Valuutaturud 8. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 8. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • EURUSD suutis taastuda eelmisel reedel tehtud ligi kahe aasta põhjadest, jõudes eile $1,2625 tasemeni, mis on ühtlasi jaanuaris tehtud pooleteise aasta põhjaks ja nüüd olnud kolmandat korda tugevaks vastupanud tasemeks, millest ei suudetud ka eile tagasi ülespoole murda. Avanemistaseme suhtes kaupleb euro hetkel 0,55% madalamal $1,2490 juures.

    Siiski on eile õhtune riskivarade järsk müügisurve veidi üllatav, võttes arvesse, et Hiina otsustas eile langetada intressimäärasid 25 baaspunkti võrra, et omalt poolt majanduskasvule veel tuge pakkuda. Tõenäoliselt mängis siin oma rolli ka Föderaalreservi juhi Ben Bernanke sõnavõtt kongressi ees, kus ta tõi välja, et keskpank on küll valmis vajadusel tegutsema, kui Euroopa võlakriis peaks veelgi halvenema, kuid ühtegi konkreetset vihjet edasiste plaanide kohta Bernanke siiski ei avaldanud. Teisest küljest viitab kasvõi Hiina keskpanga eilne otsus sellele, et olukord võib olla tunduvalt tõsisem, kui siiani arvatud.

    Eile tegi Inglismaa keskpank teatavaks oma intressimäära otsuse, millegi jäeti intresimäär muutmata 0,5% peale ja stiimulprogrammi maht 325 miljardi naelsterlingi peale. See otsus tuli koos Hiina uudisega, millest tulenevalt sai naelsterling korraliku tõuke, jõudes USA dollari vastu $1,56 tasemeni, kus kaubeldi viimati 30. mail. Sealt tasemelt on GBPUSD aga uuesti alla tulnud ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes 0,45% madalamal $1,5450 juures.

    Aasia sessioonil avaldati Austraalia aprillikuu kodulaenude andmed, mis näitasid 0,2% kasvu vs oodatud 0,0% ja kaubandusbilanss, mille puudujääk tuli oodatud 900 miljoni AUD asemel 203 miljonit AUD. Austraalia dollar jõudis ise USD vastu eile tagasi pariteedini, kuid sarnaselt teiste riskantsemate valuutadega on ka AUD olnud täna surve all ja kaupleb hetkel üle 0,4% madalamal $0,9850 juures.

    Hommikul avaldati Saksamaa aprillikuu kaubandusbilanss, mille ülejääk tuli oodatud 13 miljardi EUR asemel 14,4 miljardit EUR ja ka jooksevkonto ülejäääk tuli kergelt üle ootuste. Saksamaa eksport küll kahanes 1,7%, kuid import kukkus veelgi rohkem (4,8%).

    Euroopa sessioonil on täna veel ilmumas Itaalia tööstustoodangu näidud (kell 11) ning Suurbritannia järgmise 12 kuu inflatsiooni ootused ja maikuu tootjahinnaindeksid (kell 11.30). USA sessioonil tuleb kell 15.30 Kanada töötururaport ja USA kaubandusbilanss.







  • USD/CAD on täna endiselt kosumas, liikudes kõrgemale, kui esmalt arvasin. Eile jõudis paar kenasti esimese tsooni alale ja tegi päeva madalaimaks punktiks 1,02087. Usun, et siit enam pikka lendu ei tule ja võib heal juhul hinnast 1,03392 ligi 20 punkti veel kõrgemale tõusta. Edasi näen paari minemas kõigepealt 1,02600/1,02500 punktini ja sealt edasi jätkates allapoole suunaga.



    EUR/USD on alates eilsest rallinud tugevalt allapoole, läbides alumise tunneli joone, kuid on vaikselt leidmas tuge 1,24500 hinna juures, mis oli eelnevalt ka nõudluspunktiks 6. juuni neljatunnisele küünlale. Ootame ja vaatame ning tõenäoliselt saame juba täna näha EUR/USD paari taastumas ning külastamas ka 1,2520 ala ja sealt edasi 1,2560 ala.

    Samuti on ka USD/JPY leidmas vastupanu 79,15 hinna kandis, olles 20 punkti kaugusel tagurpidi pea ja õlad kombinatsiooni tekkimisest, kus vasakpoolse õla kõige madalam punkt oli 79,00.

  • Kanada töötururaportist selgub, et maikuus lisandus oodatud 5000 asemel 7700 uut töökohta (eelmisel kuul 85 200) ja töötusmäär jäi samas püsima vastavalt ootustele 7,3% peale. Tööjõu osalusmäär jäi püsima 66,8% peale.

    USDCAD erilist reaktsiooni ei näita ja kaupleb hetkel 0,5% plusspoolel 1,0330 juures.
  • USD/JPY on jõudsalt jälle ülespoole minemas peale 23,6%-list langust. USD/JPY tõus on toetamas ka EUR/JPY, mis on konsolideerumise faasist vaikselt väljumas ja tõusu alustamas. Pole kaua enam oodata, kui seda sama teeb ka EUR/USD ja USD/CAD vastupidiselt.
  • Teen reedesest päevast ka väikese kokkuvõtte ja lähtun täna käsitletud valuutapaaridest. USD/CAD jäi kenasti pidama märgistatud vahemikus 1,0360 ja 1,0340 ja peale mõningat aega konsolideerumist hakkas paar ka allapoole liikuma. Varsti võib näha kuue tunnise graafiku peal rööbaste moodustumist. Järgmisel nädalal ootan allapoole liikumist ja nädala lõpuks hinna langemist graafikul tähistatud teise tsooni.



    EUR/USD vaated peale tänast rallit allapoole on taas saama positiivseks. EUR/USD leidis oma toetuspunkti 1,24450 hinna juures, kus see mõningat aega ka konsolideerus. Nagu USD/CAD on ka EUR/USD nüüd valmis kosuma ja järgmise nädala alguses võib näha valuutapaari külastamas graafikul märgitud esimest tsooni. Kuna graafikul märgistatud tunnel on saanud EUR/USD jaoks üsna oluliseks, siis lühiajalises perspektiivis näen praeguse hinna liikumise juures seda joont esmalt nii vastupanualana, kuid hiljem seda läbistades toetuspunktina.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon