Börsipäev 25. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedene kauplemine kujunes võrdlemisi vaikseks ning kuigi esimese hooga hirmutas 15 globaalse panga reitingu langetamine ära, siis EKP otsus vähendada laenamise tagatisreegleid teeb siinsete finantsinstitutsioonide elu jälle veidi lihtsamaks ning seda oli näha ka perifeeriariikide võlakirjade liikumisest, kui Hispaania 10a yield tuli 6,38% peale.
    Hispaania 10a riigivõlakirja yield


    Käesoleva nädala kõige olulisemaks sündmuseks tõotab kujuneda Euroopa Liidu tippkohtumine nädala kahel viimasel tööpäeval, mis paljude arvates omab kriitilist rolli erinevate finantsinstitutsioonide tuleviku ja eurotsooni võlakriisi lahendamisel seisukohast. Võttes arvesse varasemate tippkohtumiste kogemusi, säilitavad investorid tõenäoliselt teatud määral skepsist, et arvukad küsimused saavad korraga kõik konkreetse ja julge vastuse.

    Läinud nädala lõpus toimunud Saksamaa, Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa riigipeade kohtumisel jõuti kokkuleppeni võtta sel nädalal arutluse alla 130 miljardi euro suurune majanduskasvu soosiv programm. Lisaks tahavad turuosalised kuulda, et poliitikud uurivad erinevaid euro päästearsenali võimalusi, alates sellest, kas lubada EFSFil osta järelturult riigivõlakirjasid või anda ESMile panga litsents, mis võimaldaks viimasel võtta võimendust ning kujundada võimsa relva.

    Ka makrost leiab palju huvitavat. USA poolele avalikustatakse täna uute majade müük, teisipäeval tarbijausalduse indeks, kolmapäeval kestvuskaupade tellimused, neljapäeval töötuabiraha taotlused ja I kv SKT järjekordne revideeritud näit, reedel aga isiklike sissetulekute ja kulutuste muutus, Chicago PMI ja Michigani tarbijasentimendiindeks.

    Euroopas aga raporteeritakse teisipäeval Prantsuse tarbijate kindlustunde indeks, kolmapäeval Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks, neljapäeval Saksamaa tööturustatistika ja reedel Prantsusmaa I kv SKT lõplik näit, Saksamaa jaemüük ning eurotsooni juuni inflatsioon.

    Tänane makrokalender:
    17.00 USA uute majade müük (mai)
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,3% madalamal, Euroopa on alustamas samasuguse kaotusega.
  • Olen börsipäeva foorumis üritanud tähelepanu juhtida sellele, kuidas teise kvartali tulemuste raporteerimise eel oleme näinud juba kasumihoiatusi mitmetelt nimekatelt ettevõtetelt (näit PG, FedEx, Bed, Bath & Beyond), mis võib olla signaaliks, et ka tulemustehooaeg ise võib kujuneda suhteliselt pehmeks. FT on välja arvutanud, et praeguseks on kasumihoiatuse andnud 73 USA ettevõtet vs 67 esimese kvartali eel. Ootusi on tõstnud aga 29 firmat vs 44 eelneval perioodil. Analüütikud prognoosivad S&P 500 ettevõtete kasumiks tänavu rekordilised 104,86 dollarit ning paljuski toetub see lootusele, et aasta lõpp saab olema tugev. Nii nagu tavaliseltki, saab teravaim fookus püsima sellel, mida kommenteerivad ettevõtted oma tuleviku väljavaate kohta järeldamaks kas tänavune S&P 500 kasumiootus on ehk liiga optimistlik. Hetkel kaupleb indeks 12,8x selle aasta oodavat kasumit, mis ajalooliselt on pigem soodne, kuid eks teatud ettevaatlikkuse tingibki nimetaja lahtine saatus.

  • ECRI nädalane juhtivate indikaatorite indeks on pärast uuesti positiivseks pöördumist taas allapoole vajumas, mis aitab lisada kredibiilsust instituudi septembris antud recession callile.

    A significant decline in the WLI has been a leading indicator for six of the seven recessions since the 1960s. It lagged one recession (1981-1982) by nine weeks. The WLI did turned negative 17 times when no recession followed, but 14 of those declines were only slightly negative (-0.1 to -2.4) and most of them reversed after relatively brief periods.

  • Hiljuti läbiviidud uuringu kohaselt soovib 55% sakslastest oma marka tagasi, mis on 9% võrra enam võrreldes eelmise kuuga. Der Spiegel vahendas eile ühte lühikest uudist, milles oli ära toodud Saksamaa rahandusministeeriumi hinnang riigi majandusele, kui eurost tuleks loobuda. Via Google Translate:

    A breakup of the euro-zone would have catastrophic consequences for the German economy. This is the result of a study by the Federal Ministry of Finance (BMF). The decline in growth would be in the first year after re-introduction of a German currency up to ten percent, predicts a scenario. Unemployment would rise again to over five million people. The BMF has his findings so far kept under wraps for fear that the cost of a euro rescue no longer be able to keep it under control. "In terms of these scenarios, no matter how expensive life appears as a small evil," citing the news magazine Der Spiegel a BMF officials.
  • Kuigi pealtnäha ei tundunud Hispaania esimese kvartali SKT YoY -0,4%line langus palju, siis suuresti sealt tulevad muud uudised maalivad hoopis mustema pildi. El Pais kirjutab täna, kuidas headel aegadel rajatud maksustatud teede projektist on saanud totaalne katastroof, kuna esiteks plaaniti investeerida 640 miljonit, ent selle asemel kujunesid kuludeks 1,5 miljardit eurot ja teiseks pole nõudlus pooltki seda, millega esialgu arvestati (ühte maantelõiku kasutab 13 000 sõidukit päevas, kui prognoosiks oli 40 000). Erinevatel teede operaatoritel on miljardite ulatuses võlga, pankrot silmapiiril ning ühe tegevjuhi sõnul saab ainult valitsus aidata.
  • Erko Rebane
    Erinevatel teede operaatoritel on miljardite ulatuses võlga, pankrot silmapiiril ning ühe tegevjuhi sõnul saab ainult valitsus aidata.


    Eile mõtlesin et asutan kohviku. Küpsetan värsket saia ja müün mitut sorti kohvi juurde. Ma ei tea kas see õnnestub. Plaani kõige kriitilisem koostisosa on €5bn laenamine, selle ära põletamine ja valitsuselt abi palumine. Kui miljarditega vaja päästa, küll siis valitsus aitab, arvan mina. Teist võimalust olla ei saa. Muidu finantssüsteem kukub ja seda ei taha ometi keegi.
    :D
  • Reutersi kätte sattus laupäeval Kreeka koalitsiooni erakondade dokument punktidega, milles soovitakse praeguse päästeplaani raames leevendust. Muuhulgas tahetakse 3%lise eelarve defitsiidini jõuda kaks aastat hiljem (2016), pikendada töötuabiraha ühelt aastalt kahele, vähendada restoranide käibemaksu 23% pealt 13% peale ja mis ilmselt kõige vastuolulisem....ühtegi avaliku sektori töötajat ei taheta lahti lasta. Need ettepanekud jooksevad läbi erinevate Reutersi lugude, kuid siin on peamine artikkel.
  • Zerohedge'i vahendusel võib lugeda pikemalt, kuidas on koondamine Kreeka avalikus sektoris tegelikult kulgenud

    Zannias' report to the new government coalition after June 17 elections allegedly reveals that although over 53,000 civil servants retired in 2010, the overall number of state staff was almost steady at 692,000 people, To Vima said.

    In this case, most of the vacancies were filled immediately, the daily said.

    Similarly, although another 40,000 staff left in 2011, the net reduction on the payroll was only 24,000. By this time, Greece had promised to only hire one civil servant for every five that left.

    But over 16,000 people were hired instead of the allowed 8,000, To Vima said.
  • momentum
    Erko Rebane
    Erinevatel teede operaatoritel on miljardite ulatuses võlga, pankrot silmapiiril ning ühe tegevjuhi sõnul saab ainult valitsus aidata.


    Eile mõtlesin et asutan kohviku. Küpsetan värsket saia ja müün mitut sorti kohvi juurde. Ma ei tea kas see õnnestub. Plaani kõige kriitilisem koostisosa on €5bn laenamine, selle ära põletamine ja valitsuselt abi palumine. Kui miljarditega vaja päästa, küll siis valitsus aitab, arvan mina. Teist võimalust olla ei saa. Muidu finantssüsteem kukub ja seda ei taha ometi keegi.
    :D

    Kui sul on sada tuhat võlgu, on see sinu probleem. Kui sul on sada miljonit võlgu, on see panga probleem. Kui sul on miljard võlgu, on see riigi probleem XD.
  • … ja kui riik on võlgu, on see keskpanga probleem.
  • Fitch langetas Küprose reitingu rämpsu ehk BB+ peale.
  • Hispaania on ametlikult valmis võtma pankade tarbeks nii palju kui antakse. See, kui palju tegelikult vaja läheb lisatakse detailidesse hiljem

    More on the Spanish aid request. The country has requested aid of up to €100bn for its banks. Spain's economy minister Luis de Guindos wrote in a letter to eurogroup chairman Jean-Claude Juncker that the final amount would be determined at a later stage, but should be enough to cover all banks' needs plus an additional security buffer. An independent report put the cost of bailing out Spain's banks at €62bn last week.
  • Bloomberg TV reporting that Moody's is set to downgrade Spanish banks by 17:00 today

  • RIMM - UK ajaleht ajab sooja auru suust välja. Rahvas on väsinud igasugustest RIMM-i lookestest, kus kohe-kohe keegi ta üle võtab jne. Pankurid ragistavad turnaroundi kallal, aga see ka loo kogu raam, millele udu peale laotati.
    Kolm päeva enne tulemusi teeb Morgan Stanley dg to UW $7 targetiga. Selleski ei ole midagi revolutsioonilist, aga ma arvan, et paneb vähe mõtlema, kus selle stocki põhi on. Näiteks reedel...
    Aga arvatavasti on paremaid asju, kui see üles või alla teema siin.
  • Gapping up
    M&A news: JAX halted (Fidelity National Financial announces agreement to acquire J. Alexander's Corporation; values equity of J. Alexander's at ~$72 mln).

    Other news: LXRX +15.2% (announces 'positive' results of LX4211 Phase 2b trial for type 2 diabetes), TEVA +6.6% (receives favorable court ruling in COPAXONE patent infringement litigation), JACK +2.5% (positive mention on MadMoney), NPSP +2.3% (announces that new findings from REPLACE study support potential of Natpara to Treat Adult Hypoparathyroidism), WPI +1.7% (enters into a new senior secured term loan facility in an aggregate principal amount of $1.8 bln), FTK +1.7% (announces repurchase of $15 mln of convertible notes in private transactions), STZ +1.2% (still checking), BUD +1% (Anheuser-Busch InBev is close to purchasing rest of Modelo for $12 bln, according to reports), RMBS +0.9% (ticking higher, Names Ronald Black as President and Chief Executive Officer).

    Analyst comments: SNDK +1.8% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), NVDA +0.4% (upgraded to Buy from Hold at Canaccord Genuity), BA +0.1% (Boeing upgraded to Outperform at Oppenheimer; tgt $90).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: KEX -2.5%, (downgraded to Neutral from Buy at BofA/Merrill), MYL -0.6%, (Mylan Labs comments on unfavorable Copaxone ruling; says 'we fully intend to evaluate our options for an appeal'; reaffirms earnings guidance for 2012 and earnings tgts for 2013).

    Select financial related names showing weakness: NBG -7.8%, BBVA -4.3%, SAN -4.1%, DB -4%, ING -3.9%, CS -3%, BAC -0.8% (announces the redemption of $3.9 bln of trust preferred securities).

    Select metals/mining stocks trading lower:
    MT -2.6%, BHP -2.1% (BHP Billiton shares tick lower by 2.5% in pre-market following cautious comments from UBS), BBL -2%, RIO -1.6%, GFI -1.6%, SLV -0.6%, GLD -0.4%.

    Select oil/gas related names showing early weakness:
    CHK -2.7%, TOT -2.3%, STO -1.7%, E -1.4%, HAL -1.4% (downgraded to Neutral from Buy at Pritchard), BP -1.2% (granted permission to to join Serica in Luderitz Basin Licences, Namibia), SD -1%.

    A few telecom related names are trading lower: TEF -4.1%, FTE -2.8%, VOD -0.3%.

    Other news: VTUS -25% (Ventrus Biosciences provides results from pivotal Phase 3 trial of Iferanserin in patients with hemorrhoidal diseasel; says 'Results of this large, well-controlled study failed to demonstrate an improvement for therapy'), MNTA -24.8% (confirmed Momenta Pharmaceuticals decision in Teva Patent Litigation; downgraded at Canaccord), SHPGY -12.6% (announces that the FDA has responded to its citizen petition for Adderall XR and has approved one ANDA for generic Adderall XR), GEOY -9.8% (GeoEye discloses it has received two letters from the National Geospatial Intelligence Agency regarding Agency funding shortfalls, downgraded at Benchmark), CEL -7.9% (still checking, announces annual general meeting of shareholders), BMY -5.8% and PFE -2.6%(announced the FDA has issued a Complete Response Letter regarding the New Drug Application for ELIQUIS), CEL -5.1% (still checking), NOK -5% (weakness attributed to new Microsoft system restrictions), RIMM -1.6% (Research In Motion is considering breaking apart its handset & messaging businesses, according to reports; downgraded to Underweight from Equal Weight at Morgan Stanley), ABB -1.3% (still checking), YELP -0.2% (new iPhone maps feature will include a feature called 'Yelp Check-In', according to reports).

    Analyst comments: ARNA -5.9% (Arena Pharm downgraded to Market Perform from Outperform at BMO Capital), PAYX -0.8% (downgraded to Underweight from Equal Weight at Barclays).
  • May New Home Sales 369K vs 350K Briefing.com consensus; Prior 343K, no revision
  • Erinevalt teistest töötleva tööstuse küsitlustest, siis Dallas Fedi oma osutus prognoositust isegi paremaks, kerkides maikuu -5,1 punkti pealt +5,8 punkti peale (oodati -2,0). Ka detailsem vaade on positiivne:

    Other measures of current manufacturing conditions also indicated strengthening activity in June. The new orders index rose to 7.9, following three readings around zero, suggesting demand finally grew after staying flat since February. Similarly, the shipments index rebounded to 9.6 after two months of near-zero readings. The capacity utilization index rose from 5 to 13.3, reaching its highest level since early 2011
  • Ega vist kahtlust pole, et Kreeka rahandusministri amet on stressirikas

    GREEK FINANCE MINISTER RAPANOS RESIGNS; PRIME MINISTER ACCEPTS
  • Käesoleval nädalal lõpeb ära teine kvartal ja ühtlasi saab läbi ka poolaasta ja kuigi suurem tulemuste teatamine saab alguse alles 9. juulil, siis ka see nädal on oma majandustulemusi avalikustamas nii mõnigi huvitav ettevõte.
    Täna õhtul peale turu sulgumist on raporteerimaa Apollo Group (APOL). Homme ehk teisipäeval raporteerib enne turu avanemist LDK Solar (LDK) ja ülehomme hommikul Lennar (LEN) ja Monsato (MON) ning reedel Research in Motion (RIMM) ja Nike (NKE).
  • CSTR Coinstar announces Closing of Redbox Transaction to Purchase Assets of NCR's Entertainment Line of Business; sees decrease diluted earnings per share from continuing operations between $0.40 and $0.50 per share in FY12

    Aktsia kauplemas ligi 3% madalamal $ 63,35 kandis.
  • Apollo Group prelim $1.20 vs $0.96 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.13 bln vs $1.12 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Apollo Group sees FY12 revs $4.2-4.3 bln (up from $4.1-4.3 bln) vs $4.28 bln Capital IQ Consensus Estimate

    Read more: http://www.briefing.com/InPlayEq/InPlay/InPlayDual.htm#ixzz1ypzPGk3E
    APOL väljas oodatust paremate tulemustega ja prognoosiga, mille peale aktsia 4% kõrgemal kauplemas ($ 34,60)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon