Börsipäev 12. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Võttes arvesse möödunud nädala tugevust aktsiaturgudel poleks väike kasumivõtt olnud imekspandav, kuid üllatuseks kujunes ilmselt paljudele see, kui kiiresti Hispaania päästepaketi mõju haihtus. Aasia turgudele jõudis uudis süstida korralikult entusiasmi, kuid ligi 2% kõrgemal alustanud Stoxx 600 libises sessiooni lõpuks tagasi nulli. Laual oli mitmeid põhjuseid, miks reaktsioon nõnda nõrgaks kujunes ja lõpuks Hispaania laenukulusid hoopis kergitas. Ühest küljest ei ole paketi suhtes veel midagi kindlat paberile kirjutatud, teiseks suurendab laen avaliku sektori võlakoormat ning kolmandaks demotiveerib erasektorit fakt, et ükskõik kuhu päästemehhanismide raha ka ei jõuaks, kipub sellele olema kõrgema nõude õigus. Kreeka PSI andis juba esimesed vitsad, vaevalt, et erasektori kreeditorid ka ülejäänud perifeeria suhtes ennast hästi tunnevad, kui ESFi ja ESMi laenude esmajärjekorras teenindamise nõudmist jätkatakse.

    Huvitaval kombel oli just Itaalia üks suurimaid kaotajaid, kui sealne börsiindeks kukkus -2,8% ja 10a riigivõlakirja yield jõudis tagasi üle 6% esimest korda alates jaanuarist. Kuigi Hispaania pole kaugeltki veel areenilt lahkunud, siis näib, et investorid tahavad vaikselt fookusesse tõmmata juba Itaalia ning seda ilmselt põhjusega, võttes arvesse viimase pea kaks korda kõrgemat avaliku sektori võlakoorma suhet SKTsse.

    Kuna makrouudiseid oli minimaalselt, keskenduti ka USAs Euroopa sündmustele. Sessiooni alustati positiivsete meeleoludega, kuid päeva lõpuks oli pilt juba hoopis teine, kui indeksid sulgusid üle protsendiste kaotustega. Hispaania uudisel oli potentsiaali toetada turgude edasist tõusu ja kuna nüüd paistavad taamalt juba Kreeka valimised, siis on keeruline näha tegureid, mis võiks järgnevatel päevadel ostjaid ligi meelitada. Tehnilise pildi põhjal kaupleb S&P 500 hetkel 200 päeva libisevast keskmisest kõrgemal ning see peaks pakkuma tuge, kuid negatiivsest küljest jääb kuni toetustasemeni korralikult allatulemise ruumi, kui saabuma peaks taas mõni ebameeldiv uudis.


    Tänane makrokalender:
    11.30 Suurbritannia tööstustoodang (aprill)
    21.00 USA valitsuse eelarve defitsiit (mai)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,4% kõrgemal. Euroopa on alustamas 0,3% madalamal.
  • Küprose peaminister teatas, et riik vajab kiiresti rahvusvahelist abi pankade rekapitaliseerimisel. Kuigi ametlikku abipalvet pole veel esitatud, öeldi, et üheks võimaluseks on Euroopa stabiilsusmehhanismide poole pöördumine. Küprose majandus moodustab ca 1/60 Hispaania majandusest, mistõttu jääks päästepakett hinnanguliselt väga väikeseks võrreldes teiste sarnaste pakettidega, ligikaudu €3-€4 miljardi juurde. Küprose erasektori võla osakaal SKPsse on umbes 300%.
  • Hollandi navigatsiooniettevõte TomTom on rallimas +13%, kui Apple teatas, et hakkab kasutama ettevõtte navigatsioonitehnoloogiaid uutes toodetes. Eilsel Worldwide Developers Conference’il (WWDC) ütles Apple, et soovib vähendada sõltuvust oma konkurendi, Google’i kaarditeenustest.
  • Normaalne värk. Nagu varem olen rääkinud, siis headest IPOdest ei anta väikeinvestorite massile eriti midagi, kuid halbadest IPOdest saab korraliku koguse, kuid seetõttu ka kiirelt korraliku kahjumi. Pangad otsustasid enne FB IPOt, et tegemist on hea IPOga ja võtsid seda lausa enda booki sisse. Oodati uut rahvaaktsiat, mida ostab igaüks ja tema vanaema kah. Kuna Nasdaqil oli väike kala avanemisel, siis muutus mingi seltskond närviliseks ja aktsia läks langusesse. Paari nädalaga kogunes miinust juba tervelt 30%. Nüüd on lahti läinud huvitav seakisa, kus pangad nõuavad Nasdaqilt kahjutasu jama eest. Üks "ohvritest" on UBS, kes sai väidetavalt 350 miljonit taala suhkamisse. Vaesekesed. Kui väikeinvestorid oleks massiliselt sellise hammasratta vahele jäänud, siis oleks see "bad luck" ja "martket force" ja muu selline pläma.
  • Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus on jõudnud täna 6,672% tasemeni ja Itaalia oma käis 6,197% juures, kuid on hetkel kergelt taandumas.
  • JNPR:
    1. Juniper announces $1B common stock repurchase plan. 06/11/12 aftekas
    2. Juniper Networks 2012 Financial Analyst Meeting. 06/12/12 at 11:00 a.m. PT


    On see hea? On see halb? :)
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: KORS +14.8%, GAME +3.7% (light volume), FNSR +1%, TXN +0.3%.

    M&A news: BMRN +7% (attributed to GSK for BMRN speculation), RMTR (Cypress Semiconductor proposes to acquire Ramtron for $2.48 per share in cash), .

    Select financial related names showing strength: NBG +3.4%, BBVA +2.8%, STD +2.2%, HBC +1.5%, DB +1.3%, BAC +0.8%.

    Select metals/mining stocks trading higher: RIO +2.2%, BBL +2.2%, BHP +1.9%, MT +1.3%.

    A few oil/gas related names showing modest strength: STO +1.2%, TOT +1%, RDS.A +0.9%.

    Other news: BIOD +246% (trading post reverse stock spilt), AONE +20.2% (reports indicate the co is planning to announce new technology; co has confirms introduction to lithium ion battery technology that optimizes performance in extreme temperatures ), FIO +5.1% (Fusion-io to accelerate Cisco UCS Blade Server Performance), TTM +3.6% (still checking), SFLY +2.7% (Soros Fund Mgmt discloses 6.78% stake in 13G filing out last night after the close), SI +2.5% (still checking), STX +2.4% (Greenlight Capital discloses 5.4% stake in 13G filing), JNPR +2.1% (announces new common stock repurchase authorization of up to $1 bln ), GTLS +1.8% (positive mention on MadMoney), SNY +1.1% (Sanofi-Aventis unit Genzyme submits applications to FDA and EMA for approval of LEMTRADA for multiple sclerosis, announced new data provide safety evidence for Lantus).

    Analyst comments: AMRN +3.1% (Amarin initiated with a Buy at Aegis).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: FDS -4.4%, COOL -2.1%.

    Other news: PAY -3.5% (disclosed update on trial; jury completed its deliberations and returned an unfavorable verdict), GRMN -0.7% (continued weakness, Apple to License TomTom's content), CMO -0.8% (declares a $0.40/share second quarter 2012 common dividend, down from prior $0.43/share).

    Analyst comments: RYAAY -0.8% (downgraded to Neutral at HSBC).
  • Kui enamus jaemüüjaid on pidanud Euroopa kriisi tõttu üsna suuri kaotusi kandma, siis leidub ka erandeid, kes rasketest oludest hoolimata edukalt müüginumbreid kasvatavad. Ühe selliseks ettevõtteks on täna hommikul oma kvartalitulemused avaldanud Michael Kors (KORS), mis tegeleb peamiselt naiste ja meeste riiete ning aksessuaaride müügiga MICHAEL KORS kaubamärgi all Firma teatas nii edukast lõppenud kvartalist kui ka kõrgematest prognoosidest.

    Reports Q4 (Mar) earnings of $0.21 per share, $0.05 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.16 ($0.14-0.16 guidance); revenues rose 60.2% year/year to $362.9 mln vs the $360.93 mln consensus (guidance $350-360 mln). Co issues upside guidance for Q1, sees EPS of $0.18-0.20 vs. $0.16 Capital IQ Consensus Estimate; sees Q1 revs of $360-370 mln vs. $322.90 mln Capital IQ Consensus Estimate. Co issues upside guidance for FY13, sees EPS of $1.08-1.12 vs. $1.00 Capital IQ Consensus Estimate; sees FY13 revs of $1.7-1.8 bln vs. $1.67 bln Capital IQ Consensus

    Konverentskõnel ütles juhtkond, et on Euroopas turuosa võitmas ning kavatseb seal ka laieneda, avades 10-15 uut poodi aastas ja suurt potentsiaali nähakse ka Jaapanis.

    Aktsia kaupleb eelturul 14% plusspoolel, $ 43,50 kandis.
  • Briefing: Headlines crossing that Germany's Merkel says discussing euro bonds takes the region down the wrong path; can not agree to things that would push Europe into a worse disaster

    Merkel ikka kinni oma varasemas arvamuses, et niisama eurobondide loomisel mõtet ei ole, ilma et sellega käiksid kaasas struktuursed reformid või piirangud.
  • Angela ei saa väga aru, et see ei ole hea lahendus, kui aasta pärast tsivilisatsiooni veel ainult Bundesbank'i või ECB aknast näha on...
  • Hispaania ja Itaalia valitsuste võlakirjad on jätkanud ka täna langemist ning mõlema 10-aastase võlakirja puhul nüüd yieldid üle 6% - vastavalt siis 6.7% ja 6.2%.
  • Reuters reporting Greek leftist Syriza party leader Tsipras says rules out joining a government of all parties after election, says country needs clear direction


    Turule tundub see mõttetera meeldivat.
  • First Solar teatas üllatuslikult (?) suurest nõudlusest Saksamaal. Shordid tunnevad ühtäkki pigistust. See võib tähendada, et juhtkonna poolt eelmisel call'il antud 2012 EPS prognoos ($4.00 - $4.50) ei olegi ületamatu (nagu vahepeal kaheldi), mis teeks päris atraktiivse P/E suhte: ~3.3.

    Pikaajalised riskid seoses madala polysiliconi ja nafta/gaasi hinnaga jäävad, kuid samas on ka aktsiahind praegu ülimadal. Disklaimer: positsioon räägib.
  • Fossil: Hearing Citigroup out positive on FOSL

    FOSL, mis turu ralliga seni kaasa pole läinud võib päevasiseselt sellest ehk natuke tuge saada. Aktsia kaupleb $ 71,28 juures, 2% miinuspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon