Valuutaturud 20. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 20. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kreeka valimistel oli positiivne tulemus ning eile langesid Hispaania võlakirjade tulusused. Täna on turge ees ootamas Föderaalreservi intressimäära otsus, mis võib anda turgudele selgema trendi. Hetkel on turud ootamas Föderaalreservi otsust pikendada „Operation Twist“-i, mille eesmärgiks on müüja lühiajalisi võlakirju ja osta pikaajalisi võlakirju, et langetada pikaajaliste võlakirjade tulususi ning seeläbi soodustada majanduskasvu. Kuid Ühendriikide võlakirjade tulusused on juba rekordmadalad ning tulususe langetamine tundub ebausutav. Bernanke on ka selgesõnaliselt öelnud, et oleks hoolimatu soodustada majanduse kasvu, kui see soodustab ka inflatsiooni kasvu.



    GBP/USD tõusis eile Föderaalreservi spekulatsioonide mõjul, mille tänane eesmärk on soodustada USA majanduse kasvu ning suurima tõenäosusega hoitakse intressimäärad 0% lähedal. Eile liikus GBP/USD maksimaalselt hinnani 1,5757 ning üleöö suutis vaikselt konsolideeruda.



    EUR/USD liigub hetkel spekulatiivsete otsuste põhjal ning ootused on suunatud õhtusele Föderaalreservi teadaannetele. Tänase päeva jooksul on EUR/USD rallinud ja järsult langenud ning konsolideerunud mõnevõrra madalamal, kui oli eilne tipp.



  • USD/CAD on langenud jooneni, mille eelmisel nädalal tõmbasin. Hetkel on oodata, et hind tõmbuks tagasi 1,0220 hinna juurde, kuid langus on üsna tugev olnud ja Föderaalreservi otsus on varsti ka tulemas. US dollarit negatiivselt mõjutav otsus viib kindlasti USD/CAD järsule langusele, milleks võib osutada 1,0100 hinnasiht või teise tsooni ligilähedane ala.



    EUR/USD liikus samuti eelmine nädal tõmmatud jooneni, mis on oluline tugeva pakkumisega ala, mille peale rallis hind kiirelt ülesse. Enamus riskantsematest valuutapaaridest on passiivsemas olekus enne Föderaalreservi tulemuste avalikustamist. Hetkel on tehniliselt rohkem näha suunda ülespoole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon