Valuutaturud 14. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 14. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile õhtul olid reitinguagentuurid üpris aktiivsed: Moody's langetas Küprose reitingu kahe pügala võrra rämpsvõlakirja staatusse Ba3 tasemele, tingituna suurenenud tõenäosusest, et Kreeka võib eurotsoonist lahkuda. Moody's lisas, et reitingut võidakse veelgi alandada. Peamine probleem seisneb Küprose puhul tema pangandussektoris, mis on Kreeka finantsüssteemiga tugevalt seotud. Küprosel on hetkel niigi tegemist suuruselt teise panga rekapitaliseerimisega, milleks võib kuluda 1,8 miljardit eurot ELi päästepaketi raha. Moody'se sõnul võib pankadesse süstitav summa suurendada riigi võlataset üle 10% riigi SKTst. Lisaks langetas Moody's teisipäeval kahe Küprose suurpanga reitingut.

    Moody's ei piirdunud ainult Küprose reitingu langetamisega. Lisaks langetati ka hetkel peamise tähelepanu all oleva Hispaania reitingut A3 pealt Baa3 peale, mis on kõigest ühe pügala võrra kõrgemal rämpsvõlakirja staatusest. Hispaania reitingut langetas ka Egan Jones, mis oli selle agentuuri jaoks juba neljas Hispaania reitingu langetus viimase kuue nädala jooksul. Egan Jonesil on Hispaaniale määratud nüüdsest CCC+ reiting varasema B asemel.

    Turgude reaktsioon on samas olnud vägagi tagasihoidlik. Kõik riskantsemad valuutad liikusid eile USA dollari vastu kõrgemale. EURUSD jõudis eile õhtul $1,2610 tasemeni, kuid on täna Euroopa sessiooni eel tulnud allapoole ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,2560 juures.

    Austraalia dollar testis eile USD vastu uuesti pariteeti, kuid see on juunis osutunud nüüd juba kolmandat korda tugevaks vastupanutasemeks ja praegu kaupleb AUDUSD $0,9940 juures. Öösel avaldati Austraalia juunikuu inflatsiooni ootuste näit, mis langes eelmise kuu 3,1% pealt 2,3% peale.

    Tänastest sündmustest väärib esiletoomist Šveitsi keskpanga kohtumine (kell 10.30), kus suurima tõenäosusega jäetakse intressimäärad muutmata 0% peale. Kell 11 avaldab Euroopa Keskpank oma igakuise raporti. Kell 11.30 ilmub Itaalia valitsuse võlataseme näit aprillikuu kohta. Kell 12 tulevad eurotsooni tarbijahinnaindeksid. USA sessioonil avaldatakse USA tarbijahinnaindeksid ja traditsioonilised iganädalased töötuabiraha taotlused (kell 15.30).

    Selle nädala üks olulisemaid sündmusi on aga seotud pühapäeval toimuva Kreeka parlamendi kordusvalimistega ja seega on vägagi tõenäoline, et valuutaturgudel jäävad liikumised järgmise nädalani suhteliselt vaoshoituks.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon