Valuutaturud 13. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 13. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro pärast esmaspäevast gapi sulgemist kaubelnud külgsuunaliselt $1,25 taseme lähedal. NIi euro kui ka kõik ülejäänud riskivarad on samas suhteliselt hästi vastu pidanud, võttes arvesse, et Hispaania pangandussektori päästmisega seotud esmane optimism on preaguseks hetkeks pea täielikult lahtunud, mida ilmestab väga selgelt Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus, mis tegi eile uue euroaja tipu 6,834% juures.

    Turud on mõnevõrra tuge saanud Föderaalreservi liikme Evansi eilsetest kommentaaridest, milles ta toetas keskpangapoolset uut stimuleerimisprogrammi. Fedi järgmine kohtumine leiab aset järgmisel kolmapäeval. Olulise eesoleva sündmusena on tähelepanu all nädalavahetusel toimuv G20 kohtumine Mehhikos, mille kohta ütles võõrustav riigipea eile, et peamiselt keskendutakse loomulikult eurotsooni võlakriisi lahendamisele.

    Aasia sessioonil pakkusid Jaapani aktsiaturule tuge oodatust paremad masinatellimuste andmed, mis näitasid aprillis eelmise kuuga võrreldes 5,7% kasvu vs oodatud 1,6% ja aastasel baasil 6,6% kasvu vs oodatud 4,9%. Ühtlasi on Jaapani jeen olnud täna kerge surve all ja jeenile on negatiivselt mõjumas ka eilne IMFi raport, mille kohaselt on jeen ülehinnatud. USDJPY on hetkel kauplemas 0,15% kõrgemal juuni tippude lähedal 79,65 taseme juures.

    Euroopa makronäitajatest avaldati hommikul Prantsusmaa tarbijahinnaindeks, mis langes eelmise kuu 2,1% pealt 2,0% peale (Y/Y) maikuus. Saksamaa lõplik maikuu THI jäi vastavalt ootustele püsima 1,9% peale. Kell 11 avaldatakse ka Itaalia inflatsiooninäidud. Kell 12 tulevad eurotsooni aprillikuu tööstustoodangu andmed. USA sessioonil avaldatakse kell 15.30 maikuu jaemüügi näidud ja tootjahinnaindeksid.







  • Peamiste valuutapaaride %-line muutus võrreldes US dollariga vahemikus 4. – 8. juuni.


    Allikas: Dailyfx.com

    Pildilt on näha, kuidas USD on langenud peamiste valuutapaaride vastu eelmise nädala jooksul. Investorid on muutumas ka ettevaatlikumaks, sest sellel nädalavahetusel on Kreekas toimumas valimised.

    EUR/USD alustas hommikul ralliga ning ühe/kahe tunnine küünal sulges kõrgemal eile moodustunud vastupanualast. Samuti sulges ka USD/CAD üle eelmiste küünalde sama perioodi graafikul. Tegin ka täna esimese tehingu ning ostsin EUR/USD hinnaga 1,2515. Hinnasiht on sama, mis oli ka eile tehtud tehingutel ja märgitud eilsel graafikul.

    GBP/USD on aga testinud mitu päeva järjest vastupanuala ja samuti leidnud toetust alumiselt trendijoonelt. Kui GBP/USD liigub vastupanualast kõrgemale, ootan paari liikumas esimese kastini.

  • Sulgesin EUR/USD positsiooni hinnaga 1,2529 (14). Võibolla tekib võimalus avada positsioon uuesti madalama hinnaga, kuid pidin arvestama seda, et liikumine hakkas pöörduma jõudes 50% tasemele kaks päeva tagasi toimunud langusest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon