tasakaalukat joont. Peamised teemapunktid olid Euroopast kiirgav negatiivne mõju ning 2013.a USA majandust tabav fiskaalne šhokk, mille leevendamine on ikkagi Kongressi kätes. Bernanke tõdes, et neil on majanduse stimuleerimiseks vajalikud vahendid olemas ning nende rakendamine sõltub FOMC järgmisel kohtumisel arutatavast kõige põletavamast küsimusest: kas USA majandusolukord on hetkel piisav, et tagada tööturu edasist paranemist. FOMC kohtumine toimub kuu teises pooles ning sinna vahele mahuvad nii Kreeka valimised kui ka palju muud USA makrot, mis võiksid aitada muuta pilti selgemaks uue QE vajaduse osas.

    Tänane makro:
    11.00 Itaalia tööstustoodang (aprill)
    15.30 USA kaubandusbilanss (aprill)
    17.00 USA hulgimüügi varud (aprill)
  • Hispaania pangandussektor on jätkuvalt kuumaks teemaks, kui Reutersi vahendusel võib lugeda, et esmaspäeval on oodata IMFi raportit, mille kohaselt vajavad pangad vähemalt 40 miljardi euro suurust rahasüsti ning eeldatavalt kuni 90 miljardit selleks, et kogu pangandussektorit puhastada. Eile Hispaania krediidireitingut kolme pügala võrra kärpinud Fitchi kohaselt võib see summa olla 60-100 miljardit eurot. Viimase kohta võib pikemalt lugeda Zerohedge'i vahendusel.
  • Bild.de läbiviidud küsitluse kohaselt sooviksid üle poole sakslastest vahetada oma eurod Saksa marga vastu, kui pool aastat tagasi oli see osakaal 46%. Lisaks usub 78% vastanutest, et hullem osa Euroopa võlakriisist seisab alles ees ja 56% kardab oma säästuda pärast. Link
  • Mina vahetaks samuti enda eurod EEK`i, ehk Saksa marga vastu, mingit ajakirjanduse ületarbimise sündroomi ei põe, aga eestlase pildiga raha taskus on siin pöörases maailmas kena emotsioon omada.
  • Itaalia hooajaliselt korrigeerimata tööstustoodang langes aprillis -11,9% võrreldes aastatagusega, mis osutus oodatud -9,8%st nõrgemaks. Märtsi langus revideeriti -5,9% pealt -5,6% peale.
  • Reuters kirjutab, et allikate kohaselt palub Hispaania laupäeval abi raskustes pankade rekapitaliseerimiseks. (link)
  • Saksamaa Bundesbank langetas Saksamaa 2012. aasta SKT prognoosi +1,0% pealt +0,6% peale; 2013. aasta prognoos tõsteti +1,6% pealt +1,8% peale. Inflatsioonimäära prognoos tõsteti 1,8% pealt 2,1% peale.
  • Laupäeval avalikustatakse Hiina tööstustootmise maikuu muutus (ametlik ootus +10.8% yoy) ning jaemüügi muutus (+14.6% yoy). Arvestades seda, et Hiina keskpank langetas eile intressimäärasid, liiguvad ringi spekulatsioonid, et need numbrid saavad olema oodatust oluliselt nõrgemad.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: FRAN +17.4%, CMTL +2.2% (light volume), ZQK +0.8% (light volume).

    M&A related: CTFO +17.3% (enters into merger agreement with TransCloud and TransCloud Acquisition), DGIT +1.3% (continued M&A speculation, analyst suggested late yesterday that there is potential for higher bid), PFCB +0.3% (Centerbridge Partners to extend offer to acquire P.F. Chang's China Bistro).

    Other news: MOH +19.9% (announced last night it is to continue as medicaid managed care provider in Ohio), CNC +11.8% (confirms it has been selected for Ohio medicaid contract), CHTP +4.8% (announces $6 million in cost saving initiatives to support expanded enrollment initiatives for Northera Study and extend cash runway into third quarter 2013), CHKM +4.5% (affirming EBITA guidance for the twelve months ended December 31, 2012 following purchase of CHK's interests), LMNX +3.8% (will replace P.F. Chang's China Bistro in the S&P SmallCap 600), IGT +3% (receives recommendation for online gaming license by Nevada Gaming Control Board), SBRA +1.3% (will replace Kensey Nash in the S&P SmallCap 600), CHK +2.2% (announces plan to sell its midstream assets in three transactions for total expected cash proceeds of more than $4.0 billion), TPX +0.9% (confirms share repurchase activity).

    Analyst comments: NEON +6.1% (initiated with a Buy at Cantor), YHOO +1% (Yahoo! upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance/SSS: PRGS -10.1%, RENT -8.7%, COO -4.5%, THO -2.8%, MCD -2.7%.

    A few financial related names showing weakness: LYG -3.5%, CS -2.7%, BCS -2.5%, AIG -1.2%, RBS -1.1%.

    Metals/mining stocks trading lower: RIO -4.7%, BBL -3.9%, BHP -3.6%, MT -3%, SLV -1.4%, GOLD -1.4%, GLD -0.8%, GDX -0.8%.

    Select oil/gas related names showing early weakness: BP -1.7%, RDS.A -1.6%, SDRL -1.3%, RIG -1.3%.

    Other news: ATPG -14.4% (ATP Oil & Gas reports newly appointed CEO Matt McCarroll resigns), ELLI -5.2% (Elli Mae files $60 mln mixed shelf offering and 1 mln share offering by selling stockholders), FLT -5% (announces secondary offering by selling stockholders), CVU -2% (prices public offering of 1.305 mln shares of common stock at $12.00 per share).

    Analyst comments: LEN -2.1% (downgraded to Sell from Neutral at Citigroup).
  • April Trade Balance -$50.1 bln vs -$49.7 bln Briefing.com consensus; Prior revised to -$52.6 bln from -$51.8 bln
  • MOH - aprillis kaotas Ohio, eile jama Texases. Aftekal tuli teade, et MOH protest läks läbi ning jätkatakse 2013 aastal Ohioga edasi. Texas ilmselt toob 2012 väikese EPS-i alla, aga 2013 Ohio jätkamine toob seda järgmine aasta oluliselt üles tagasi.

    Keegi hakkas seda hommikul $23 juurest ostma, nüüd on pilt ja käitumine aktsias nii karvane, et ei julge torkida. Samas ei ole see enne kukke ja koitu 1-2 punkti praegusest tasemest suure käibega overhang, mis jätkuva müügi peale jätaks, aga käivet netu ja see on veider. Tavaliselt on seal siis mingi kala sees.

    Ohio kustutas suurelt MCappi, aga kui võtta Texase jama ning Ohio võit, siis aus oleks, et Texase jama jagu peaks taastuma. Nii lihtsalt muidugi asjad ei käi :)

    Armaada analüütikuid tegid Ohio kui olulise kliendi peale ka dg-sid. Kas sama kiirelt ka ug-d tulevad? :D
  • Eeldatavalt midagi üldist

    White House says President Obama will speak about the economy and take questions at 10:15am
  • April Wholesale Inventory +0.6% vs +0.5% Briefing.com consensus
  • Mõned mõtted turu teemal Doug Kassilt:
    For now, my fair market value calculation for the S&P 500 (1455) is unchanged (about 10% upside), but I will be reassessing based on the policy responses and news over the next two weeks.
    The bright side to all of this is that valuations are not demanding (particularly relative to inflation and interest rates) and the headwinds both in the U.S. and in Europe are now well known. This should insulate Mr. Market from any meaningful downside.
    For now, either stock prices have to move lower to whet my appetite or substantive movement in U.S. fiscal policy and in European monetary policy must be delivered for me to get more invested.


    Kassi hinnasiht SPY-le on hetkel 1455 ja ühtlasi usub ta, et nüüd, mil turule on teada kõik halvad uudised nii USA-st kui Euroopast, peaks see välistama edaspidise järsu languse aktsiaturgudel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon