Valuutaturud 18. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 18. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pühapäeval toimunud Kreeka valimiste kõige hullemaks stsenaariumiks võis pidada Kreeka lahkumist eurotsoonist. Uus Demokraatia erakonna võit ning potentsiaalne koostöö Pasokiga annab lootust, et Kreekas suudetakse moodustada Euroopa huvidega arvestav stabiilne valitsus.

    Jaapani Keskpank mainis täna avaldatud raportis, et Jaapani eksporti ja tööstustoodangut ootab lähikuudel ees mõõdukas kasv. Nõudlust siseturul plaanitakse turgutada eelarve programmidega, mille eesmärgiks on üles ehitada eelmisel aastal maavärina tõttu kahjustada saanud piirkonda. Ettevõtete investeeringud ning kasumid kasvavad stabiilselt ja tarbija ostujõud on püsiv.

    USD ja JPY langesid peale Kreeka valimisi ning turgudel leevenes hirm riigi võimaliku lahkumise pärast eurotsoonist.

    GBP hoidis kindlat alatooni peale tugevat rallit reedel, kui avaldati UK majade hinnaindeks. GBP/USD sulgus tugevalt üle eelmistel päevadel moodustunud vastupanuala. Hetkel konsolideeritakse viimati viimase korrektsiooni alguspunkti taseme lähedal.







  • USD/JPY rallis tugevalt üles peale Kreeka valimiste tulemusi vastupanualani, mis on graafikul märgitud ülemise joonega ning testis hiljem veel rallist moodustatud tippu, tekitades sellega tunnise graafiku peale kaksiktipu. Vastupanuala on osutunud tugevaks ja USD/JPY liigub taas allapoole. Kui järsk langus jätkub, näen selle paari liikumist alumise jooneni.



    Kreeka valimistulemused ei olnud piisavad ka EUR/USDle, mis peale gapiga avanemist suutis pisut kõrgemale tõusta ning nüüdseks liigub jõudsalt allapoole. Märkisin graafikule kaks joont, milleni EUR/USD võiks liikuda. Siiski on vaade positiivne. Tuleb ära oodata ametlik kinnitus, kas Troika on nõus endiselt läbirääkima Kreekaga. Seni aga võib EUR langeda ja pakkuda hiljem paremat hinda investoritele, kui Kreeka laenuvõimalustest teada antakse.



    GBP/USD jõudis täpselt kogu languse 50% alani, mille peale reageeris turg tugevalt ja rallis allapoole. Huvitav on samuti nüüd jälgida ka hinna liikumist eelmisel nädalal loodud toetusalale. Kui GBP/USD leiab sealt toetust, siis võib isegi arvata, et GBP/USD testib uuesti täna loodud tippu.



    Avasin ka uue positsiooni, müües USD/JPY lühikeseks hinnaga 79,077 ja lisasin stop lossi 6 punkti kõrgemale. Sihiks on 78,30. Vajadusel sulgen varem.
  • EURUSD on terve päeva allapoole tulnud ja kaupleb hetkel 0,6% miinuspoolel, päeva põhjades $1,2565 tasemel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon