Valuutaturud 21. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Föderaalreserv otsustas eile majanduse ergutamiseks pikendada „Operation Twist“ programmi 267 miljardi dollariga ( eelnev maht oli 400 miljardit dollarit) ning jättis intressimäära endiselt 0-0,25% tasemele. Otsuse kohaselt müüakse võlakirju, mis on aegumas kolme aasta jooksul ning asendatakse need 6 kuni 30 aastaste võlakirjadega, et hoida tulususemäärad võimalikult madalad vähemalt 2014. aasta lõpuni.

    Föderaalreservi juht Ben Bernanke mainis, et keskpank on valmis võtma vajadusel kasutusele ka teisigi meetmeid, et soodustada majanduse taastumist ja säilitada paranemist tööturul. Inflatsiooni kohta mainis Bernanke, et inflatsiooni langusele on aidanud kaasa energia hindade vähenemine ning ootused pikaajalise inflatsiooni suhtes on püsinud stabiilsena. Lisaks mainis, et tööhõive kasv on aeglustunud viimastel kuudel ning töötuse määr on endiselt kõrge.

    Analüütikud prognoosivad majandusele 2%-list tõusu teises kvartalis. Föderaalreservi sõnul on tarbija kulutused langenud ning sellest tulenevalt taastub majandus ainult järk-järgult. Töötuse määra prognoositakse 8% kuni 8,2% vahepeale, mis on 0,2 protsendipunkti võrra kõrgem aprillis väljastatud prognoosidest.



    USA dollar tõusis kiirelt peale Föderaalreservi otsuseid, kuid olukord muutus koheselt, kui Merkel mainis, et võlakirjade ostmine Euroopa päästefondide poolt on võimalik ning Itaalia peaministri Monti sõnul võidakse kasutada kahte päästefondi, et osta Itaalia, Hispaania ja teiste ebastabiilsemate eurotsooni riikide võlakirju. Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa ja Hispaania riigijuhid võtavad selle teemaks juba sellel reedel.







  • EUR/USD langes hinnani 1,2654 peale New Yorki sessiooni avamist, kuid osteti kiirelt üles tagasi. Hetkel konsolideerub taas 1,2670 juures.

    Kanada jaemüük langes aprillis 0,3% vastupidiselt ootustele, milleks oli 0,3% tõus.
  • Euro on siiski sattunud nüüd tugevama müügisurve alla, kaubeldes 0,6% miinuspoolel $1,2625 juures.
  • Hispaania majandusministeeriumile antud raporti kohaselt võib Hispaanial pankade rekapitaliseerimiseks vaja minna ligi 65 miljardit eurot. Kahtlused on tõusnud, kas 100 miljardi euro suurune abipakett on piisav hädas olevale pangandussektorile, mida on tabanud krahh kinnisvarasektoris. Fitch Ratings raporti järgi vajavad Hispaania pangad 50 kuni 60 miljardit eurot, et tulla toime kohalike laenudega. S&P sõnul on 100 miljardit eurot piisav summa, et katta pangandussektorite vajadusi 2012-2013.

    Moody’s reitinguagentuur on valmis alandama Inglismaa pankade reitinguid. Barclay PLC, HSBC Holdings PLC ja Royal Bank of Scotland pankade krediidivõime analüüsi on oodata täna õhtul. Moody’s on juba alandanud ka mitmete peamiste finantsinstitutsioonide reitinguid Hispaanias ja Itaalias.

    EUR/USD on konsolideerunud graafikul märgitud esimese tsooni alas ning usun, et üsna varsti on ka võtmas suunda. Esialgu võin arvata, et hind liigub allapoole või jääb konsolideeruma esimese tsooni alumise joone alasse. Kuid üsna pea võib EUR/USDi näha teises tsoonis.



    GBP/USD on samuti suunda võtmas ning liikumas tugeva vastupanu ala 1,5570 juurde. Sealt edasi võib koos EUR/USDiga oodata rallit ülespoole.



    Jaapani keskpanka tulid 2 uut liiget, kes pooldavad lõdvemat monetaarpoliitikat. Keskpank ise kinnitas ka täna, et plaanivad jätkata samal kursil. USD/JPY on alates eilsest suure hooga liikunud tõmmatud trendijoonest kõrgemale, mis oli ka eelmisel nädalal väga tugevaks vastupanualaks.

  • Riskivaluutade müügisurve on jätkumas: AUDUSD -1,04%, EURUSD -1,03%, GBPUSD -0,6%, NZDUSD -0,53%, USDCAD +0,77%, USDCHF +1,03%, USDJPY +0,88%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon